Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Jak funguje Personal Video Recorder (ready)?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    1

    Zdravím,
    rád bych se zeptal jak funguje Personal Video Recorder Ready u Samsungů - někde jsem se dočetl, že nahrávám na externí flash disk. Jde však nahrávat jiný program než na který se dívám? Popř. nastavit nahrávání dopředu na dobu, kdy nejsem doma?
    Díky za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Když je v TV pouze jeden tuner,tak lze nahrávat pouze program na který se dívám-to je logické.
    V TV je standartní časovač jako u videa,včetně Timeshift.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od jito Zobrazit příspěvek
    Když je v TV pouze jeden tuner,tak lze nahrávat pouze program na který se dívám-to je logické.
    Nie je to celkom logicke. Ja mam tiez len jeden tuner (DVB-S2) a mozem sa pozerat alebo nahravat na akykolvek kanal/pripadne viac kanalov v ramci jedneho TP. To len na okraj veci.

    Pri DVB-T, kde su u nas (zatial) len 2 muxy, z toho na prvom vysielaju len 2 kanaly STV by som to dokonca povazoval za dostacujuce

    Myslim si vsak, ze programatorom fw. v TV sa s takymito vecami prilis nechce zaoberat, preto to necakaj pri vacsine TV. Skor by som si zaobstaral externy DVB-T tuner na nahravanie / sledovanie. Mozes ho taktiez pouzit na PIP v kombinacii s TV (v tom pripade sa treba sa poobzerat po DVB-T s HDMI vystupom).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Bavíme se televizích,ne o satelitech.
    V mém jednotunerovém sat.přijímači můžu 2 nahrávat a na třetí koukat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    To je predsa jedno. Princip sirenia signalu je obdobny, DVB-T tuner ma k dispozicii tiez kompletny MUX (frekvenciu). Taktiez vyssie modely TV maju uz standardne DVB-S2 tunery. PVR je zatial len pri TV len okrajova vec, ale mozno sa neskor dockam(e)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Já si myslím,že to jedno není.
    Pokud tazatel netuší jak funguje PVR v TV,kde se dá nahrávat pouze jeden sledovaný program,a někdo mu napíše,že u satelitu to jde jinak,tak z toho akorát blbne.
    Pak od něj přijde logicky laická otázka,jestli by to "nějak" nešlo zařídit i u TV.A to téma se začne směrovat jinam.
    Osobně jsem toho názoru,odpovídat na konkrétní otázku konkrétní odpovědí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Ja som nereagoval na tazatela ale na teba, pretoze si napisal "Když je v TV pouze jeden tuner,tak lze nahrávat pouze program na který se dívám-to je logické."

    A opakujem, logicke to nieje. Ide len o neschopnost (neochotu?) naprogramovat tuto moznost do TV. Technicky to totiz mozne je - v ramci jedneho TP. To, ze (potencionalne) neexistuje takato TV, je vec druha.

    To, ze sa to da ukazuju aj externe STB (DVB-T tunery), kde takato moznost pri niektorych zariadeniach existuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Je úplně jedno,proč současné TV neumí nahrávat více programů.
    Až taková TV bude na trhu,tak má smysl se o tom bavit.Pokud není,tak je zbytečné to srovnávat s tím, co umí satelit.

    Osobně končím toto zbytečné nikam nevedoucí hádání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    46

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    (...) Ide len o neschopnost (neochotu?) naprogramovat tuto moznost do TV. Technicky to totiz mozne je - v ramci jedneho TP. To, ze (potencionalne) neexistuje takato TV, je vec druha.
    Přeci výrobce nenacpe všechna možná vylepšení do letošní řady! Co by nám předvedl jako superhypermega vychytávku v té příští?
    BTW - jestli se nepletu, tak v dávných dobách analogových CRT byly v TV s PIP funkcí 2 analogové tunery. Určitě není problém dát dnes 2 digitální. To, že dnešní TV umožňují PIP pouze jako kombinaci tuner + HDMI a ne 2 TV programy (alespoň já o takové TV nevím), je ostuda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od beepee Zobrazit příspěvek
    ... TV s PIP funkcí 2 analogové tunery. Určitě není problém dát dnes 2 digitální. ...
    Ano je to tak. Ale bolo to v casoch, ked bol jediny zdroj TV vysielania vylucne analogovy prijem. Dnes tu mame rozne STB, IPTV, HDMI, niekde este analog, pripadne dalsie ine zdroje prijmu. A vyrobca, ktory setri kazde euro, nebude davat zbytocny tuner navyse.

