Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 58

Téma: Menu DVD nefunguje na přehrávači

  1. #16
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    toto su proste tie problemy , ked sa na authoring pouzivaju zle softwary .. aj kolega ma presviedcal , ze DVD Architekt je super , ze v nom uz spravil X DVDciek a vsetko bolo v pohode .. zautoroval mi jeden maly projektik .. vsetko bolo OK .. ale nehralo mi to v popcorne .. tak to proste chodi .. spravil som to v DVD Studiu a ide to jak oci ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    toto su proste tie problemy , ked sa na authoring pouzivaju zle softwary .. aj kolega ma presviedcal , ze DVD Architekt je super , ze v nom uz spravil X DVDciek a vsetko bolo v pohode .. zautoroval mi jeden maly projektik .. vsetko bolo OK .. ale nehralo mi to v popcorne .. tak to proste chodi .. spravil som to v DVD Studiu a ide to jak oci ..
    tak to jsi mel asi jen smulu a nebo sis vybral to jedno procento pravdepodobnosti ... ale mas pravdu v tom,ze veci by se mely delat ve vecech pro to urcenych ... osobne jsem s Architektem nic nedelal,ale urcite je to lepsi vec nez ty Elements ... Lab je o trosku vyssi level nez Architekt a jestli si vzpomenes na muj problem pred pul rokem a me motion menu a mozna,ze bysme nasli i u Scenaristy nejakou musku ... kazdopadne vsechny tri jmenovany softy jsou rozhodne lepsi volba nez delat authoring ze strizny.

    Haben : pokud bys s tim Labem potreboval poradit,neni problem se zeptat tady,popripade muzu neco malo poradit i pres SZ. Zakladni ci obycejnou strukturu na tom zvladnu a jsem poradit. Reseni scriptu by byl uz asi orisek.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    MartasKP : no .. pri tych softwaroch hlavne treba poznat ich muchy .. atd .. a to clovek ziska az po dlhej dobe pouzivania .. ale je fakt , ze niektore su viac "kompatibilne" so standardom a niektore menej ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    MartasKP : no .. pri tych softwaroch hlavne treba poznat ich muchy .. atd .. a to clovek ziska az po dlhej dobe pouzivania .. ale je fakt , ze niektore su viac "kompatibilne" so standardom a niektore menej ..
    Svata pravda,ale je to jen akademicka diskuse,ktera tazateli moc nepomuze s vyresenim problemu. Nam to ale pomuze s navysenim prispevku
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    23

    MartasKP : díky za nabídku. Rád tvé nabídky využiji než postupovat metodou pokus-omyl. O scriptu nic nevím. takže jej ani nebudu řešit (pokud to není potřeba).

    Mým cílem je si udělat jedno standardní DVD menu a uložit jej jako template. Natvrdo nastavit, že po uplynutí 30 sec začne hrát podkreslující hudba znovu, pokud nevyberu ani jednu z kapitol. Na tomto template bych pak chtěl jenom měnit:
    - název DVD
    - počet kapitol
    - názvy kapitol
    - pozadí menu
    - podkresovou hudbu

    Takže pokud by jsi byl schopen a ochoten v tomto stylu natočit krátké video postupu od načtení video zdroje přes editaci až po export, hodil to na youtube, vimeo nebo někam jinam, byl bych ti moc vděčný a dám ti palec nahoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pravidelně Avatar uživatele 666dia
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    884

    Haben
    náhodou jsem sem vlezl, proč to není tam, kde to patří...?...(Mastering)

    nevím, zvládneš mě poslat IFA...?
    ve složce VIDEO_TS mě zkopíruj vše, kromě VOBů a pošli na 666dia@seznam.cz
    nebo to někam dej, ať si to můžu stáhnout, podívám se na to....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pravidelně Avatar uživatele 666dia
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    884

    tak mi přišel mail....poslal jsi mě nějaké pokusné menu, to je na nic...ale jen tak pro zajímavost...
    z First PGC posílá příkaz na VideoManager (VMGM 2), což neumí LG, musíš přehrát Titul 1, jinak se LG nerozběhne...
    menu ve VTS 1 v PGC4 (černá tma) není definováno kam má skočit, takže se tam DVD zastaví a neví, co má dělat dál...
    co je v Title 1 (13 sekund)....?...na to nevede žádný command...
    jinak příště posílej Ifa od toho, co chceš opravit, ne nějaký zkušební....to nikam nedojdem....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Haben :
    Asi te moc nepotesim,ale na nejakej videotutorial opravdu nemam cas a za tu dobu nez bych ho vytvoril,se to cestou pokusu a omylu naucis sam. Co pro tebe muzu udelat dat dohromady nejakej textovej tutorial s print-screenama. nevim,jestli to ale letos stihnu.
    Co se tyce ty sablony,priznam se,ze jsem to jeste nikdy nezkousel.
    Zakladem prace v authoringu je mit material,kterej v tom DVD budes pouzivat:

    1.video v MPEG-2 ,ja osobne ze strizny exportuju kazdou kapitolu zvlast,prijde mi to hezci,nez si natahnout cely video a pak oznacit kapitoly a v menu na ne odkazovat. To je ale vec kazdyho.
    2.audio (hudbu k podkresu menu)
    3.nejaky obrazky (pokud je do menu budes chtit zakomponovat),popripade vlastni tlacitka

