Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 87

Téma: Multiplex 4

  1. #1
    Kolbis
    Guest

    Jaký očekáváte vývoj multiplexu 4 v Brně? Dá se o tom případně někde něco přečíst nebo zjistit?

    O co mi jde. Kousek od Brna chytám na "síto" natočené na Hády (respektive skoro v zákrytu je i Kojál) multiplexy 1 až 3. Docela mne láká přisloučit nějakou Yaginu přes slučovač REST + 64 a přidat si multiplex 4 vysílaný z "nemocnice". Chytat všechny čtyři multiplexy na jedno síto natočením do nějaké "mezipolohy" v mé lokalitě nejde.

    Jenže zatím mám pocit, že je Multiplex 4 spíše testovací a nikde jsem nenašel, jestli, kdy a odkud bude spuštěn oficiálně. A tak váhám, jestli to má smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Multiplex 4 je testovací. Zanikne s najetím na DVB-T2. (jeho význam totiž bude nulový a nesmyslný)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Kolbis
    Guest

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Multiplex 4 je testovací. Zanikne s najetím na DVB-T2. (jeho význam totiž bude nulový a nesmyslný)
    OK. Ale existuje nějaká představa - plán, kdy se přejde na DVB-T2 a jak dlouho ještě pojede Multiplex 4 s minimálně těmi programy co tam jsou teď? Je to otázka měsíců, roků,...

    Pokud by šlo CT HD, Novu HD a Ocko chytnout ve stávajícím režimu řekněme rok, dva nebo déle, tak bych asi tu jednu anténu na střechu přidal. Ale pokud by to mělo přestat jet za dva měsíce...

    Je mi jasné, že přesně nikdo neví. Ale pomohl by i "kvalifikovaný odhad". Osobně si nemyslím, že by stávající Multiplexy 1 až 3 přešly do režimu DVB-T2 v dohledné době.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    To je věštění z koule:
    České Radiokomunikace mají nový evergreen. U každé zprávy o digitálním vysílání nyní nezapomenou dodat, že dokončením přechodu z analogového na digitální televizní vysílání pro ně proces digitalizace nekončí, protože se soustředí na projekt digitální televize druhé generace DVB-T2 a pozemní vysílání televize ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). A že jsou připraveny příští rok v létě zprostředkovat dvěma třetinám Čechů letní olympijské hry z Londýna v HD kvalitě na jejich televizní anténu.
    pokračování článku je už "všelijaké". no v tom se nikdo nevyzná .........
    http://www.digizone.cz/clanky/dvb-t2...do-to-zaplati/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Kolbis
    Guest

    Dík za odkaz. Asi opravdu není nikdo, kdo by věděl jak to bude dál. Asi tu anténu a slučovač koupím a čas ukáže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Kup si satelit a na mux4 se vykašli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Kolbis
    Guest

    Věříš, že jsem takový koment od někoho čekal?

    Satelit mám (Digit ISIO). Ale v domácnosti máme kromě té mé ještě další tři TV a ke všem čtyrem vede DVB-T signál klasickým rozvodem. Tak mne láká za cenu asi 450,-Kč zprovoznit na nich i mux4. Určitě ale nebudu pořizovat další tři SAT přijímače.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Jasně, satelit pro další 3 TV je asi zbytečný. Rozumím. Taky chytám mux4 a jelikož byly ještě před 2 lety časté výpadky, tak jsem to pojistil satelitem.

    Má křišťálová koule říká, že by měl jet určitě nejméně rok, protože pořádně ještě ani nezačaly testy DVB-T2. Horší ovšem bude, když ty testy začnou právě na frekvencích toho muxu4.
    Naposledy upraveno uživatelem interfernet422: 30-11-2011 v 18:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Kolbis: zkus samostatnou anténu na ten M4 a pak se zbytkem sluč normálním hybridním slučovačem. U digitálu to běžně funguje, netřeba restů apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Kolbis
    Guest

    To mirekv: To že někdo slučuje dvě antény přes hybridní slučovač a ono "to funguje" může být v mnoha lokalitách pravda, ale určitě to tak není dobře.

    Já jsem v mezičase k "sítu" přisloučil přes slučovač K64+REST desetiprvkovou yaginku za 165Kč z výprodeje. Signál Mux4 je trošku slabší jak Mux1 až 3, ale všechny 4 TV v baráku u něj ukazují kvalitu 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od Kolbis Zobrazit příspěvek
    To mirekv: To že někdo slučuje dvě antény přes hybridní slučovač a ono "to funguje" může být v mnoha lokalitách pravda, ale určitě to tak není dobře.

    Já jsem v mezičase k "sítu" přisloučil přes slučovač K64+REST desetiprvkovou yaginku za 165Kč z výprodeje. Signál Mux4 je trošku slabší jak Mux1 až 3, ale všechny 4 TV v baráku u něj ukazují kvalitu 100%.
    Ono to "nějak" funguje prakticky vždycky, není třeba odfiltrovávat signál z jiné antény, v lepším případě něco přičte, v horším nepřičte nic. Tady je situace jiná, než u analogu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Kolbis
    Guest

    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    Ono to "nějak" funguje prakticky vždycky, není třeba odfiltrovávat signál z jiné antény, v lepším případě něco přičte, v horším nepřičte nic.
    A v nejhorším odečte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Kolbis: neodečte, to by musel být odraz za hranicí ochranného intervalu, což jsou desítky kilometrů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    DVB-T síť 4 mění svého majitele

    Digitální síť 4 mění majitele. Stávající vlastník Telefónica O2 podle informací listu E15 převádí příslušné vysílací kmitočty na společnost Digital Broadcasting. Tuto firmu majoritně ovládá mediální podnikatel Radim Pařízek.


    Tak a teď jsem zvědav, jak dlouho ještě pojedou Nova a ČT terestricky v HD....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vypadky B multiplex
    Od blackdave v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 08:43
  2. Multiplex B nejde na AS2
    Od aa007 v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-05-2006, 20:21
  3. Multiplex B v Brně
    Od slo v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-03-2006, 17:43
  4. Jen Multiplex A?
    Od jardasek v sekci DVB-T
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-03-2006, 09:14
  5. Multiplex A a Prosek
    Od Sten42 v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-01-2006, 11:51