Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Streaming v siti

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    165

    Zdravím a prosím o radu.
    Mam v PC sat kartu a chtěl bych zkusit streamovat nějaky kanal v domaci siti.
    Nějaky navod ???.
    Nějaky soft ???

    Zkoušel jsem VLC media player.
    Nějake video s HD jde i když nevim jak nastavit kodovaní, často to kostičkuje.
    Ale jak přes to spistit ten satelit do sitě jsem nepřišel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Nevím, zda ti to pomůže:
    Streaming - 1.část:
    http://www.domacisite.cz/magazin/vid...l1-teorie.html
    Streaming - 2.část:
    http://www.domacisite.cz/magazin/vid...treamovat.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    165

    Tak spustit nějaky film s HD přes RTP to funguje.
    Přes HTTP to nejede.
    Take jak pusti nějaky pořad s TV nebo sat karty jsem nezjistil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no vo vlc rovnako .. akurat to das naberat z tej TV karty ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    165

    Hm, až budu doma vyzkoušim.

    A jak rozchodit to HTTP.

    http://www.videolan.org/doc/streamin...o/en/ch02.html

    HTTP: Stream by using the HTTP protocol. If you leave the Destination text box empty, VLC will listen on all the network interfaces of the server on port 8080. Specify an address, port and path on which to listen using the following syntax [ip][ort][/path].

    HTTP: Stream pomocí protokolu HTTP. Ponecháte-li cílové textové pole prázdné, bude VLC naslouchat na všech síťových rozhraních server na portu 8080. Zadejte adresu, port a cestu, po které poslouchat pomocí následující syntaxe [ip] [: port] [/ cesta].

    To moc nechapu.
    Jakou cestu ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Citace Původně odesláno od BigSandy Zobrazit příspěvek
    To moc nechapu.Jakou cestu ??
    Máš to hned na řádku pod tím. Je to virtuální cesta pro logické rozlišení - např. "MojeVysilani" (doporučuji bez diaktitiky, mezer apod., jen číslice, písmena, podtržítka/pomlčky). Stream pak na přijímací straně zachytíš na té cestě, např: "http://192.168.0.1/MojeVysilani/" odpovídá nastavení ve VLC na HTTP a Destination "192.168.0.1:80/MojeVysilani" (http standardně jede na portu 80, takže na přijímací straně to nemusíš zadávat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    165

    Takže toto jede teda přes co http://88.212.35.228:2002
    Mam pasiv wi-fi internet ve vnitřni siti.
    V praci mam take internet od stejneho pokytovatele, ale na jinem subnetu.
    Když spustim doma nějaky stream, jak docilim toho abych na něj moh koukat i v praci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Jak přes co? Protokol http na adrese 88.212.35.228 a portu 202. Aby jsi to viděl v práci, tak musíš na routeru nastavit přesměrování portu na Tvé veřejné IP adrese (nesmíš být schovaný někde za další NAT poskytovatele) dovnitř sítě na IP a port, na kterém to bude VLC streamovat a ideálně to omezit na firewallu na IP práce. Nejde to napsat obecně, záleží na routeru...
    Jestli se v tom nevyznáš/nedělal jsi to, tak si to od někoho nech udělat, nebo si vyrobíš max. nějakou bezpečnostní díru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    165

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Jak přes co? Protokol http na adrese 88.212.35.228 a portu 202. Aby jsi to viděl v práci, tak musíš na routeru nastavit přesměrování portu na Tvé veřejné IP adrese (nesmíš být schovaný někde za další NAT poskytovatele) dovnitř sítě na IP a port, na kterém to bude VLC streamovat a ideálně to omezit na firewallu na IP práce. Nejde to napsat obecně, záleží na routeru...
    Jestli se v tom nevyznáš/nedělal jsi to, tak si to od někoho nech udělat, nebo si vyrobíš max. nějakou bezpečnostní díru.

    Tak vyřešeno.
    Streamoval jsem to na Win 7 a nějak se mu to nelibili.
    Na Win XP jede.
    To už dořešim.
    A co kodovaní.
    Jake je nejlepši pro streamy
    Naposledy upraveno uživatelem BigSandy: 01-12-2011 v 06:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    To snad záleží na Tobě, jakou chceš kvalitu, jaké máš k dispozici přenosové pásmu (rychlost uploadu) apod. Např. MPEG4-AVC/H.264, pokud na to máš stroj.
    PS: Měl by jsi si o té problematice (kodeky, streamování, síťařina/tcp apod.) něco nastudovat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    165

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    To snad záleží na Tobě, jakou chceš kvalitu, jaké máš k dispozici přenosové pásmu (rychlost uploadu) apod. Např. MPEG4-AVC/H.264, pokud na to máš stroj.
    PS: Měl by jsi si o té problematice (kodeky, streamování, síťařina/tcp apod.) něco nastudovat....
    No ja spiš nemohu zjistit jak přidat nějaky dalši kodek.
    Vyzkoušel jsem vše co je přednastavene a kostičkuje.
    Netem to neni,ve vnitřni siti mam vše potvirane, takže rychlost 20 MB neni problem.
    Mam třeba na servru nainstalovany DLNA server bez kodovani.
    Na TV samsung mam nadherny obraz i když spustim nějake avi 640x272 - 1225 Kbps kodek XviD
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Tak si ve VLC správně nastav kodek. A od koho máš konektivitu? 20 M[color="red"]B[/color]/s upload nemá ani UPC Fibre Power 100, to má jen 5M[color="red"]b[/color]/s.

    A projdi to tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=28086
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 01-12-2011 v 18:38
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. streaming pres internet
    Od vhanacek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-01-2007, 12:30
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2006, 15:41
  3. Streaming
    Od Ten_Smrt v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2006, 13:01
  4. Streaming via WDM pres VLC (videolan)
    Od LuckyLuk v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-01-2006, 21:37
  5. Ako nahrať video streaming z internetu??
    Od qwero v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-12-2005, 02:36