prestal fungovat Anynet+
Vcera jsem zacal mit problem s Anynet+ na Samsung UE46D7000.
TV (HDMI IN 2 ARC) mam propojene do AV receiveru Onkyo TX-NR509 kabelem HDMI (do HDMI OUT). Dale mam receiver spojeny s PS3 (AV: HDMI IN 4 Game, PS3: HDMI).
Na receiveru mam nastaveno v setupu :
1.HDMI Input (GAME HDMI 4, jinak vse ----)
10. HDMI Setup (HDMI Ctrl[RIHD] ON, ostatni Auto),
Na TV mam tedy ve zdrojich 1.TV a 2.HDMI2 AV prijimac.
Dale mam na TV zapnuto Anynet+ (HDMI-CEC) ale vypnuto automaticke vypinani ostatnich zarizeni (spolecne s TV se receiver nevypne (to je ale muj zamer)).
Vse cca 14dni fungovalo naprosto bez problemu. Zvuk bezel z repro TV, kdyz jsem zapnul receiver, zvuk z TV repro se vypnul a bezel z beden pres receiver (+ fungovalo nastaveni hlasitosti obema ovladaci (pro receiver i TV). To same i pri PS3.
Vcera jsem zjisitil ze se mi pres noc samovolne zapla TV. V nastaveni TV je vse vypnute tak jsem udelal upgrade sw ktery TV sama nasla. Nevim jestli to zapinani vyresilo ale....
Ihned po upgradu (ktery prosel v poradku) jsem vyuzil TopFun a prohlizel ukazky filmu a zvuk pres receiver (zvuk zacal obcas samovolne vypadavat a na receiveru bylo obcas "mute"). Po vypnuti TV a receiveru prestav fungovat zvuk pres receiver uplne a pres sluzbu Anynet+ TV receiver nenasla. Podobne to bylo pri zapnuti PS3 (zvuk pres receiver sel ale sel i v TV). Vypnul jsem tedy funkci Anynet+ na TV a HDMI Ctrl RIHD na receiveru. Vse znovu zapnul ale nepomohlo nic (+ odpojovani HDMI kabelu atd...).
Po mnoha testech a vypinani funkci jsem sluzbu Anynet+ vypnul a vypnul i HDMI Ctrl RIHD na receiveru. Obe zarizeni jsem vypnul a vytahl ze zasuvky na cca 10 min. Pote zapnul TV a zapnul sluzbu Anynet+ a zapnul receuver a funkci HDMI Ctrl RIHD ktera probehla a receiver napsal ze nasel TV. Vse zaclo vcetne testu PS3 fungovat jak ma. Ale pouze do doby nez jsem pouzil opet TopFun.
Nastal stejny problem a stejne asi hodinove reseni :(
na netu jsem nasel podobny problem ale bohuzel bez reseni http://forums.cnet.com/7723-13973_102-541047/anynet-stopped-working-samsung-d7000/
TV (HDMI IN 2 ARC) mam propojene do AV receiveru Onkyo TX-NR509 kabelem HDMI (do HDMI OUT). Dale mam receiver spojeny s PS3 (AV: HDMI IN 4 Game, PS3: HDMI).
Na receiveru mam nastaveno v setupu :
1.HDMI Input (GAME HDMI 4, jinak vse ----)
10. HDMI Setup (HDMI Ctrl[RIHD] ON, ostatni Auto),
Na TV mam tedy ve zdrojich 1.TV a 2.HDMI2 AV prijimac.
Dale mam na TV zapnuto Anynet+ (HDMI-CEC) ale vypnuto automaticke vypinani ostatnich zarizeni (spolecne s TV se receiver nevypne (to je ale muj zamer)).
Vse cca 14dni fungovalo naprosto bez problemu. Zvuk bezel z repro TV, kdyz jsem zapnul receiver, zvuk z TV repro se vypnul a bezel z beden pres receiver (+ fungovalo nastaveni hlasitosti obema ovladaci (pro receiver i TV). To same i pri PS3.
Vcera jsem zjisitil ze se mi pres noc samovolne zapla TV. V nastaveni TV je vse vypnute tak jsem udelal upgrade sw ktery TV sama nasla. Nevim jestli to zapinani vyresilo ale....
