Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Panasonic TX-P42G30E problém se sítí

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Zdravím. Máme 3 dny tuto televizi a nastali problémy (pokud to píšu do špatné sekce prosím aby téma bylo přesunuto). Předem děkuji za pomoc.

    Mám problém s:
    - při zapojení přes LANku na router tudíž do sítě (do PC mi to televize nenašla) televize vidí jen Windows složky(knihovny -music, video, pictures, documents) takže musím přetahovat filmy tam (nevím jestli se to dá nějak nastavit jinak)

    - také když mám TV s PC propojený přes LANku nevidí televize soubory .mkv
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od DoLoR Zobrazit příspěvek
    Zdravím. Máme 3 dny tuto televizi a nastali problémy (pokud to píšu do špatné sekce prosím aby téma bylo přesunuto). Předem děkuji za pomoc.

    Mám problém s:
    - při zapojení přes LANku na router tudíž do sítě (do PC mi to televize nenašla) televize vidí jen Windows složky(knihovny -music, video, pictures, documents) takže musím přetahovat filmy tam (nevím jestli se to dá nějak nastavit jinak)

    - také když mám TV s PC propojený přes LANku nevidí televize soubory .mkv
    Zdravím,
    nejsem odborník, ale vím, že můj TX-P42G20ES neumí přehrát mkv pokud je tahá z PC. Myslím, že v PC musíš mít nějaké "centrum" které upraví přenos na ten formát který ti TV zbaští a navíc ti myslím zeskenuje disk a udělá knihovny foto, filmů a muziky. No já se tomu všemu jednoduše vyhýbám tím, že používám NMT (network media tank) u mě Popcorn A110 a ten teda přehraje všechno. Tzn. mám v něm disk a je propojen s TV. No a jenom k tomu ještě, bacha Panasonici jsou na formáty hodně vybíraví. Asi jsem ti moc nehelfl ale pročti tady diskuze a dovíš se od zdejších odborníků hodně, chce to jenom hledat.
    Karel
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    DoLoR: Jestli ta Tv umí přístup na obecné síťové sdílení (CIFS), tak si ve Windows nasdílej co chceš. Pokud podporuje pouze přístup pomocí DLNA, tak si nainstaluj nějaký rozumný DLNA server (třeba Serviio, Twonky, PS3 Media Server, ...), ve kterém si nastavíš adresáře, které chceš sdílet.

    Z toho Tvého popisu to není moc poznat. Buď přistupuješ na nějaká vytvořená Public sdílení ve Windows, nebo jsi vyrobil pomocí Windows Media Playeru malý DLNA server. Těžko říct, ale tipuji spíš na to druhé.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 02-01-2012 v 20:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Mám přístup v televizi jen na Public sdílení ve windows. A televize má jen DLNA, takže říkáš že mám založit na PC DLNA server a pak to připojit LAN kabelem k PC nebo to lze jen přes WIFI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Tak se nejdřív rozhodni, jestli má televize přístup přes sdílení nebo přes DLNA, protože ta Tvá věta si odporuje (přes DLNA se nedostaneš na standardní sdílení ve Windows). Na Wifi zapomeň, propoj TV kabelem (předpokládám, že máš nějaký domácí router, kde máš strčenou TV, PC apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    No teď jsem z toho jelen . Když připojim TV na router (kde mám v síti připojené PC+NTB) tak vidí jen windows knihovny (bohužel nevidí soubory .mkv). Takže se ptám jestli mám teda založit DLNA server na PC a potom už by měla TV vidět normálně složky v PC (teď jsem pročetl pár stránek o DLNA serveru a moc z toho moudrý nejsem - stáhl jsem ten PS3 media server)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Pořád pleteš hrušky a jablka. Kdy nainstaluješ DLNA server, tak si v něm pak vybereš, co chceš (které adresáře), aby TV viděla. DLNA server pak bude zajišťovat jejich zpřístupnění pro TV, včetně případného transkódování apod. Neděje se tak přes Window sdílení, ale přes vlastní protokol. Možnosti DLNA jsou ale hodně omezené (problémy s titulky, více audio stopami apod.), takže nejlepší řešení je koupit malé mmc.

