Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Scart nebo komponentní propojení?

  1. #31
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Citace Původně odesláno od Zeck Zobrazit příspěvek
    Díky!
    Vím že se tímto kabelem vyřeší jen audio
    Myslis, tym komponentom? Vyriesi sa video! Audio este stereo cinchami, alebo digitalnym vystupom z prehravaca, ak ho ma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Citace Původně odesláno od Zeck Zobrazit příspěvek
    Jinak to jde ještě propojit přes kompozitní připojení, což jsem už zkoušel, protože nějakej cinch kabel jsem doma našel a jede to taky pěkně. Do scartu se mi nechce. HDMI to neumí, S-video zas nemá TV
    Tak ten kompozit kabel si kludne mohol pouzit na komponent prepojenie! Plus samozrejme este zvuk - bud cinche alebo digital...nevieme, aky to mas prehravac, nenapisal si model, aby sme si pozreli ake su na nom vystupy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od erik555 Zobrazit příspěvek
    ...No a komponentny vystup/vstup je HD prepojenie, SCART iba SD...
    To je trochu zavádějící. Na tom DVD nejspíš není žádný HV výstup (není důvod). Co se týče kvality, jsou oba způsoby propojení takřka rovnocenné a není důvod kterýkoliv upřednostňovat. Komponent (YPbPr) se vytváří z RGB a následně se musí v TV zase rozklíčovat na RGB, nicméně k viditelné ztrátě nedochází.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    To neviem, ked nenapise, ze aky je to model, ci ma upscaling. Ale jasne mi je to, ze komponent je analog, ktory dokaze HD rozlisenie. Mam sam takto prepojeny stb s TV kompozitnym kablom na komponent a hd rozlisenie normalka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    30

    erik555: to jsem zkoušel, ale obraz byl růžový. Jsou to slabounký kabely na audio. No a pak mám ještě 2 žlutý kabely se žlutými cinchemi, tzn. kompozit. Jeden funguje doře, akorát je krátký a druhý dělá pruhy na celé obrazovce. Přitom je silnější a vypadá kvalitnější.

    Samsung PS51D490 a PHILIPS MCD712
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Je jedno, jesli je žlutý nebo fialový, zkus se podívat jesli není přerušená zem v konektoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Citace Původně odesláno od Zeck Zobrazit příspěvek
    erik555: to jsem zkoušel, ale obraz byl růžový. Jsou to slabounký kabely na audio. No a pak mám ještě 2 žlutý kabely se žlutými cinchemi, tzn. kompozit. Jeden funguje doře, akorát je krátký a druhý dělá pruhy na celé obrazovce. Přitom je silnější a vypadá kvalitnější.

    Samsung PS51D490 a PHILIPS MCD712
    Aj si to dobre zapojil? RGB na RGB podla farby? Cize v komponente na prehravaci cerveny s cervenym na TV (nie audio cervene ), zeleny so zelenym na TV, modry s modrym na TV? Ak su kable v poriadku, tak nemoze byt ziadny problem s obrazom!!! Inak ti staci kupit lacny kompozit pre prepojenie na komponent. Na TV vybrat ten spravny vstup - komponent. Zvuk budes mat aj tak zo systemu, alebo chces zvuk z TV?
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 30-01-2012 v 11:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    30

    ne ne, zvuk z TV nechci. Z TV ho mám propojen pomocí výstupu na sluchátka do DVD systemu.
    Ke komponentu: vzal jsem obyčejný audio kabely s cinchema a postupně jsem zkoušel funkčnost přes kompozit. Vše dobré, zapojil jsem a zase růžová. Pak jsem zjistil, že se v DVD systemu musí ručně nastavit komponent Pr Pb Y. No a teď je obraz jako víno. Takže možná ani žádný jiný kabely kupovat nebudu. Díky všem za pomoc!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od Zeck Zobrazit příspěvek
    ne ne, zvuk z TV nechci. Z TV ho mám propojen pomocí výstupu na sluchátka do DVD systemu...
    Z výstupu na sluchátka? Ta TV nemá standardní linkový výstup audia?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    30

    Bohužel pouze Digital Audio Out
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Citace Původně odesláno od Zeck Zobrazit příspěvek
    Takže možná ani žádný jiný kabely kupovat nebudu.
    Ako mozna? Ved to je teraz v poriadku
    Jj, zabudol som ta upozornit na to prepnutie na YUV
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    30

    Mám pouze dýlku 2m a potřeboval bych aspoň 2,5m. Je to teď dost na fest, tak uvidím jak mě to bude časem vadit při natáčení TV apod.
    Jo a často dostupné 5m kabely se mi kupovat nechce, aby se nezhoršil obraz.....
    Naposledy upraveno uživatelem Zeck: 31-01-2012 v 20:44
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Citace Původně odesláno od Zeck Zobrazit příspěvek
    Mám pouze dýlku 2m a potřeboval bych aspoň 2,5m. Je to teď dost na fest, tak uvidím jak mě to bude časem vadit při natáčení TV apod.
    Jo a často dostupné 5m kabely se mi kupovat nechce, aby se nezhoršil obraz.....
    Obraz sa nezhorsi. Aj ked pouzijes cinchove spojky a dalsi kabel (napr. 1m)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    30

    No myslel jsem, že čím delší kabel, tím větší riziko horšího obrazu. A to zejména u levných kabelů. Teda ne že bych věděl v čem jsou dražší kabely lepší, ve stínění?....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    ak máš PDP alebo LCD, vhodnejšie by bolo cez component.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Plazma: Propojeni TV a notebooku - vga/scart
    Od trebron v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-03-2012, 14:25
  2. Propojení plazma s DVD - hdmi vs. scart
    Od Golmanek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 20-01-2011, 12:06
  3. Propojeni Svideo - Scart problém
    Od flacek v sekci Bastlení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-10-2009, 18:14
  4. scart nebo s-video
    Od pavel.hecik v sekci Bastlení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 21:35
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-02-2008, 06:04