Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 5.1

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    2

    Zdravím toto je už asi tretie fórum kde hľadám radu na môj problém.
    Mám TV LG 37LH3000.Chcem sa opýtať či podporuje zvuk 5.1.
    Mám ho zapojený v zosilňovači cez optický kábel a ako som sa dočítal na nete tak viem že optický kábel podporuje 5.1.
    Skúšal som to už kadejako poprepájať ale išlo mi to bez zvuku.
    Zvuk mi ide jedine cez optiku.
    Keď prepojím cez HDMI tak mi to nefunguje pretože v telke nieje HDMI výstup.
    Filmy pozerávam v BDrip Full HD cez notebook ....notebook mám pripojený v telke a telku k zosilňovaču a očakával som že mi pôjde 5.1.
    Reproduktory sa mi v NB nedajú nakonfigurovať.Ukazuje mi len front L a R.V TV menu som aj zapol SRS sound ale stále nič.Chcel by som vás poprosiť o nejaké rady alebo nápady ako to vyriešiť, či netreba nejaký kábel alebo niečo, poprípade či sa to nenastavuje v servisnom menu.
    Prosím vás o nejaké nápady ktoré by mi pomohli tento môj problém vyriešiť.
    Ďakujem !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od popaky115 Zobrazit příspěvek
    Zdravím toto je už asi tretie fórum kde hľadám radu na môj problém.
    Mám TV LG 37LH3000.Chcem sa opýtať či podporuje zvuk 5.1.
    Mám ho zapojený v zosilňovači cez optický kábel a ako som sa dočítal na nete tak viem že optický kábel podporuje 5.1.
    Skúšal som to už kadejako poprepájať ale išlo mi to bez zvuku.
    Zvuk mi ide jedine cez optiku.
    Keď prepojím cez HDMI tak mi to nefunguje pretože v telke nieje HDMI výstup.
    Filmy pozerávam v BDrip Full HD cez notebook ....notebook mám pripojený v telke a telku k zosilňovaču a očakával som že mi pôjde 5.1.
    Reproduktory sa mi v NB nedajú nakonfigurovať.Ukazuje mi len front L a R.V TV menu som aj zapol SRS sound ale stále nič.Chcel by som vás poprosiť o nejaké rady alebo nápady ako to vyriešiť, či netreba nejaký kábel alebo niečo, poprípade či sa to nenastavuje v servisnom menu.
    Prosím vás o nejaké nápady ktoré by mi pomohli tento môj problém vyriešiť.
    Ďakujem !!!
    Kup MMC a máš to ( WD TV LIVE kupiš za cca 80€ ), prepojíš výstup z neho do vstupu zosilovaca a mas to, takymto sposobom ako to chces Ty to neporiesis. Nepises ani typ zosilovaca, ma opticky vstup, kolko a akych maš reprakov.... Niektoré TV majú "akože podporu" 5.1 zvuku, ale len vystup na optike, niektoré nevedia pustit dalej ani to. Ale skôr ten zvukový signál tam musíš dostať, čo notebookom asi možné nebude... tiež nepíšeš typ... U teba výhovorka že nechceš ďalsiu skrinku pri TV je podla mna zbytočná, nakoľko mať pri TV notebook a šťaviť ho na zdroji je vacsí nezmysel....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,400

    Aky mas zosilnovac (AVR?). Nenapisal si typ.
    Prepojenie, ktore pouzivas nie je celkom spravne, preto ti ten zvuk nejde (LG totiz neposiela audio z optiky dalej. Preto nemas zvuk. V pripade interneho playera v TV [ak ho ma] by si ale mal pocut zvuk, pokial to mas takto zapojene).

    Notebook by si mal prepojit s AVR-> a nasledne AVR s TV. Vsetko s HDMI kablami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    2

    http://www.edigital.sk/Erosito/Yamah...FQULfAodGRvHCA
    Zosilňovač mám tento.
    Notebook tento http://www.predajpc.com/notebook/pro...4e84ad957a6693

    Tv má vstavaný prehrávač a s tým som to ešte neskúšal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Podľa toho, aky mas NB a AVR, prepojiť tak, ako napisal vivid....
    NB - HDMI - AVR - HDMI - TV, ale s tym zvukom je to aj tak otazne, neviem, či ti pusti NB cez HDMI von 5.1-ku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,400

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    neviem, či ti pusti NB cez HDMI von 5.1-ku...
    Pusti. ATIna nema problem.

    Skratka to zapoj ako som napisal. V playeri nastav audio vystup na SPDIF. Po pripojeni kabla nasledne zvol ako vystupne audio zariadenie ATI HDMI Output a mas vybavene.
    Odpovídat lze po přihlášení