    DLNA umožňuje streamování video obsahu po lokální síti. Pro transport médií se používá protokol HTTP. Nad tím jsou protokoly UPnP AV, které rozpoznávají zařízení, řídí pohyb obsahu, jeho výběr a streaming. Funguje to zjednodušeně tak, že DLNA Server nám dělá filmovou knihovnu, ze které si vybíráme dálkovým ovladačem z křesla v obýváku. V okamžiku, kdy si vybereme stisknutím tlačítka play, server dostane pokyn a začne streamovat. Video se nekopíruje, ale na vyžádání streamuje.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 02-01-2012 v 21:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    No já tě chápu (asi jsem to blbě napsal). No uvidíme jak to půjde s tím DLNA serverem. Na mmc bohužel teď nejsou peníze.
    No zatím díky za pomoc .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Tak jsem zkusil ten PS3 media server pro založení DLNA serveru ale bohužel se filmy na TV sekali. A tak nevím jeslti něco nemám špatně nastavené v tom programu. Nemáte s ním někdo zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    20

    zkus serviio, server u nera nebo mezzmo, které se mi osvědčilo nejlépe, můžeš zkusit trial.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    vsp vsp je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    710

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Tak se nejdřív rozhodni, jestli má televize přístup přes sdílení nebo přes DLNA, protože ta Tvá věta si odporuje (přes DLNA se nedostaneš na standardní sdílení ve Windows). Na Wifi zapomeň, propoj TV kabelem (předpokládám, že máš nějaký domácí router, kde máš strčenou TV, PC apod.).
    nedostane ale PC uvidi...
    pokud si to sdileni zapne ve windows media playeru (ten minimalne ve Win7 ma zabudovany DLNA), tak se i na obsah dostane (bez aplikace tretich stran)

    ...vis neco o titulkach? Ktery DLNA server, NAS, umi poslat titulky po DLNA, jak je to, proprietalne, reseno? Jde to vubec, bez transkodovani videa, prehrat titulky na TV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Citace Původně odesláno od vsp Zobrazit příspěvek
    ..vis neco o titulkach? Ktery DLNA server, NAS, umi poslat titulky po DLNA, jak je to, proprietalne, reseno? Jde to vubec, bez transkodovani videa, prehrat titulky na TV?
    Teď nevím ,koho se ptáš . Jestli mě tak samozřejmě ano, však píšu, že s titulky jsou problémy, standardní DLNA je nepodporuje, jsou pouze transkódovat. Jestli má nějaký výrobce své vlastní nestandardní rozšíření protokolu uPnP netuším. Čekal bych to případně u řešení, kde výrobce dodává vlastní server pro streamování do TV (Samsung AllShare?).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Zkusil jsem ten Serviio. Bez problémů televize přehrála i HD film. Titulky taky najde ale bohužel místo písmen s háčkama například "ž", "ť" jsou tam kliky háky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    vsp vsp je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    710

    Kamil: problemy a nejde jsou 2 ruzne veci

    Nemohu to nikde najit proto se ptam... Ano ze to samsung pc manager udajne umim jsem kdesi cetl, ale jak to dela?

    To jeste nikdo nema samsung tv a nas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od DoLoR Zobrazit příspěvek
    Zkusil jsem ten Serviio. Bez problémů televize přehrála i HD film. Titulky taky najde ale bohužel místo písmen s háčkama například "ž", "ť" jsou tam kliky háky.

    zkus tohle, na přehrávání z hdd to funguje, takže by mělo i ze serviia, já sem přes mezzmo externí tittle nerozchodil, ale stejně, když si chci něco pustit s titulkama, tak si radši ten seriál nebo film převedu v avi recompu, aby tam ty titulky byli napevno, jsou o dost lépe čitelné. Bohužel to trvá docela dlouho

    1) Titulky ve formátu srt, sub atd... musí mít úplně stejný název jako film (film.avi a film.srt).
    2) Titulky otevřít v pspadu a tam změnit formát na UTF-8, a uložit (když už tam utf-8 v pspadu je, tak jenom překliknout na jiný a zase zpátky na utf-8 a uložit.
    NEDĚLAT to přes poznámkový blok. Tam taky můžete měnit kodovani, ale to nefunguje, tv titulky vůbec nenačte! Jestli už jste to v poznámkovém bloku udělali, tak tam vraťte ANSI a potom to změnte v pspadu.
    3) v tv zapnout kodování unicode a je to.

    u mkv souborů to jde také, ale lepší je si přidat tiulky rovnou do souboru v mkvmerge, netrvá to moc dlouho a titulky jsou krásně velké.
    Když je přidáváte v mkvmerge musíte dát u každé zvukové stopy, titulků a videa v extra option - compresion NONE
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 42" LG 42LV5500 vs Panasonic TX-P42G30E
    Od Neller v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-04-2012, 23:07
  2. Plazma: Panasonic P42G30E 106cm
    Od prcekee v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-02-2012, 13:19
  3. Plazma: Panasonic p42g30e
    Od matysek831 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-12-2011, 14:49
  4. Plazma: Electroworld AKCE na Panasonic P42G30E
    Od creweta v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-12-2011, 21:12
  5. Náhrada za Panasonic TX-P42G30E v LCD
    Od _avatar v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 07-11-2011, 10:04