Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Jaký procesor k zachytávání videa z tv karty?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    4

    Zdravím jaký je potřeba procesor k zachytávání videa z tv karty v alespoň trochu slušné kvalitě. Mám 1.6 GHZ a je to opravdu málo je stále vytíženo na 100% a video se stejně seká. Nebo to ovlivňují i další věci RAM, TV karta atp.? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    To nejde obecně říct. U karty by jsi měl mít napsané minimální požadavky. Záleží i na té kartě (HW podpora), rozlišení a formátu ukládaného videa apod. CPU 1.6 GHz ale opravdu moc není. RAM není až tak moc podstatná (tedy pokud nemáš něco jako 256-512 MB nebo pokud neswapuješ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    4

    Mám tv kartu Wayjet wt-951TF-BK, ale bohužel od ní nic nemám je koupená z bazaru, jinak ani o ní nemůžu nic na internetu najít. Jaký bych alespoň PŘIBLIŽNĚ (jestli je na to potřeba dvoujádro, nebo i jestli by stačili 3 GHZ) třeboval procesor aby to bylo ve slušném formátu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Na 3GHz bych tomu už docela věřil, za předpokladu dostatku RAM (kolik máš volné RAM?). Když Ty ani nepíšeš, co máš z konfiguraci (deska, CPU, RAM, HDD, ...), takže těžko i jen od boku nějak střílet. Celé to musí být prostě vyvážené Můžeš mít rychlé CPU, ale budeš swapovat, nebo pomalý, fragmentovaný HDD obsazený na 95% a stejně nepojedeš. Zkontroluj si, jestli tam jde nějak v nastavení zapnout HW akcelerace enkódování (karta má BT848 chipset, který by nějak HW enkódování do MPEG2 měl umět).
    Stejně ale zapomeň na "trochu slušné kvalitě", na to ta karta není. Digitalizovat vstup není žádná legrace. Jestli to máš jako nějaký záznam z kamery pro kontrolu, tak OK, ale na vytvoření archivu filmů určitě ne.

    Na zachytávání videa je tady přímo oblast: https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=23
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    4

    Tak jsem nakonec koupil novou PC sestavu (né kvůli tomuto, ale vyšlo to levně tak jsem ji vzal), procesor to bude mýt myslím AMD athlon 2x 2,1 GHZ, RAM 2 GB , HDD 160 GB. Tak snad na tomto už by to mělo jet lépe ne? Pokud to TV karta zvládne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To je zbytečný "overkill"... U grabování videa jsou rozhodující rychlé disky. Běžně jsem graboval z TVkarty (Pinnacle PCTV Pro) TV přes S-video vstup do Mpeg2 (SD 720x576) nebo do AVI (MJpeg codec v nejvyšší kvalitě, také 720x576) na PC, ze kterého teď píšu s jednojádrovým Athlonem XP 1,5 GHz a 512 MB RAM... Ovšem mám tam rychlé disky na řadiči SCSI (Seagate Cheetah, 10 a 15000 rpm). Ty v tom hrají hlavní roli. I grafickou kartu tam mám obyč. starého Radeona 8500VE (64MB AGP 4x)... To vše pod WIN98SE, nyní WIN2000. Do dnes to používám jako TV, ale na nahrávání filmů už slouží HDD v externím settopboxu DVB-S, ve kterém je CPU nějaká Motorola 400 MHz pod Linuxem...

    U té tvé TVkarty bude rozhodující, jestli ještě seženeš patřičné ovladače pro používaný OS.

    Edito: Na usera KamilZ nedej, zřejmě o tom ví velký kulový...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 01-01-2012 v 20:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    4

    Tak to mě nevadí, že mám lepší sestavu , uvidím jak to bude vypadat potom. Jinak díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Hlavně si tedy musíš koupit nejlépe SAS 15k RPM disk, aby ten šílený datový tok o velikosti jednotek MBit, které PAL v MPEG2 generuje, zvládl ukládat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Hlavně si tedy musíš koupit nejlépe SAS 15k RPM disk, aby ten šílený datový tok o velikosti jednotek MBit, které PAL v MPEG2 generuje, zvládl ukládat
    Hmm, potvrdil jsi mou domněnku... víš o tom p*d. Tak bez těch srandiček a bludů. Na ten Mpeg2 (při datovým toku 6500) stačí i staré SCSI a PATA HDD v pohodě, ale dohledej si, kolik "píše" objem dat do AVI 720x576 do MJpegu nebo Huffmana...