Ihned po upgradu (ktery prosel v poradku) jsem vyuzil TopFun a prohlizel ukazky filmu a zvuk pres receiver (zvuk zacal obcas samovolne vypadavat a na receiveru bylo obcas "mute"). Po vypnuti TV a receiveru prestav fungovat zvuk pres receiver uplne a pres sluzbu Anynet+ TV receiver nenasla. Podobne to bylo pri zapnuti PS3 (zvuk pres receiver sel ale sel i v TV). Vypnul jsem tedy funkci Anynet+ na TV a HDMI Ctrl RIHD na receiveru. Vse znovu zapnul ale nepomohlo nic (+ odpojovani HDMI kabelu atd...).
Po mnoha testech a vypinani funkci jsem sluzbu Anynet+ vypnul a vypnul i HDMI Ctrl RIHD na receiveru. Obe zarizeni jsem vypnul a vytahl ze zasuvky na cca 10 min. Pote zapnul TV a zapnul sluzbu Anynet+ a zapnul receuver a funkci HDMI Ctrl RIHD ktera probehla a receiver napsal ze nasel TV. Vse zaclo vcetne testu PS3 fungovat jak ma. Ale pouze do doby nez jsem pouzil opet TopFun.
Nastal stejny problem a stejne asi hodinove reseni :(
na netu jsem nasel podobny problem ale bohuzel bez reseni http://forums.cnet.com/7723-13973_102-541047/anynet-stopped-working-samsung-d7000/
jeste dalsi vec, pri zapnutem PS3 pres zapnuty receiver Onkyo TX-NR509 vypadava zvuk a obcas se rozpada obraz. Prohledam jsem hromady rad a vypada to ze toto se podarilo odstranit (zatim snad)
tady je nastaveni
------------------------------------------
SONY PS3
Game Settings
PS / PS2 Upscaler Normal
PS / PS2 Smoothing On
Video Settings
BD / DVD Cinema Conversion Automatic
DVD Wide Display Letterbox
BD / DVD Upscaler Normal
BD / DVD Video Output Format (HDMI) Automatic
BD 1080p 24 Hz Output (HDMI) Automatic
BD / DVD Dynamic Range Control Automatic
BD / DVD Audio Output Format (HDMI) Bitsream
BD Audio Output Format (Opt. Digital) Bitsream
Sequential Playback Off
50 Hz Video Output Automatic
System Settings
Control for HDMI On
Display Settings
Video Output Settings HDMI .....
Cross Color Reduction Filter Off
RGB Full Range (HDMI) Full
Y Pb / Cb Pr / Cr Super-White (HDMI) Off
Deep Color Output (HDMI) Off
ONKYO TX-NR509
1. HDMI Input
GAME HDMI 4
8. Source Setup
Name PS3
Audio Selector HDMI
Fixed Mode Off
10. HDMI Setup
HDMI Ctrl (RIHD) On
HDMI Through Auto
Audio TV Out Auto
Audio Return Ch Auto
LipSync On
-----------------------------------------
SAMSUNG UE46D7000
System
Anynet+ (HDMI-CEC) Zapnuto
Automaticke vypnuti Ne
tady je nastaveni
SONY PS3
Game Settings
PS / PS2 Upscaler Normal
PS / PS2 Smoothing On
Video Settings
BD / DVD Cinema Conversion Automatic
DVD Wide Display Letterbox
BD / DVD Upscaler Normal
BD / DVD Video Output Format (HDMI) Automatic
BD 1080p 24 Hz Output (HDMI) Automatic
BD / DVD Dynamic Range Control Automatic
BD / DVD Audio Output Format (HDMI) Bitsream
BD Audio Output Format (Opt. Digital) Bitsream
Sequential Playback Off
50 Hz Video Output Automatic
System Settings
Control for HDMI On
Display Settings
Video Output Settings HDMI .....
