Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: DivX na DVD v Canopus Procoder

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Petr_70
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    23

    Přeji hezký den.

    Podívejte se na:
    [url]http://www.cdr.cz/a/13281[/url]

    Posuďte prosím nastavení výstupu (úplně poslední obrázek dole) a napište vaše názory, výhrady , připomínky. . . tedy kromě příspěvků typu "DivX/Xvid na DVD je nesmysl!!". O tom už bylo myslím napsáno dost. . . :-)

    Mám pochybnosti o zde uvedeném nastavení Procoderu. V poli Interlaced je nastaveno Upper/Even Field First, ale správně by tam IMHO mělo být Non-Interlaced, vzhledem k tomu že DivX/Xvid jsou neprokládané vždy, nebo je nějaký jiný důvod, proč výstup enkodéru nastavit prokládaně (Interlaced)?

    Děkuji za názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nevidím na tom nastavení nic divného, prostě z toho to UFF "vyrobí"...
    Vyrobit prokládaný (interlaced) DivX/Xvid též není žádné umění - prostě se nezapne deinterlace. Že se na ty "zubatice" v pohybech potom nedá dívat, to je ovšem věc druhá.

    Jo a měl by jsi doplnit nadpis, že jde o CPC Wizard. Já osobně bych to raději dělal normálně v ProCoderu (tam jde nastavit filtry), ale na 2Pass VBR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Asi jsi to jenom špatně pochopil - tím postupem se převádí MPEG4 na MPEG2 pro vypálení na DVD a přehrávání ve stolním přehrávači na TV. Potom je to prokládání na místě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Petr_70
    No on může být i DivX/Xvid uložený interlaced, takže to chce vyzkoušet. Pokud ne, tak je jedno který půlsnímek dáš jako první, oba jsou stejné. Na výsledku by to mělo být jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Petr_70
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    23

    No nevím, školy nemám. . . ale docela bych polemizoval, že DivX lze uložit prokládaně. To IMHO nejde, kodek to prostě neumí. Pokud se předem ty sousední řádky nesmísí či neinterpolují pak to bude po průchodu enkodérem „zubaty“ ale už ne interlaced \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Petr_70
    Proč by nešel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Petr_70
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    23

    Teď se mi vybavuje, když jsem si znova přečetl první příspěvek, že DivX 5 to vlastně umí interlaced, takže sorry. . Vycházel jsem ze starší verze 3.11 alfa, když se mi výstupní kvalita metodou "Nandub SBC" jevila lepší u té 5ky.
    To jen na okraj pro vysvětlení, není to námět na flame. . .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Petr_70
    Jasně. Ony DivX kodeky taky umí deinterlaci, ale nic moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Canopus ProCoder 2.0
    Od dudator v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 01:40
  2. Canopus ProCoder
    Od Ulrico v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-09-2005, 06:21
  3. Canopus Procoder 2
    Od Doceto v sekci Kodeky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-08-2005, 20:41
  4. Canopus ProCoder 2
    Od Pitomec v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 20:48
  5. ProCoder Canopus
    Od jurajka v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 20:27