    Vícejádrové CPU začaly být pro video v PC zajímavé teprve tehdy, až pro to byly napsány aplikace, které to dokázaly využívat pro zpracovávání HD videa. A já se obávám, že driver té jeho staré karty pro to napsán nebyl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    nekomprimovane video v SD je 100-130MB/s .. to zvladnu v pohode dva disky v strajpe .. huffman ide dole na polovicu , cize na jeden by to malo ist .. Ale aj tak .. nevidim zmysel nahravat video v inom formate ako DV .. resp. samozrejme ak ide o TV vysielanie , tak optimalne je zachytavat rovno stream .. ak sa jedna o nieco analogove , tak urcite daky canopus prevodnik je najlepsie riesenie .. trapit sa dnes s nejakym mjpegom .. to sme robili v minulom tisic roci .. dnes uz mame 2012 ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Řeč je tu o obstarožní TVkartě Jetway, tak dost bylo OT "osvěty". Na nějaký 2012 s*re pes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Proč by to proboha dnes ukládal pomocí MJpeg nebo Huffmana? Na jeho grabování do MPEG2 (které ta karta umí) mu za předpokladu neswapování bude stačit libovolný HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Přesně... a to druhý (zbytečný) jádro toho CPU se přitom bude nudou šťourat v nose. Ale k jeho každodenní povinné činnosti přibude pravidelná defragmentace.
    Ale hlavně, že snobové mají multicore CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    TV kartu Jetway sem jeden čas používal a dodnes ji mám někde v šuplíku (holka umí jenom analog). Dokonce jsem o ní psal i cosi v sekci "SW pro TV karty" (před změnou názvů sekcí se to jmenovalo jinak, tak snad to tam je někde ještě zachováno)
    A pravda je, že v oněch dobách jsem to vše provozoval na PATA HDD a Win98SE (a když to šlo tehdy, musí to jít na tom i dnes). JO, a procesor jsem měl nějaký Pentium_4 (z počátku jeho výroby)
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 01-01-2012 v 22:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Edito: Na usera KamilZ nedej, zřejmě o tom ví velký kulový...
    ...
    Hmm, potvrdil jsi mou domněnku... víš o tom p*d.
    ...
    Přesně... a to druhý (zbytečný) jádro toho CPU se přitom bude nudou šťourat v nose. Ale k jeho každodenní povinné činnosti přibude pravidelná defragmentace.
    Ale hlavně, že snobové mají multicore CPU.
    Ty děláš, jako bych mu řekl, že si má koupit dualcore (které ale rozhodně neuškodí a udělal dobře). Nic takového jsem nepsal, tak si o laskavě přečti a uklidni se.

    Když jsi na rozdíl ode mě (totálního hlupáka, co o tom nic neví) tak geniální, tak mu řekni, jaký minimální CPU potřebuje na grabování s jeho Jetway kartou. To že, Ty jsi graboval s 1.5GHz Althonem a 8500VE je mu platné jako mrtvému zimník, tak mu poraď, jaký CPU potřebuje, když jeho 1.6 GHz jede na 100%. Vlastně jsi mu nijak neporadil, mimo konstatování, že "U grabování videa jsou rozhodující rychlé disky", což v jeho případě je celkem jedno, jak potvrzují i ostatní.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 02-01-2012 v 07:45
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Mobilní procesor pro přehrávání HD videa
    Od SOCOM v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-06-2006, 22:56
  2. Jaký procesor pro nahrávání a úpravu videa je lepší
    Od slon v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 18-03-2006, 20:08
  3. Přímé zachytávání do AVI - jak rychlý procesor?
    Od lungaj v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 04-02-2006, 20:56
  4. Jaká deska a procesor na střih videa
    Od bingo v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-07-2005, 13:43
  5. Zachytávání videa z TV karty
    Od Brouk v sekci Linux
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 31-03-2005, 23:38