    Samotny menu si pak designove vytvoris sam (jsou tam i nejaky templates),pak vytvoris jednotlivy komponenty (kapitoly,lists a dalsi) a pak je jen popropojujes.
    Pokud umis aspon trosku anglicky,tak existuje i navod http://www.mediachance.com/dvdlab/Help/index.htm a nebo kdyz zaguglis,najdes i par videotutorialu,bohuzel cesky nebo anglicky je jich malo

    Uvodem toto snad staci a ja zacnu pomalu premyslet o tom tutorialu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    23

    i textový tutorial s print screen by přišel vhod. Na youtube jsem nějaké videa viděl, něco jsem si prošel v nápovědě. Udělal jsem pokusně 3 menu v tom DVD Labu a výsledek: na PC menu jede. na stolních přehrávačích jen černošedé pruhy a menu nikde.
    Tak asi jsem fakt d.... no budu zkoušet dále...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    23

    Tak jsem postupoval dle videotutoriálu na youtube, viz.: Tyto funkce mi plně dostačují.
    Nicméně, pokud do stolního přehrávače (ať LG či Philips) strčím DVD, tak se vůbec disk nenačte. Pokud do LG strčím flashku s DVD, tak menu se nenačte, jen se zobrazí takové šedo-černé pruhy, ale film se pak spustí. No ale to je na prd, protože to je ještě horší výstup než z Adobe Premiere Elements.

    Tak fakt nevím, jak dál, když ani postup dle jiných nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pravidelně Avatar uživatele 666dia
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    884

    Haben
    nevím, ale jasně jsem ti psal, že kvůli LG musíš nejprve přehrát Titul 1...jinak se ti DVD nerozběhne...
    dej tam reklamu, svoje logo, nebo jen černou tmu....věř mě....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    .... zajimave, to pak nejsou podle DVD specs ? Hollywood ma vzdy nejaky title k prehrani nejdrive ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pravidelně Avatar uživatele 666dia
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    884

    ai
    ano...i ve filmech, nebo dokumentech, kde nebylo na začátku nic, jsem dával do Title 1 černou tmu, až poté jssem to poslal na videomanažer....a to ještě ne určitým příkazem, protože to zase neudělal jinej přehrávač (nechci tady odkrývat celý know how)
    je toho víc, něco programuješ dvakrát, některý příkazy nesmíš použít vůbec, protože to polovina přehrávačů nezná vůbec (např. příkaz SWAP)....a vůbec nejhůř se chovají přehrávače zakládajících členů DVD Fora, kteří jsou autory DVD Specifikace...

    P.S.: z pochopitelných důvodů neuvádím značky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od 666dia Zobrazit příspěvek
    ai
    ano...i ve filmech, nebo dokumentech, kde nebylo na začátku nic, jsem dával do Title 1 černou tmu, až poté jssem to poslal na videomanažer....a to ještě ne určitým příkazem, protože to zase neudělal jinej přehrávač (nechci tady odkrývat celý know how)
    je toho víc, něco programuješ dvakrát, některý příkazy nesmíš použít vůbec, protože to polovina přehrávačů nezná vůbec (např. příkaz SWAP)....a vůbec nejhůř se chovají přehrávače zakládajících členů DVD Fora, kteří jsou autory DVD Specifikace...

    P.S.: z pochopitelných důvodů neuvádím značky...
    Do letosniho leta jsem si myslel,ze DVD norma je jedna a vsichni jedou podle ni. V lete me prekvapilo JVC,ze nezna prikaz next cell a ted me v mem prekvapeni udivujete i vy chlapci ... jen je mi zahadou,jak se to dela na ty nejvyssi urovni. Chcete mi snad rict,ze velky producenti nakupujou DVD prehravace aby zkousely co umi ci ne? ... nepredpokladam,ze by vypustili na trh edici mnoha DVD a pak je stahovali,jen úproto,ze LG musi mit na zacatku tmu,JVC misto next cell "jdi na bunku cislo" atd.

    Citace Původně odesláno od 666dia Zobrazit příspěvek
    P.S.: z pochopitelných důvodů neuvádím značky...
    nebyly to nahodou ty nejdrazsi znacky od S a P?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pravidelně Avatar uživatele 666dia
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    884

    MartasKP
    na jaký nejvyšší úrovni máš na mysli...?
    já jsem udělal přes 1500 komerčních DVD....
    a hraje mě to na všech...

    jestli myslíš Panasonic, ten pracuje ještě úplně jinak než ostatní...

    fotka:
    Naposledy upraveno uživatelem 666dia: 17-12-2011 v 19:07
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nakopnutí k BD přehrávači / MMC.
    Od winring v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 09-07-2012, 16:18
  2. Avi+titulky v DVD prehrávači
    Od peter1234 v sekci Titulkování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-01-2011, 15:51
  3. Avi + titulky na dvd přehrávači s 16:9 TV
    Od Domestos v sekci Titulkování
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 21:07
  4. Titulky v DVD prehrávači
    Od Andyno v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2005, 16:39