Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 21 z 21

Téma: Jak funguje Personal Video Recorder (ready)?

  1. #16
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    A zobrazí je skutečně realtime (není to jen refresh jednou za 1 sec. apod)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    A zobrazí je skutečně realtime (není to jen refresh jednou za 1 sec. apod)?
    Ano, moze ich zobrazovat realtime (na stroji ti bezi realne x- MPEG2 dekoderov pre kazdy kanal jeden). Podobne to mam aj ja pri DVB-S. Viem si zobrazit/pripadne nahravat vsetky kanaly z muxu (napriklad keby som mal doma 5 notebookov, tak na kazom mozem pozerat iny kanal v ramci jedneho muxu. Jedine obmedzenie je na traffic muxu, ale to je cca 40-60Mbit, takze to cez siet, pripadne wifi-n prelezie). Samozrejme to je extrem, nikdy som to nevyuzil, ale technicky to ide.
    Taktiez treba napisat, ze srdce celeho systemu je HTPC.


    A co sa tyka predchadzajucej odpovede, bez znalosti presnych tokov v TV, sa tazko exaktne vyjadrit co je to akej miery zlozite. Napriek tomu predpokladam, ze spracovanie viecerych HDMI zdrojov sucasne vyzaduje dalsie obsluzne zelezo, ako som uz napisal. Nejde to lahko vyriesit sw upravou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    Ano, běží to realtime. Dokonce z muxu 4 běží v jednom okně MPEG4 a ve druhém MPEG2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Jasně, že dekódování více kanálů je otázka převážně hrubého výkonu, s tím 100% souhlas (už by konečně mohli začít montovat Atomy nebo nové Realteky/Sigmy do TV ). S jedním tunerem je to stejně ale na ..., s dvěma tunery by to bylo zajímavější (aby to opravdu nebylo závislé).

    Mě šlo spíš o to, proč TV neumí 2x HDMI, což podle mě není otázka hrubého výkonu nebo zdvojeného HW, ale spíš průchodnosti. Jak jak psal vivid.sk - bez znalosti toho, jak je PIP v TV implementován, je to jen názor proti názoru (v dobrém).

    BTW, co používáte za SW? Ten můj, co byl k DVB-T tuneru sice umí také několikanásobný PIP, ale neumí ho optimalizovat/detekovat/omezit (nevím, jak to nazvat) pouze pro jeden mux, takže je to v mém případě spíš slideshow .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    SW používám DVB Dream.
    Ještě zajímavost: Můj předešlý TV Samsung (LCD nepamatuji si typ) neuměl PIP HDMI/DVB jak je to dnes běžné, ale uměl HDMI/scart nebo HDMI/analog tuner. To je snad ještě náročnější ten A/D převod, nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Z hlediska výkonu (A/D převod PALu oproti dekódování MPEG2/4) myslím, že ne.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 21-11-2011 v 21:12
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 19:23
  2. Digital Video Recorder od UPC
    Od Gesor v sekci DVB-C
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-02-2008, 21:19
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 10:56
  4. AverMedia Personal FM-Tuner
    Od majko_pe v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-11-2006, 06:58
  5. Kerio Personal Firewall
    Od Vojto v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-12-2005, 07:19