Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Problém s DVB-C

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele WinKye
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    67

    Zdravím!
    Je pravda, že DVB-C tunery v LCD a plazmách nemusí být vždy kompatibilní s kabelovkou??
    Někde jsem o tom něco zahlédl, ale moc to tam nerozebírali...
    Měl sem LG42pj350, do ní sem vložil CA modul s kartou místní kabelovky a bez problémů sem naladil všech zaplacených 40 kanalů včetně ČT HD a Nova HD.
    Ted mám LG50pv350, vložil sem CA modul s kartou a programy nikde...zkoušel jsem to na různé země (švédsko, německo, finsko..) nic. Tak jsem to reklamoval, po třech týdnech bez TV mi přišel mail, že tuner přezkoušeli a vyzkoušeli na UPC a vše je v pořádku.
    Tak jsem z toho marný.... Po neděli mi dovezou TV ale i tak se na kabelovku asi nepodívám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Je pravda, že DVB-C tunery v LCD a plazmách nemusí být vždy kompatibilní s kabelovkou??
    U nových (letošních modelů určitě) TV dovážených k nám a majících tuner DVB-C již tento problém není.
    Měl sem LG42pj350, do ní sem vložil CA modul s kartou místní kabelovky a bez problémů sem naladil ........
    Ted mám LG50pv350, vložil sem CA modul s kartou a programy nikde
    Protože ta karta, byla spárována s modulem v té TV. Ovšm není spárována s modulem v jiné TV. Je nutné zavolat provozovateli místní kabelovky (u UPC zřejmě nejsi) a požádat je o spárování s tvým novým TV
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,018

    Já ten problém pochopil tak,že nenaladil žádné programy,a ne nerozkódoval programy.

    A slyším poprvé,že by modul byl spárován s televizorem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele WinKye
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    67

    To taky slyším poprvé. Já měl zato, že modul je universální.
    Myslím si, že kdybych měl doma 5 různých televizí, připojených na kabel, tak na každé, po vložení modulu, by se měly naladit všechny zaplacené kanály....po vyjmutí zůstane jen základní nabídka.
    Mi to nenaladilo ani tu základní nabídku, našlo to 14 programů v analogu, který příští týden vypínají.
    Z toho sem usoudil, že DVB-C je špatný, když nenajde digi kanály a reklamoval.

    ad Ivo Mašek: Protože ta karta, byla spárována s modulem v té TV. Ovšm není spárována s modulem v jiné TV

    Modul i karta jsou pořád pospolu, jen jsem je přendal do jiné TV. Mimochodem modul si vzali taky na přezkoušení a je vpořádku... karta je aktivní a zaplacená takže tam by problém taky být neměl.
    Díky za reakce!
    Naposledy upraveno uživatelem WinKye: 06-11-2011 v 16:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    A nedáváš to tam opačně, tedy obráceně (to už jsem někde také četl)
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 06-11-2011 v 17:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    TV Musí naladit DVB-C kanály i bez vlozeného modulu, pokud to neudelá je chyba jinde.

    Zkus naladit DVB-T a zkontroluj kvalitu signalu.

    Nejspis ti na te reklamaci/servisu uprgradly i firmware takze to treba bude najednou fungovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele WinKye
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    A nedáváš to tam opačně, tedy obráceně (to už jsem někde také četl)
    Tak až taková lama nejsem!! Po vložení modulu vyskočila hláška že byl modul vložen do slotu.


    Mio: to máš pravdu, firmware aktualizovali, takže pevně doufám že to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele WinKye
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    67

    Čafte!!

    Tak telina je doma, firmware zabral!!!!
    V pohodě sem naladil digi TV!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2021
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    TV Musí naladit DVB-C kanály i bez vlozeného modulu, pokud to neudelá je chyba jinde.

    Zkus naladit DVB-T a zkontroluj kvalitu signalu.

    Nejspis ti na te reklamaci/servisu uprgradly i firmware takze to treba bude najednou fungovat

    Zdravim, mam podobny problem s CA modulom pre DVB-C, televizor 32PFL3606H/58 Philips LCD TV ma DVB-C tuner, CA modul vkladam spravne, telka ho identifikuje ale nic sa nedeje, programy nenachadza a neladi ani pred vlozenim modulu, ani po vlozeni, uz som tiez upgradovala software ale nic nepomaha, moze to by sposobene telkou alebo poskytovatelom kablovky? Poskytovatel odmieta poslat technika (spolocna stara antena na panelaku), takze viem to nejak zistit sama? Dakujem;}
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,551

    Citace Původně odesláno od Lalalamour Zobrazit příspěvek
    takze viem to nejak zistit sama
    Ano, najdi si volne kanaly, tieto musia fungovat bez karty/modulu. Kazdy provider bude mat takyto kanal aspon jeden, informuj sa u providera.
    Taktiez naladit to musi ist bez modulu, akurat po prepnuti musi hlasit, ze "kanal je kodovany".
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Citace Původně odesláno od Lalalamour Zobrazit příspěvek
    Poskytovatel odmieta poslat technika (spolocna stara antena na panelaku), takze viem to nejak zistit sama? Dakujem;}
    Pokud je signál šířen přes antenu, tak modul pro kabelovku (C) tomu nebude rozumět.Bylo by vhodné napsat, kdo je poskytovatelem.
    Odpovídat lze po přihlášení