Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

EVOLVE Venus 2x HD DVB-T USB

depešmod (6)|19.12.2011 11:34
Dobrý den, chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s týmto Tunerom, len čo som si zistil že je to český výrobca a ostatné tiež nejake podrobnosti na ich stránke som sa dočítal, ja to chcem na netbooku pozerať, všetko splna čiže už len ide oto či su nejake problemy s ničim, signal, alebo softverovo niečo zle, alebo či je jednoduche ovladanie. dakujem vopred za odpoved.
john (149)|10.1.2013 23:00
zrovna dnes jej rozjizdim, takze jeste nejsem uplne v obraze...
citlivost tuneru je podle me velice dobra, dalkove ovladani je docela uzce smerove, ale zda se, ze kdyz je tuner v zadnim konektoru, tak docela dobre funguje odrazem od zdi...
zatim se s nim seznamuji / 2 hodiny ruzneho nataceni anteny a sken kanalu /, instalacka SW atd...
jinak jsem nekde na forech vycetl, ze je dobre nejdrive nainstalovat ovladace a pak teprve strcit do USB, tak jsem to udelal na WXP SP3 a W7 SP1, vse bez problemu...
alfator007 (4)|22.3.2015 19:21
Také vlastním tento USB tuner. Na NB pod Win 8.1 64bit funguje bez sebemenších problémů ale na stolním PC s Win 7 64bit nejsem schopen ho rozchodit. Driver i soft.(TotalMedia) mám nainstalovaný, ale nefunguje mi. Spustím TM, vyberu TV, poté region, pak si vyberu tuner 1 a dám ladit a vyskočí na mně okno, že je zařízení již používané. Nevím, co s tím, máte někdo nějakou radu?
KamilZ (10277)|22.3.2015 19:35
Máš poslední verzi driveru? ftp://ftp.evolveo.eu/dvbt/usb_pc/venus_vns_hd/software/ ? Nedrží Ti to třeba MCE? Nebo opačně, pod MCE, nebo něčím jiným (DVBViewer, DVBDream, ...) to jede?
alfator007 (4)|23.3.2015 08:30
Jasně že mám nejnovější driver. MCE je windows media centrum? Tam mi to funguje a když ho v systemu jakoby odinstaluju, tak to dělá s orginal aplikací TM pořád. DVBViewer funguje, ale nechce se mi za něj platit, mám jen skušební demo. Potpora na Evolveo se mi zatím neozvala :( Fakt už nevím, co s tím :(
Dokonce jsem zkoušel i jiné USB, protože tam píšou, že to pod 3.0 nefunguje, jen pod 2.0. Nevím v čem je problém :(
Ještě dodávám, že když natvrdo ve VLC media playeru zadám kanál a frekvenci, tak televiza normálně jede, ale potřebuju to zprovoznit v TM ať můžu používat oba tunery a programovat nahrávání.
Retiree (659)|23.3.2015 15:53
[QUOTE=alfator007;510670]DVBViewer funguje, ale nechce se mi za něj platit[/QUOTE]DVB Viewer je jeden z nejlepších programů (ne-li nejlepší), zatím za 15 EUR, ale od dubna již za 20 EUR, tak se rychle rozhodni!
alfator007 (4)|23.3.2015 21:40
Tak, toto mi přišlo z potpory Evolveo: ,,vyzkoušejte prosím jiný USB konektor ve Vašem PC. Dříve jsem se setkal s kolizí driveru (ovladačů) s VGA kartami značky Intel. Doporučuji přeinstalovat ještě drivery (ovladače) Vaší VGA karty. Pokud bude i nadále problém přetrvávat, tak doporučuji Váš výrobek předat na reklamaci, kde bude podroben diagnostice". Nakonec jsem ze šuflíku vyštrachal stařičkou kartu AverMedia A16D a funguje k naprosté max. spokojenosti a hlavně, jak má. Evolveo Venus mi funguje zase spolehlive na NB, tak to dál řešit nebudu, jen mně trochu mrzí, že v stolním PC víc nahrávám a ta od Evolveo má dva tunery, tak jsem mohl nahrávat dva programy zaráz, ale, to se stává tak max. dvakrát do roka, takže až tak strašný to není :)