Cross Color Reduction Filter Off
RGB Full Range (HDMI) Full
Y Pb / Cb Pr / Cr Super-White (HDMI) Off
Deep Color Output (HDMI) Off
ONKYO TX-NR509
1. HDMI Input
GAME HDMI 4
8. Source Setup
Name PS3
Audio Selector HDMI
Fixed Mode Off
10. HDMI Setup
HDMI Ctrl (RIHD) On
HDMI Through Auto
Audio TV Out Auto
Audio Return Ch Auto
LipSync On
-----------------------------------------
SAMSUNG UE46D7000
System
Anynet+ (HDMI-CEC) Zapnuto
Automaticke vypnuti Ne
Zdravim,
od vcerejska mam stejny problem. Mam asi mesic novou telku Samsung UE40D6530 a BD domaci kino Samsung HT-D5550. Do vcerejska vse fungovlalo normalne, ale nyni prestal fungovat AnyNet+, hlasi ze nelze nalezt zadne zarizeni. TopFun jsem vcera taky prohlizel, ale jestli se problem projevil hned po te si nevybavuju.
T
od vcerejska mam stejny problem. Mam asi mesic novou telku Samsung UE40D6530 a BD domaci kino Samsung HT-D5550. Do vcerejska vse fungovlalo normalne, ale nyni prestal fungovat AnyNet+, hlasi ze nelze nalezt zadne zarizeni. TopFun jsem vcera taky prohlizel, ale jestli se problem projevil hned po te si nevybavuju.
T
Mám úplně stejný problém. Aktualizoval jsem firmware na obou zařízeních (televize UE40C6900 a domácí kino HT-BD5500) a při pokusu připojení k zařízení anynet+ vyběhne chybová hláška. Nenapadá mě, co s tím..
[QUOTE=dockal.pavel;401602]Mám úplně stejný problém. Aktualizoval jsem firmware na obou zařízeních (televize UE40C6900 a domácí kino HT-BD5500) a při pokusu připojení k zařízení anynet+ vyběhne chybová hláška. Nenapadá mě, co s tím..[/QUOTE]
Mal som podobný problém ,,,všetko fungovalo na 100% ,,, potom raz mi vypísalo že je k dispozícii nový firmwér a po aktualizácii ni prestal fungovať Anynet+,,,TV(Samsung UE46ES6900) sa nevedel spojiť s domácim kinom Samsung(HT-ES8200) s ktorým to predtým fungovalo...skúšal som preinštalovať firmwér(z USB) na starší no zistil som že to nejde,,,starší firmwér mi to nechcelo zobrať,,, nakoniec ma napadlo že odpojím TV+domáce kino aspoň na 15-30 minút od prúdu (vypol som poistky). A keď som ich asi po 30 minútach znova zapojil zrazu všetko fungovalo tak ako má.
Pravdepodobne tak ako v mobiloch alebo v PC treba vždy po aktualizácii (keď niečo nefunguje tak ako má) reštartovať komponenty.
Nakoľko TV aj domáce kino alebo dvd sú v podstate permanentne pod prúdom a nedajú sa tak ako kedysi klasicky vypnúť od prúdu lebo sú aj vo vypnutom stave pod miernym prúdom,,, tak ich treba podľa môjho názoru občas keď niečo blbne jednoducho vypnúť z elektriky nech sa pamäťové obvody vymažú...
Mne to pomohlo...
dúfam že môj postreh bude pre niekoho užitočný...
Mal som podobný problém ,,,všetko fungovalo na 100% ,,, potom raz mi vypísalo že je k dispozícii nový firmwér a po aktualizácii ni prestal fungovať Anynet+,,,TV(Samsung UE46ES6900) sa nevedel spojiť s domácim kinom Samsung(HT-ES8200) s ktorým to predtým fungovalo...skúšal som preinštalovať firmwér(z USB) na starší no zistil som že to nejde,,,starší firmwér mi to nechcelo zobrať,,, nakoniec ma napadlo že odpojím TV+domáce kino aspoň na 15-30 minút od prúdu (vypol som poistky). A keď som ich asi po 30 minútach znova zapojil zrazu všetko fungovalo tak ako má.
Pravdepodobne tak ako v mobiloch alebo v PC treba vždy po aktualizácii (keď niečo nefunguje tak ako má) reštartovať komponenty.
Nakoľko TV aj domáce kino alebo dvd sú v podstate permanentne pod prúdom a nedajú sa tak ako kedysi klasicky vypnúť od prúdu lebo sú aj vo vypnutom stave pod miernym prúdom,,, tak ich treba podľa môjho názoru občas keď niečo blbne jednoducho vypnúť z elektriky nech sa pamäťové obvody vymažú...
Mne to pomohlo...
dúfam že môj postreh bude pre niekoho užitočný...