Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Titulky u ČT HD problém se zobrazením na dvou různých přístrojích

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Zdravím všechny diskutující uživatele Skylinku. Mám dotaz ohledně zobrazování DVB titulkových sad na programu ČT HD. Satelit i Skylink jsem si vybral i z důvodu korektního zobrazení těchto titulků u tohoto programu(máme v rodině sluchově postiženého). Prvně jsme si vybrali septopbox Topfield 2050 s podporou Irdeta. Na něm se mi sice nabízí volba těchto titulků, ale nezobrazují se(v nabídce je české -H-). Pro jistotu jsem pri první příležitosti vyzkoušel jiny přístroj s Irdeto kartou(tuším že to byl Technisat Sir) a tam se DVB titulky u ČT HD zobrazovaly, doma pak opět ne.
    Ostatni programy mají DVB titulky bez problémů.
    Včera nám domů přibyl Blu-ray přehrávač se sat. tunerem a CI slotem(LG HR550S). Do něj jsem dokoupil již ověřený irdeto Smit modul. A opět se ty titulky bohužel nezobrazují(v nabídce titulků je uvedeno pouze čeština bez toho -H-). Napadlo mne tedy, jestli nemůže být problém v kartě?
    Chtěl bych se tímto tady zeptat majitelů různých kombinací jak ty titulky běhají u nich. Navíc jsem laik přes SAT (ten máme ani ne 6měsíců), takže nevím jestli peoblém nemůže být i jinde. Všem předem díky za tipy, rady, názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Nevím přesně, jaké titulky máš na mysli (co znamená "-H-"). Jestli titulky vysílané v rámci DVB streamu, nebo teletextové titulky na straně 888. Zkouším teď na VU+:
    - ČT1, DVB titulky se zobrazují s ID 088 TXX, teletexové také
    - ČT2, stejné jako ČT1
    - NOVA, Ulice, stejné jako ČT1
    - ČT24, v DVB a ni v TXT titulky nejsou

    Tohle s kartou nemá nic společného. Titulky někdy vysílají, někdy ne.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dvb.jpg 
Zobrazení: 234 
Velikost: 126.6 KB 
ID: 15101   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: txt.jpg 
Zobrazení: 201 
Velikost: 136.7 KB 
ID: 15102  
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 13-01-2012 v 17:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Nevím přesně, jaké titulky máš na mysli (co znamená "-H-"). Jestli titulky vysílané v rámci DVB streamu, nebo teletextové titulky na straně 888. Zkouším teď na VU+:
    - ČT1, DVB titulky se zobrazují s ID 088 TXX, teletexové také
    - ČT2, stejné jako ČT1
    - NOVA, Ulice, stejné jako ČT1
    - ČT24, v DVB a ni v TXT titulky nejsou

    Tohle s kartou nemá nic společného. Titulky někdy vysílají, někdy ne.
    To -H- mám právě u Topfieldu u DVB titulků na ČT HD jen já to nemám jak sejmout a ukázat tady. Mě se právě nezobrazují ani Ty titulky co by měly být vlastně z teletextu. Tuším u ČT SM, nebo JM mutace. Titulkové sady u TXT jednotlivých kanálů jdou dobře.

