Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Externí TV tuner pro notebook s USB 1.1

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Scout
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    9

    Zdravím. Poraďte mi prosím jaký koupit externí TV tuner pro známého k notebooku. Má asi 2roky starého Acera a Sandra mi u něho nahlásila USB 1.1.
    V externích TV kartách se moc nevyznám. Myslel jsem,že by pro něj mohl být ideální tento tuner: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30895 ale u něj píší že je nutný USB 2...
    Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ať si do toho NB hodí USB2 řadič do PCMCIA slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    A co nějaký tuner rovnou do PCMCIA slotu? To by ten Tvůj známý nechtěl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jo usb1 ma jen 10mbit coz je na jakykoli zachytavani naprosto nedostacujici
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Scout
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    9

    Díky moc za Vaše rady. Tak jsem ještě našel tuto možnost:

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29880

    Ten jeho notebook je tento: http://www.comp-p.cz/pc/noteb/acer225xc.html

    Snad by to tam mělo jít...? V notebookách se moc nevyznám..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    jo usb1 ma jen 10mbit coz je na jakykoli zachytavani naprosto nedostacujici
    Jo, to je pravda. Ale teď si vzpomínám, že minulý rok se vedla v sekci "problémy s PC" diskuze na téma kompatibilita USB_1 vs. USB_2. A málem jste mě tam sežrali, když jsem tvrdil, že to nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Scout: Jenom ještě jedna drobnost: nemá ten tvůj kamarád možnost přijímat DVB-T (že by byl z Prahy a okolí)?
    Tím, že je to rovnou digitál, odpadá nutnost převodu a/d a je to nenáročnější na sytém, pak by pro něj byla lepší třeba tahle karta http://dvbtshop.net/index.php?wid=tepcmcia1
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Scout
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od exTNT
    Scout: Jenom ještě jedna drobnost: nemá ten tvůj kamarád možnost přijímat DVB-T (že by byl z Prahy a okolí)?
    Tím, že je to rovnou digitál, odpadá nutnost převodu a/d a je to nenáročnější na sytém, pak by pro něj byla lepší třeba tahle karta http://dvbtshop.net/index.php?wid=tepcmcia1
    Zajímavej nápad. Oba jsme z Prahy a máme TV přes UPC kabel .
    On ale chtěl do budoucna možnost něco stáhnout z kamery apod..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    ivo, jedna věc je kompatibilita USB 2.0 a 1.1 (zařízení s USB2 je schopno se přepnout do pomalejšího režimu USB 1.1), druhá věc ale je, že pro některá zařízení je přenosová rychlost USB 1.1 nedostačující. fungovat to asi bude, ale nebude to asi pořádně zobrazovat (trhaný obraz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    jedna věc je kompatibilita USB 2.0 a 1.1 ..........je přenosová rychlost USB 1.1 nedostačující. fungovat to asi bude, ale nebude to asi pořádně zobrazovat (trhaný obraz)
    Taková "kompatibilita" je, víš na co. A to jsem měl právě na mysli.
    ...asi došlo k nedorozumění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    Citace Původně odesláno od DoomHammer
    ivo, jedna věc je kompatibilita USB 2.0 a 1.1 (zařízení s USB2 je schopno se přepnout do pomalejšího režimu USB 1.1), druhá věc ale je, že pro některá zařízení je přenosová rychlost USB 1.1 nedostačující. fungovat to asi bude, ale nebude to asi pořádně zobrazovat (trhaný obraz)
    fungovat to nebude, zarizeni s usb2 do usb1 portu sice zastrcis ale tim taky koncis...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Scout: Bohužel nepíšeš, z jaký kamery bude stahovat, ale pokud je to digitál, pak by bylo nejlepší se vrátit k tý myšlence, co napsal hned na začátku "Pitomec" a koupit TV tuner přes USB (jestli zrovna ten, cos napsal, Ti asi nejlíp poradí Ivo Mašek, má s Leadtekem zkušenosti) a k němu něco jako tohle (není tam napsáno, co to má za čipset, takže netvrdím, že zrovna konkrétně tohle!!!) http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18842837
    Jednak ten tuner přes USB připojí v budoucnu i k jinýmu kompu a jednak ta karta má nejen USB 2.0 porty, ale i 6ti a 4 pinový firewire, takže je to o dost flexibilnější řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Scout
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    9

    exTNT: Díky moc za snahu pomoci. Takže asi tedy koupím jedno z těchto možností:

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28878

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28642

    a k tomu co jsem psal ten Leadtek
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Můj osobní názor: KOUWELL nebrat. (nemám s touto firmou dobré zkušenosti).
    Jiní můžou mít samozřejmě jiný názor.

    Co se týče toho Leadteka / USB_II, musí být nainstalován OS Win2000, nebo WinXP. S ostatními OS nebude funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Scout
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    9

    Ajaj nějak se to zamotává... ...tak snad raději pořídíme tohle

    http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DP...CatId=18843521

    a bude klid.....?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Notebook jako externí displej kamery
    Od Pupik8 v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-07-2010, 07:57
  2. notebook a tv tuner
    Od maren v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-10-2007, 12:23
  3. Notebook TV tuner PCI-e
    Od jrompf v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-08-2007, 10:11
  4. Externí TV karta pro notebook
    Od EasyShare v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-01-2007, 11:31
  5. TV Tuner pro starší notebook
    Od RangerCZ v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 06:58