Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Kodek VP6

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Dobrý den
    omluvte mou neznalost ... jsem total lama ... ale potřeboval bych flv video "převést a uložit" s kodekem VP6. Poradíte mi jak na to a jaky k tomu použít nejlépe free editor nebo converter?

    Používám skupinu programů AVS ale tam jsme nenašel nikde možnost daný kodek naimportovat, proto hledám něco jiného nebo alespoň radu a nakopnutí správným směrem.

    P.S. předejdu otázce proč zrovna tento kodek ale doporučuje jej stream server aby na jejich straně nedocházelo k rekompilaci flv videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    V jakém formátu máš zdrojové video? S jakým kodekem dnes exportuješ do FLV? VP6 je docela vykopávka, od verze Flash 9 nativně používá h264, to ten streamovací server neumí?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 06-12-2011 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Jak jsem psal jsem totální amatér a o kodecích nemám ani páru. Každopádně jsem vše testoval na staženém videu z YouTube ve formátu FLV high
    Citace Původně odesláno od LiveStream
    The "Use File as Master" option allows you to upload an FLV video without it being re-encoded by Livestream servers. This is great if you have existing videos that have been encoded in VP6 using On2 Flix Standard or Flix Pro encoders.
    When the Use File as Master box is checked the file will not be transcoded and will be streamed exactly as it was encoded by you.
    Note that when using this feature the bitrate should be no higher than 400Kbps for video and 64Kbps for audio and the resolution should be no higher than 480x360. If it is higher the video will be transcoded to comply with your channel settings.

    A note about Livestream Video Codec and Quality
    Livestream currently transcodes uploaded video to FLV using the Sorensen Spark codec (Flash 7), 400Kbps video, 64Kbos audio, 480x360 resolution, 25 fps.
    Toto píšou přímo na serveru a pokud jsem to pochopil správně ... budu-li mít soubor kódován v VP6 a zadám volbu "master" nemělo by mi to dále soubor rekódovat. Zatím i když jsem nepřesáhl povolené hodnoty video souboru (velikost i bitrate - kodek h264 formát .flv) vždy došlo k rekompilaci a následná totální deformaci videa a hroznému snížení kvality. Takže vůbec nevím co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    stahni so kodek VP6 vfw http://www.afterdawn.com/software/au..._vfw_codec.cfm timto se ti zacne nabizet v exportu v editacnich softech , VirtualDubu apod., ovsem pak nejak to dostat do flv obalky i se zvukem , me nic nenapada ted ...neznam zadny flv muxer , mozna avidemux to zvladne ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    stahni so kodek VP6 vfw http://www.afterdawn.com/software/au..._vfw_codec.cfm timto se ti zacne nabizet v exportu v editacnich softech , VirtualDubu apod., ovsem pak nejak to dostat do flv obalky i se zvukem , me nic nenapada ted ...neznam zadny flv muxer , mozna avidemux to zvladne ....
    Ten sem si už stáhnul a nainstaloval, ale nenabízí se mi v žádném mnou používaném softwaru
    Sothink Video Encoder for Adobe Flash
    AVS Video Converter
    AVS Video ReMaker
    AVS Video Editor
    Lightworks (10.0.4)
    Avidemux
    dokonce jsem ani nepostřehl (nenašel) kam se nainstaloval nebo rozbalil. Pouze po odsouhlasení licence proběhnul statut bar a konec. Jen při odinstalaci se mě zeptal zdali chci smazat soubory s adresáře Win (mám WIN XP SP3)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Je to Video For Windows kodek, VFW verze, tedy v editacnim softu se zacne nabizet jako mozna template ve Video For Windows exportu , a znova je v nabidce u Virtual Dubu.

    Tedy dostanes video v avi kontejneru , ale je tam VP6 video, tedy pak musis jeste flv nekde vyrobit, tedy jen zmuxovat s audiem. Avidemux muxuje video i audio bez rekomprese, je tam na to copy volba. Jestli funguje i flv nevim.

