Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456
Zobrazené výsledky: 76 až 87 z 87

Téma: Přehrávače audia!

  1. #76
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    To je divný, já bohužel mam jenom stereo věž, takže to nemůžu vyzkoušet. Ten zdroj je dolby surround?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Nováček Avatar uživatele mark-q
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od vlada
    To je divný, já bohužel mam jenom stereo věž, takže to nemůžu vyzkoušet. Ten zdroj je dolby surround?
    No zdroj je MP3, ale kvulki tomu abych si toslechnul, tak by se mi nechtělo to převádět do 5.1... protože nějakejch 6000 MP3 je moc na převod po jedné...
    Nebo jsi to myslel jinak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mark-q> No já to myslel tak, že MP3 je ztim jenom dvoukanálová (stereo). Pokud to chceš hrát šestikanálově, tak ty další 4 musíš někde získat. Buďto budou namixovaný v těch 2 pomocí Dolby Surround nebo tam nejsou vůbec. Od toho se odvíjí použitej filtr. Buďto Dolby Surround decoder nebo obyčejnej channel mixer. Jako výstup je nutný zvolit DirectSound 2.0.
    Jinak už fakt nevim
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    to luky>

    Citace Původně odesláno od luky
    shaped:

    Ty editory Magix, které uvádíš jsou každopádně zajímavé a znám je, ale měl jsem na mysli přehrávače Magix Manager Silver a Platinum a novější Magix mp3 Maker 2005, který mi už bezvadně funguje.Co se týká těch prvních dvou co jsem uvedl, tak jsou dost choulostivé na kvalitu nahrávek v mp3, nebo ogg z jiných zdrojů. Pokud jsou zvukové soubory,ale vytvořené, vyripované těmito přehrávači, je všechno v pořádku.

    http://site.magix.net/index.php?id=411

    luky
    Magix Manager Silver,Gold a Platinum se pouzivaji samozrejme jako prehravac u Sequoia v7.22 nebo Samplitude Professional.
    Komfort ovladani je docela nestandardni,zvlast v dobe,kdy nemusim setrit mistem na disku a docela rad posloucham lossless formaty,vcetne WMA nebo Apple,ktery mi plny kodek poslal ihned po koupi Ipod(iTunes).
    WMA proto,ze je prehraji vsechny moje domaci pristroje(Pioneer),dokonce ani v aute WMA pristroji nijak nevadi. Urcite mate kazdy pro sebe vybranyho favorita,na ktery nedate dopustit.
    Ja jsem si proveril kvalitu nahravek ve WMA a lossless Apple na katedre akustiky University v Bernu a je rozhodnuto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    a jsem si proveril kvalitu nahravek ve WMA a lossless Apple na katedre akustiky University v Bernu a je rozhodnuto.
    Co je tohle za blbost? Kvalita všech lossless kodeků je stejná, to už vyplývá z principu. Jinak lmým favoritem v tomhle segmentu jsou FLAC a WavPack.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Nováček Avatar uživatele mark-q
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od vlada
    mark-q> No já to myslel tak, že MP3 je ztim jenom dvoukanálová (stereo). Pokud to chceš hrát šestikanálově, tak ty další 4 musíš někde získat. Buďto budou namixovaný v těch 2 pomocí Dolby Surround nebo tam nejsou vůbec. Od toho se odvíjí použitej filtr. Buďto Dolby Surround decoder nebo obyčejnej channel mixer. Jako výstup je nutný zvolit DirectSound 2.0.
    Jinak už fakt nevim
    No tak jsem si natahal všechny možný pluginy, ale nějak mi to nedělá vůbec nic... a pěkně mě to štve... jak jsi původně myslel aktivovat ho??, jako nějak nastavit??
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mark-q> Musíš jít do menu foobar2000 -> preferences -> playback -> output. Tam vyber DirectSound 2.0. Potom jdi do Playback -> DSP Manager a Channel Mixer přesuň doleva. Tim ho aktivuješ. Potom rozbal strom DSP Manager a Channel Mixer nakonfiguruj. Potom by to už mělo hrát.
    Pokud ne, je možný, že je problém jinde. Třba zvuk z filmů ti vícekanálově hraje? Zkus přehrát MP3 pomocí nějakýho DirectShow přehrávače (WMP, MPC, ViPlay) a jako dekoder si naistaluj nejnovější FFDShow. Tam je taky channel mixer, kterej by měl fungovat. Pokud to nepoleze správně ani z FFDShow, tak je problém ve zvukovce.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od vlada
    a jsem si proveril kvalitu nahravek ve WMA a lossless Apple na katedre akustiky University v Bernu a je rozhodnuto.
    Co je tohle za blbost? Kvalita všech lossless kodeků je stejná, to už vyplývá z principu. Jinak lmým favoritem v tomhle segmentu jsou FLAC a WavPack.
    Ach jo,byla by z principu stejna,kdyby vsechny hraly za stejnych podminek.Kdyz pominu nesmysl,ze v iPod jine formaty,nez AAC(nezajimave),MP3 (totez) a nekolik dalsich(Aiff,Wav),je pro mne Apple lossless jedinou alternativou.
    Ovsem umi JEN 128(professional 320 kbps). WMA lze pustit s kodekem WMA lossless v kvalite 44/16 bit az 96/24 bit. WMA ma v poslednim kodeku 9.1 lossless vychytavku pro kodovani promennym tokem,takze skladby hraji s ruznymi prenosovymi rychlostmi,konkretne mezi 760 - 2200 kbps.
    Nejen ze to je slyset,krivky prubehu slysitelne i neslysitelne casti spektra jsou dostatecne prukazne.
    Urcite Vas muzu ubezpecit,ze jsme testovali vsechny bezne i nebezne kodeky pouzivane na vsech OS a prestoze se zda,ze lossless je BEZEZTRATOVA komprese,nasli jsme i takove,ktere za hranici 13 kHz sly prudce mimo spektrum.
    Je velmi dulezite,aby to co jsme si prevedli do bezeztratove formy(predevsim kvuli archivaci ,alespon u nas),bylo taky slyset a tady jsou stale propastne rozdily v kvalite kodeku.
    Nemuzu tady uvest krivku pro WMA,protoze Universitat Bern Switzerland
    pracovala a nadale pracuje na vyvoji WMA kodeku a asi by me roztrhli jako hada.