    Paradoxne, tu je specifikacia externeho DVB-T STB s 2x tunermi za 25 euro a tam s tym problem evidentne nieje:
    ...díky unikátní funkci VirtualChannel dovolí v rámci daného TV multiplexu dokonce nahrávání dvou různých programů při současném sledování třetího...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele nahlis
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    107

    chtěl bych upozornit, že mě v krámě bylo řečeno, že některé řady samsungů nahrávají pouze z dvb-t .. i když mají i dvb-s2 ... bokužel pvr prý funguje jen ve spojení s dvb-t

    může to někdo potvrdit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Ano je to tak. Ale bolo to v casoch, ked bol jediny zdroj TV vysielania vylucne analogovy prijem. Dnes tu mame rozne STB, IPTV, HDMI, niekde este analog, pripadne dalsie ine zdroje prijmu. A vyrobca, ktory setri kazde euro, nebude davat zbytocny tuner navyse.
    To není o tunerech. Dnešní krámy neumí ani 2x HDMI nebo DVB-T + DVB-S . Je to strašně paradoxní. V době analogu bylo udělat PIP docela problém (z principu analogu). Dnes, v době digitálu, kdy se jedná o "výměnu pár pixelů" v nějaké VideoRAMce, to problém je. O výkonu to není, protože např. při HDMI je to jedno.

    Technisat MultyVision ISIO je jedna z mála, které to umí, ale zase ta cena
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 20-11-2011 v 20:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    KamilZ> ano, aj nie. Spracovavat 2x simultanne HDMI vstup vratane kompletneho processingu nie je az taka sranda. Teda nie je to len cisto softwarova vec, chce to aj silnejsie zelezo (pravdepodobne aj pouzitie niektorych hw svabov 2x). Prave preto je PIP vylucne len kombinacia HDMI+interny tuner (tu je dovod jasny - dekodovanie MPEG2 streamu nie je zasa tak casovo narocne).

    Myslim, ze vsetko by slo technicky vyriesit, ale je to vec penazi (a ci to vobec niekto zaplati).

    nahlis> A co sa tyka nahravania z DVB-S, treba pozriet dane temy jednotlivych modelov (pripadne sa spytat uzivatelov, ktory dany model maju, kedze v predajni toto neodskusas).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Spracovavat 2x simultanne HDMI vstup vratane kompletneho processingu nie je az taka sranda. Teda nie je to len cisto softwarova vec, chce to aj silnejsie zelezo (pravdepodobne aj pouzitie niektorych hw svabov 2x). Prave preto je PIP vylucne len kombinacia HDMI+interny tuner (tu je dovod jasny - dekodovanie MPEG2 streamu nie je zasa tak casovo narocne).
    To mi právě nesedí (sorry, zase budu tahat rozumy ). Když PIP jede z tuneru, tak stejně ten signál z tuneru musí nejprve pomocí MPEG2/4 dekódovat a pak teprve dostane dekomprimovaný zdroj (v podstatě se to rovná tomu, co leze z HDMI), z něhož teprve může dělat výpočet pro PIP. Takže oproti tomu, kdy si z HDMI vezme už dekomprimovaný signál, je v případě tuneru přeci krok navíc (to dekódování). Prostě musí nějak dostat dva dekódované zdroje dat, akorát v případě HDMI je má přímo, v případě tuneru musí ještě dekódovat, další zpracování je předpokládám stejné.
    S postprocessingem je to zajímavý námět - jestli TV dělá nezávisle oba zdroje, nebo zda na ně nejdříve aplikuje PIP a postprocessing provede až na výsledku, nebo nějak kombinovaně.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 21-11-2011 v 08:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    Moje TV zobrazí 5 PIPů (celý MUX2) a všechny naráz nahrává. Musím se ale přiznat, že v šuplíku pod ní je schovaný malý netbook s DVB-T tunerem. Takže je to jen otázka výpočetního výkonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 19:23
  2. Digital Video Recorder od UPC
    Od Gesor v sekci DVB-C
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-02-2008, 21:19
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 10:56
  4. AverMedia Personal FM-Tuner
    Od majko_pe v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-11-2006, 06:58
  5. Kerio Personal Firewall
    Od Vojto v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-12-2005, 07:19