    Nebo muzes skusit ffmpeg. Flv pouziva mp3 jako audio ? , pak enkoduj mp3 pro audio a ten VP6 enkodovany z VirtualDubu je nazvany VP6.avi:

    ffmpeg -i VP6.avi -vcodec copy -acodec copy vysledek.flv

    mohlo by to fungovat

    nebo muzes skusit tomu serveru podstrcit avi, kde uvnitr je VP6 a mp3 .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    funguje to:

    nekde si z videa exportuj mp3, ktere ma 22050Hz a primereny bitrate, treba 64kb apod., nazvi jej VP6.mp3

    nacet jsem video do VirtualDubu s Avisynth skriptem:

    Kód:
    AviSource("D:\tve video.avi")
    Spline64Resize(640,360)
    FlipVertical() #ffmpeg pozdeji prehodi vertikalne video, je to bug pro flv, proto jej prehodim ted
    ve VirtualDubu pak zaskrtnout
    -video/full processing mode
    ---compression a zvolit VP60 nebo VP61 nebo VP62
    -----configuration a nastavit parametry
    -audio/ no audio
    -file/Save As avi nazvi VP6.avi, to vyrobi avi pouze z VP6 videem

    pak ffmpeg se to spoji do flv:
    ffmpeg -i VP6.avi -i VP6.mp3 -vcodec copy -acodec copy vysledek.flv

    kazdopadne kvalita je znacne horsi nez H.264
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Omlouvam se za pozdni reakci ale prace si me odvelela jinam

    Diky za rady ale kecal bych kdybych tvrdil ze tomu co mi rikate rozumim ... spis bych to nazval ze mi tady nadavate D

    Nicmene se pokusim jit krok po kroku co jste napsal a nejak to vyresit. Kazdopadne dekuji za snahu a rady.

    Do budoucna mam asi predpokladat ze onen kodek H.264 je asi v soucasnosti pro FLV asi to nejlepsi co je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Ten server neznám, ale není to pouze stará, neaktualizovaná informace o nutnosti uploadu ve VP6? Zkoušel jsi tam něco uploadovat ve VP6 + H.264 a porovnat to? Ve FAQ píšou, že je možné i H.264 a v dnešní době bych se divil, kdyby to neuměli ve H.264 streamovat:
    What is the best format to use when uploading high video quality?

    For best results, we recommend using VP6 or H.264 encoded to Livestream specs using the "use file as master" option.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    jj, nejprve bych jim podstrcil kvalitni mp4 (H.264) a pak mozna porovnal s tim VP6 co vyrobis na svem PC. Vsadil bych se, ze i ten mp4 po kompresi bude lepsi, nebo prinejmensim stejny.

    Ten VP6 totiz pri tom nizkem toku kostkati, kdezto H.264 se drzi zuby nehty, dosahuji znatelne lepsich vysledku pri nizskych datovych tocich.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    No ja jsem tam k nim nahraval klip ktery byl kodovan H.264 a byl FLV, navic zadny z hodnot (bitrate a velikosti) nepresahly jejich maximalni hodnoty a i presto se vse rekompilovalo u nich na serveru a klip totalne degradovalo.
    Proto jsem zacal patrat a o VP6 jsme se docetl v jejich FAQ. Fakt tomu moc nerozumim nicmene ...
    pokud vas chapu spravne ... kdyz tam poslu mp4 s kodekem H.264 ktere nepresahne ty jejich rozmery a hodnoty, melo by to byt (teoreticky) kvalitnejsi nez kdyz jsem tam posilal flv s kodekem H.264??
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    tady mas vzorky, vzdy s audiem v mp3 64kbit/s a 22050MHz:

    H.264 High Quality 640x360 CQ , CRF18 http://www.ulozto.cz/11703742/h-264-hq-cq18-mp4

    H.264 400kbps http://www.ulozto.cz/11717048/h-264-400kbps-mp4

    VP6 400kbps http://www.ulozto.cz/11703744/vp6-400kbit-flv

    muzes uploadovat na ten server vsechny tri a uvidis co to udela, porovnat to, jsou to stejna videa asi 38sekund
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 12-12-2011 v 16:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Pánové obou vám mockrát děkuji za pomoc a soubory samozřejmě otestuju a dám vědět výsledek ... třeba se i poučím

    Edit:
    ten prosřední soubor nejde stáhnout .. prý "stránka nenalezena"
    Naposledy upraveno uživatelem Zion: 12-12-2011 v 14:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    upravil jsem to:
    H.264 400kbps 640x360 http://www.ulozto.cz/11717048/h-264-400kbps-mp4
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Aky kodek
    Od MarianB v sekci Kodeky
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 21-05-2006, 08:38
  2. AC3 kodek
    Od duck130883 v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-01-2006, 18:20
  3. co je to za kodek ?
    Od ai v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-03-2005, 17:04
  4. kodek H. 264
    Od BOBA v sekci Kodeky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 21-01-2005, 01:18
  5. aky kodek?
    Od terezis v sekci Kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2004, 16:07