Prasklý LCD panel
Dobrý den,
včera se mi nešťastnou náhodou podařilo prasknout LCD panel na televizi Samsung LE40C654. Vznikla tam nepodsvícená pavučina a jsem z toho celkem v rozpacích. TV je stále v záruce, ale asi pochybuju, že by mi uznali reklamaci na takové poškození. A nebo máte s tímto zkušenosti ? Popřipadě, jde takto prasklý panel opravit nebo vyměnit za stejný, který tv obsahuje ? Ale asi to nebude nejlevnější záležitost ...
Prosím o rady a Vaše zkušenosti s tímto problémem. Děkuju
Tady přidám fotografii TV:
https://www.tvfreak.cz/forum/attachment.php?attachmentid=14771&stc=1&d=1324374586
včera se mi nešťastnou náhodou podařilo prasknout LCD panel na televizi Samsung LE40C654. Vznikla tam nepodsvícená pavučina a jsem z toho celkem v rozpacích. TV je stále v záruce, ale asi pochybuju, že by mi uznali reklamaci na takové poškození. A nebo máte s tímto zkušenosti ? Popřipadě, jde takto prasklý panel opravit nebo vyměnit za stejný, který tv obsahuje ? Ale asi to nebude nejlevnější záležitost ...
Prosím o rady a Vaše zkušenosti s tímto problémem. Děkuju
Tady přidám fotografii TV:
https://www.tvfreak.cz/forum/attachment.php?attachmentid=14771&stc=1&d=1324374586
Jestli ti to posílali poštou, možná by se to dalo ukecat, snad, asi. Pokud jsi to koupil v obchodě, tak to nevyreklamuješ ani omylem (pokud tam nemáš známého).
[quote=Ivo Mašek;385862]Jestli ti to posílali poštou, možná by se to dalo ukecat, snad, asi. Pokud jsi to koupil v obchodě, tak to nevyreklamuješ ani omylem (pokud tam nemáš známého).[/quote]
TV jsou perfektně zabalené, takže tady zcela evidentně jde jen o uživatelovu chybu, kde nepomůže ani pokus o podvod.
Být Ramosem, vůbec bych se nezdržoval podobnýma úvahama a co nejrychleji se spojil s autorizovaným servisem a ti, pokud se budou snažit, mohli by panel stihnout vyměnit ještě do Vánoc.
TV jsou perfektně zabalené, takže tady zcela evidentně jde jen o uživatelovu chybu, kde nepomůže ani pokus o podvod.
Být Ramosem, vůbec bych se nezdržoval podobnýma úvahama a co nejrychleji se spojil s autorizovaným servisem a ti, pokud se budou snažit, mohli by panel stihnout vyměnit ještě do Vánoc.
Dnes jsem se spojil s autorizovaným servisem a tam mi sdělili, že by byla potřeba výměna celého LCD panelu. Cena odhadem 10500kč bez DPH. TV je osazena LCD panelem LTF400HF15. Našel jsem jedinou českou stránku, kde tento panel nabízí za 5250kč, ale už ho nejspíš bohužel nemají. Takže to vypadá, že by bylo nejlepší omrknout nějakou novou TV, ale co s touto, jde aspoň nějakou korunu získat projedem na náhradní díly ? Děkuju za rady
EDIT: Abych doplnil, TV mám už rok starou. Stalo se to mojí nešikovnosti
EDIT: Abych doplnil, TV mám už rok starou. Stalo se to mojí nešikovnosti
Sebelépe zabalené, pokud spadnou z nákladního auta, nebo paletového vozíku, tak může panel prasknout ...
[quote=Ramos;385918]Dnes jsem se spojil s autorizovaným servisem a tam mi sdělili, že by byla potřeba výměna celého LCD panelu. Cena odhadem 10500kč bez DPH. TV je osazena LCD panelem LTF400HF15. Našel jsem jedinou českou stránku, kde tento panel nabízí za 5250kč, ale už ho nejspíš bohužel nemají. Takže to vypadá, že by bylo nejlepší omrknout nějakou novou TV, ale co s touto, jde aspoň nějakou korunu získat projedem na náhradní díly ? Děkuju za rady[/quote]
Tak ano také v TV nic jiného, jak ještě jedné desky, už nic není. Takže jaké náhradní díly? Raději bych si ji nechal jako zálohu. Můžeš si pak i zmenšit obraz mimo prasklinu.
Tak ano také v TV nic jiného, jak ještě jedné desky, už nic není. Takže jaké náhradní díly? Raději bych si ji nechal jako zálohu. Můžeš si pak i zmenšit obraz mimo prasklinu.
[quote=geronimoh;385920]Sebelépe zabalené, pokud spadnou z nákladního auta, nebo paletového vozíku, tak může panel prasknout ...[/quote]
A víš, že ne? Právě na toto se ty obaly testují. Výjímkou je, kdyby to naplocho z výšky padlo třeba na dlažební kostku.
A víš, že ne? Právě na toto se ty obaly testují. Výjímkou je, kdyby to naplocho z výšky padlo třeba na dlažební kostku.
[quote=vivid.sk;385946]Na filmy 2.35:1 pri posunuti obrazu uplne dolu, by to nemuselo byt zle :D[/quote]Zlomyslníku :-) Aspoň má důvod si koupit placku novou a vybavenější. A větší samozřejmě.
[quote=Hmm;385949]Zlomyslníku :-) Aspoň má důvod si koupit placku novou a vybavenější. A větší samozřejmě.[/quote]
Ano, ekonomicka varianta je tiez kupit z druhej ruky takyto isty model (urcite nebude stat viac ako 10CZK+DPH) a rozbity si nechat na nahradne diely. Neviem ci dnes kupis adekvatne dobru nahradu s uz standardne dodavanym LED podsvietenim, bez much.
Ano, ekonomicka varianta je tiez kupit z druhej ruky takyto isty model (urcite nebude stat viac ako 10CZK+DPH) a rozbity si nechat na nahradne diely. Neviem ci dnes kupis adekvatne dobru nahradu s uz standardne dodavanym LED podsvietenim, bez much.