    Nicmene nikomu neberu jeho pravo,poslouchat co chce,cim chce a na cem chce.
    Pekny den.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Som tvoj fanda !
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    shapet> Já měl teda vždycky za to, že pokud něco zkomprimuju bezztrátově, musím po dekomprimaci dostat to samé jako v originále. Pokud ne, je algoritmus chybný. Tohle je pro mě novinka, že to nějaký kodeky nedělají.
    Že se používá VBR mi přijde zcela logický. Pokud tam mam někde hodně tichou pasáž, tak proč to komprimovat stejnym datovym tokem jako zbytek?
    Jenom pro zajímavost, ostatní kodeky neumí jinej formát než 44.1 kHz/16 bit? Co takovej WavPack? Ten se mi zdá technicky hodně na výši. FLSC má zase solidní kompatibilitu s OS i HW přehrávačema.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    shapet> Já měl teda vždycky za to, že pokud něco zkomprimuju bezztrátově, musím po dekomprimaci dostat to samé jako v originále. Pokud ne, je algoritmus chybný. Tohle je pro mě novinka, že to nějaký kodeky nedělají.
    Že se používá VBR mi přijde zcela logický. Pokud tam mam někde hodně tichou pasáž, tak proč to komprimovat stejnym datovym tokem jako zbytek?
    Jenom pro zajímavost, ostatní kodeky neumí jinej formát než 44.1 kHz/16 bit? Co takovej WavPack? Ten se mi zdá technicky hodně na výši. FLAC má zase solidní kompatibilitu s OS i HW přehrávačema.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Nováček Avatar uživatele mark-q
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od vlada
    mark-q> Musíš jít do menu foobar2000 -> preferences -> playback -> output. Tam vyber DirectSound 2.0. Potom jdi do Playback -> DSP Manager a Channel Mixer přesuň doleva. Tim ho aktivuješ. Potom rozbal strom DSP Manager a Channel Mixer nakonfiguruj. Potom by to už mělo hrát.
    Pokud ne, je možný, že je problém jinde. Třba zvuk z filmů ti vícekanálově hraje? Zkus přehrát MP3 pomocí nějakýho DirectShow přehrávače (WMP, MPC, ViPlay) a jako dekoder si naistaluj nejnovější FFDShow. Tam je taky channel mixer, kterej by měl fungovat. Pokud to nepoleze správně ani z FFDShow, tak je problém ve zvukovce.
    Vláďa
    Tak už jsem přišel na vadu... je to v ovladači na zvukovku... ten nějakej manager mi sice řekne, že mám 5.1 a můžu si tam nastavit jakej výstup chci na cokoliv, ale zvuk mi tak nejede... jede nenom stereo... ale DVD Filmy mi 5,1 hrajou úplně bez problému... nevěděl by jsi o nějakým ovladači pro zvukovku C-Media?? tahal jsem originál, ale ten mám a stejně nejde... oproti tomuhle teda zlatá AC'97...
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456

Podobná témata

  1. Zachytávání audia z PC....
    Od Zdeny v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-01-2007, 13:46
  2. Demux audia
    Od BigFredy v sekci Mastering
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-12-2006, 06:56
  3. Vizualizace audia
    Od zdrh v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-07-2006, 21:15
  4. Vypínání audia
    Od sandy v sekci Editace audia
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 19-05-2005, 08:49
  5. Úprava audia pro AVI
    Od Fin v sekci Editace audia
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 23-01-2005, 18:13