    Třeba teď běží na ČT HD "Neuvěřitelné příběhy" na SD programu jsou funkční TTX titulky zcela bez problémů, ale na HD mi prostě nejdou.
    Naposledy upraveno uživatelem jezecekMistek: 13-01-2012 v 18:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Není potřeba u Topfielda napřed povolit titulky v menu, jako u Vantage? Pokud mám nastaveno v menu Titulky "vypnuto", tak mi je Vantage také nezobrazí, když se je snažím spustit. ( u Vantage je to v menu - nastavení OSD - titulky zap/vyp ). I když pokud ti u SD verzí ČT titulky jdou, tak bude problém asi jinde ...
    Naposledy upraveno uživatelem geronimoh: 13-01-2012 v 18:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Přehlédl jsem, že se jedná o ČT HD, tak to zkouším teď. ČT HD nemá teletext, takže TXT titulky nepojedou. Titulky v DVB mi ukazují (na rozdíl od ostatních stanic, viz výše) ID "7E6 DVB" a fungují (teď jede Vyprávěj).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Ukazuje se Ti na info boxu symbol, že jsou titulky vysílány? Zkoušel jsi natvrdo zapnout titulky pro neslyšící?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Tak jsem teď přišel na další zajímavost. Koukali jsem zrovna na Vyprávěj. Zároveň jsem chtěl udělat test toho Bluray přehávače, jak bude nahrávat z toho sat tuneru. Takže jsem nahrál celý jeden díl, a při zkoušení jak to nahrálo, se mi ty titulky zobrazily. Ale nejsou komplet. Takže mne napadá, nemůže to být nějakým omezením průchodu datového toku? Nebo nevím co. Stejně tak jsem pochodil u části Adelhaid s P. Čepkem
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Ukazuje se Ti na info boxu symbol, že jsou titulky vysílány? Zkoušel jsi natvrdo zapnout titulky pro neslyšící?
    Ano ukazuje se mi to na infoboxu, i při přehrávání té nahrané části tomu tak je. A v titulcích když jdou vidět nejde vidět to co občas může být při horším signálu u TTX titulků, že by byly nekorektní znaky a podobně.

    Moc děkuju, že se snažíte poradit.
    Jen jsem chtěl uvést, že teď zkouším vše přes ten smit irdeto modul, která je vložen v CI slotu toho bluray přehrávače. U toho modulu jsem vyčetl na netu, že je možé je aktualizovat, což jsem taky učinil. No zadal jsem na ranní hodiny další nahrávání, u pořadu, který by dle programu měl mít titulky, a uvidím jak pochodím, prostě přes víkend budu více testovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,156

    Na 99% by som tipol, že nejaký CI-modul nemá s problémom s titulkami nič spoločné.
    Problém bude v samotnom prístroji s prijímačom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Na 99% by som tipol, že nejaký CI-modul nemá s problémom s titulkami nič spoločné.
    Problém bude v samotnom prístroji s prijímačom.
    Tak taky si to na 99% myslím, ale háček je v tom, že to ani v minulosti certifikovaný přehrávač(Topfield SBI 2050) s Irdeto vstupem nezvládá také, on tedy navíc Ty DVB titulky v nahrávce nezobrazuje ani občasně, jako LG se Smit modulem.

    A u obou přehrávačů jsem zkoušel provést i aktualizace, takže ani tam není zakopaný pes. Holt u Té LG ač je to jinak docela povedená mašinka to bude ještě pár týdnů počkat jestli nevychytají pár mušek. Co jsem musel kvitovat tak byla docela solidní podpora různých kodeků pro přehrávání multimédií. Kde se v tomto hrabe Samsung u svých Bluray přehrávačů. A i obraz se mi u LG zdá o něco málo lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    70

    Ahoj.Třeba o nového MASCOMU MC 2200 mám problém,že při přepnutí na ČT HD mi titulky naskakují automaticky a já je musím pokaždé vypínat.Z
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od zicofot10 Zobrazit příspěvek
    Ahoj.Třeba o nového MASCOMU MC 2200 mám problém,že při přepnutí na ČT HD mi titulky naskakují automaticky a já je musím pokaždé vypínat.Z
    No to je super Jeste by me zajimalo, zda tento Mascom umi prehrat i videoformat mkv. A jak zobrazuje titulky u prehravanych videosouboru z pripojenych externich disku do USB. Taky jsem sluchove postizena a tohle to me zajima pri koupi noveho satelitniho prijimace nejvic.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. LCD: Nova TV a problem se zobrazenim titulku
    Od DJo18 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-08-2010, 11:32
  2. Problém se zobrazením tmavých odstínů
    Od Ales0s v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 09-07-2010, 08:02
  3. LEF71-problém se zobrazením z PC
    Od miky2 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-12-2007, 15:57
  4. Problem se zobrazením v TV
    Od Cradle v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-03-2005, 21:16