EVOLVE Venus 2x HD DVB-T USB
Dobrý den, chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s týmto Tunerom, len čo som si zistil že je to český výrobca a ostatné tiež nejake podrobnosti na ich stránke som sa dočítal, ja to chcem na netbooku pozerať, všetko splna čiže už len ide oto či su nejake problemy s ničim, signal, alebo softverovo niečo zle, alebo či je jednoduche ovladanie. dakujem vopred za odpoved.
zrovna dnes jej rozjizdim, takze jeste nejsem uplne v obraze...
citlivost tuneru je podle me velice dobra, dalkove ovladani je docela uzce smerove, ale zda se, ze kdyz je tuner v zadnim konektoru, tak docela dobre funguje odrazem od zdi...
zatim se s nim seznamuji / 2 hodiny ruzneho nataceni anteny a sken kanalu /, instalacka SW atd...
jinak jsem nekde na forech vycetl, ze je dobre nejdrive nainstalovat ovladace a pak teprve strcit do USB, tak jsem to udelal na WXP SP3 a W7 SP1, vse bez problemu...
citlivost tuneru je podle me velice dobra, dalkove ovladani je docela uzce smerove, ale zda se, ze kdyz je tuner v zadnim konektoru, tak docela dobre funguje odrazem od zdi...
zatim se s nim seznamuji / 2 hodiny ruzneho nataceni anteny a sken kanalu /, instalacka SW atd...
jinak jsem nekde na forech vycetl, ze je dobre nejdrive nainstalovat ovladace a pak teprve strcit do USB, tak jsem to udelal na WXP SP3 a W7 SP1, vse bez problemu...
Také vlastním tento USB tuner. Na NB pod Win 8.1 64bit funguje bez sebemenších problémů ale na stolním PC s Win 7 64bit nejsem schopen ho rozchodit. Driver i soft.(TotalMedia) mám nainstalovaný, ale nefunguje mi. Spustím TM, vyberu TV, poté region, pak si vyberu tuner 1 a dám ladit a vyskočí na mně okno, že je zařízení již používané. Nevím, co s tím, máte někdo nějakou radu?
Máš poslední verzi driveru? ftp://ftp.evolveo.eu/dvbt/usb_pc/venus_vns_hd/software/ ? Nedrží Ti to třeba MCE? Nebo opačně, pod MCE, nebo něčím jiným (DVBViewer, DVBDream, ...) to jede?
Jasně že mám nejnovější driver. MCE je windows media centrum? Tam mi to funguje a když ho v systemu jakoby odinstaluju, tak to dělá s orginal aplikací TM pořád. DVBViewer funguje, ale nechce se mi za něj platit, mám jen skušební demo. Potpora na Evolveo se mi zatím neozvala :( Fakt už nevím, co s tím :(
Dokonce jsem zkoušel i jiné USB, protože tam píšou, že to pod 3.0 nefunguje, jen pod 2.0. Nevím v čem je problém :(
Ještě dodávám, že když natvrdo ve VLC media playeru zadám kanál a frekvenci, tak televiza normálně jede, ale potřebuju to zprovoznit v TM ať můžu používat oba tunery a programovat nahrávání.
Dokonce jsem zkoušel i jiné USB, protože tam píšou, že to pod 3.0 nefunguje, jen pod 2.0. Nevím v čem je problém :(
Ještě dodávám, že když natvrdo ve VLC media playeru zadám kanál a frekvenci, tak televiza normálně jede, ale potřebuju to zprovoznit v TM ať můžu používat oba tunery a programovat nahrávání.
[QUOTE=alfator007;510670]DVBViewer funguje, ale nechce se mi za něj platit[/QUOTE]DVB Viewer je jeden z nejlepších programů (ne-li nejlepší), zatím za 15 EUR, ale od dubna již za 20 EUR, tak se rychle rozhodni!
Tak, toto mi přišlo z potpory Evolveo: ,,vyzkoušejte prosím jiný USB konektor ve Vašem PC. Dříve jsem se setkal s kolizí driveru (ovladačů) s VGA kartami značky Intel. Doporučuji přeinstalovat ještě drivery (ovladače) Vaší VGA karty. Pokud bude i nadále problém přetrvávat, tak doporučuji Váš výrobek předat na reklamaci, kde bude podroben diagnostice". Nakonec jsem ze šuflíku vyštrachal stařičkou kartu AverMedia A16D a funguje k naprosté max. spokojenosti a hlavně, jak má. Evolveo Venus mi funguje zase spolehlive na NB, tak to dál řešit nebudu, jen mně trochu mrzí, že v stolním PC víc nahrávám a ta od Evolveo má dva tunery, tak jsem mohl nahrávat dva programy zaráz, ale, to se stává tak max. dvakrát do roka, takže až tak strašný to není :)