Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Xtreamer Pro HDMI problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    6

    Ak zakladám duplicitnú tému, tak sa opravedlňujem.

    Som nový užívateľ Xtreamer Pro

    Môj problém spočíva v zobrazovaní obrazu na TV.

    Ak mám napojený Xtreamer na analog signále v TV je obraz a všetko normálne funguje.

    Ak napojím HDMI a odpojím analog, tak pri nabiehaní mi pekne ukáže úvodný obrázok Xtreamer na televízore mi napíše 480p a potom je tma. V nastavení systému mám nastavený ako TV systém 1080i 50Hz. Skúšal som už všetky alternatívy no výsledok nieje žiadny.

    Vie mi niekto poradiť s týmto problémom?

    Ďakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    nastav tam 1080p50 .. predpokladam ze to pripajas na daku plochu telku ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Po letech vytahuji tento příspěvek opět na světlo. Cca 3 roky jsem Xtreamer používal s TV HD ready (1024x768). Teď jsem pořídil novou FullHD LED TV Panasonic a mám s připojením Xtreameru problém. Když jsem nastavil výše uvedených 1080p/50Hz, tak se zdálo, že je vše v pořádku. Ovšem jen do nového zapnutí Xtreameru. Nastavení zůstalo, ale obraz zrní, a to jak v samotném menu, tak při přehrávání filmů. Už jsem z toho nešťasnej, mám strach, že si novou TV zničím - mimochodem, nemohu něco opravdu odpálit?
    Poradíte někdo co by se s tím dalo dělat? Už mám fakt chuť Xtreamer poslat do sběrného dvora...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od Ulrico Zobrazit příspěvek
    mimochodem, nemohu něco opravdu odpálit
    Pokud to není HW závada, což nevypadá, tak ne. Firmware máš v Xtreameru poslední? XPro je docela starší kousek.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 01-02-2015 v 19:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Jj, mám 2.7.1
    Měl jsem strach, abych třeba špatně zvolenou frekvencí neumrtvil nějaké pixely či něco jiného. Přeci jen TV nebyla zrovna levná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Jaký máš HDMI kabel? Nemáš jen Standard Speed? Ten by na HD Ready stačil, na HD už nemusel, tam je jistota kabel High Speed.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Je na něm potisk HDMI 1.3
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    To je staré značení, měla by tam být ještě Class. Pokud je to HDMI 1.3 Class 1, tak je to špatné, pokud je to HDMI 1.3 Class 2 tak je to OK (odpovídá HDMI High Speed). Viz https://www.tvfreak.cz/tisic-podob-hdmi/3666 skoro dole ("Dosud vyráběné kabely..."). U nové TV žádný HDMI kabel nebyl přiložen?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    OK, zkusím objednat tento kabel a uvidím...
    Zatím díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    To si raději na vyzkoušení od někoho jen půjč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Tak jsem zkusil nový kabel HDMI 1.4 (je ještě jednou tak silný co byl starý HDMI 1.3), ale výsledek stále není uspokojující. Myslím si, že Xtreamer bude mít nějaký problém.
    Zkoušel jsem nastavit postupně 1080p/50Hz, 1080p/60Hz a HDMI automaticky. Po každé změně je obraz v pořádku a bez jakýchkoliv vad. Pokud ale Xtreamer vypnu a poté zapnu, tak se na obraze objeví drobné "sněžení" - bíle problikávající pixely. Je to docela rušivé.
    Naposledy upraveno uživatelem Ulrico: 05-02-2015 v 17:04
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Xtreamer Ultra2 + XBMC: problém po instalaci
    Od RB71 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-06-2012, 20:32
  2. Xtreamer PRO - HDMI CEC (ovládanie/komunikácia cez HDMI kábel)
    Od RoStaSR v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2011, 14:26
  3. Xtreamer DisplayPod USB to HDMI
    Od Tigerz23 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-04-2011, 13:51
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  5. PC -> TV hdmi-hdmi problem
    Od Libor_ v sekci Bastlení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 09:54