Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Spravne enkodovanie

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele embe
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    100

    Zdravim vsetkych! Chcel by som poprosit o radu/konzultaciu s nasledujucim postupom. Zachytavam vo Fly 2000 TV video z TV a to nasledovne:

    Video:768x576,YUY2,25fps
    Compress:PICVIDEOMJPEG Compressor (kvalita 19 z 20)
    Options:Master Stream Disable
    Interlevaing:None
    Deinterlace:None
    Denoise:None
    Audio:PCM, 48.000KHz, 16Bit, Stereo

    Potom zachyteny subor spracujem vo Vegase bez akychkolvek problemov a renderujem ako AVI s nadstaveniami PAL DV:
    Audio: 48*000 Hz; 16 Bit; Stereo; PCM Uncompressed.
    Video: 25 fps; 720x576; Lower field first.
    Pixel Aspect Ratio: 1,093. OpenDML compatible.

    A potom v TMPGEnc AVI renedrujem do mpeg2 aby som to mohol hodit na DVD. Vysledny mpeg ma velkost 3,78 GB (asi 2h 10min). Nadstavenia su nasledovne (v podstate podla navodu, ktory som nasiel tu v navodoch):
    Video:Mpeg2
    Size:720x576
    Aspect ratio: 4:3
    Fps:25
    Rate Control mode:2 Pass VBR (Average bitrate 4000,max bitrate:4500,min bitrate:3500)
    VBV buffer size:0 (automatic)
    Profile&Level:MP&ML
    Video Format:PAL
    Encode Mode:Non-Interlace
    YUV format:4:2:0
    DC component precision:10
    Motion search precision:Normal
    [color=red]Advanced settings:[/color]
    Video source type:Non interlace
    Field order: Bottom field first (field B)
    Source aspect ratio: 4:3 625 Line(PAL 704x576)
    Video arrange method:Full screen(keep aspect ratio)
    Z filtrov pouzivam iba "CLIP FRAME" V GOP Structure mam zaciarknutu iba volbu "Detect scene change". A nakoniec Audio:
    Stream type:Mpeg-1 Audio Layer II
    Sampling frequency: 48.000Hz
    Channel mode: Stereo
    Bitrate:384 kbit/sec

    A tu je prave niekde kamen urazu. Vytvoreny mpeg2 ma teda 3,78 GB co je ok ale na pozadi zvuku je pocut silne piskanie, teda je nekvalitny. Obraz je ok. A najdolezitejsi problem je, ze ked mpeg natiahnem do DVD Architecta, tak mi zaberie cca 170% DVD-R teda nejakych 8,3 GB!!! A Architect to musi reenkodovat a tym sa vyrazne straca kvalita.
    Pred casom som musel reinstalovat OS, predtym som vsetko toto vyssie popisane robil bez problemov a v dobrej kvalite. Preinstalovanim mi samozrejme vsetky nadstavenia odisli...

    Kde robim chybu?

    Dik za rady!
    Maros
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Když už původní video zpracuješ ve Vegasu, proč nerenderuješ přímo z Vegasu do MPEG2? Ušetříš to ostatní s TMPGEnc. V TMPGEnc ti vznikne soubor MPEG nebo zvlášt video a audio?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele embe
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    100

    Pretoze Vegas nema tolko moznosti nadstavenia ako TMPGEnc. Konkretne napriklad orezanie vysledneho suboru a pod. Niekde som to cital uz davnejsie, ze nie je moc dobre vyrabat mpeg z Vegasu prave kvoli jeho obmedzenym moznostiam a drzim sa toho.
    Z TMPGEnc mi vyleze mpeg (audio+video)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    uprav si gop v tmpgencoderi a bude to ok
    tu si to pozri http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1478

    A maximum bitrate by som dal aspoň na 6000 min 3000 a stred upravím
    v tmpgenc na konci wizardu na 4.1 Gb .
    Ak potom upravíš zvuk do ac3 2ch ostane ti k dobru cca 50Mb
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    No nevím, Vegas snad má lepší editační možnosti než TMPGEnc, včetně ořezu. Enkodování je dvouprůchodové, celkem kvalitní. Při vkládání videa do Architekta již nevkládej audio. Pokud se jmenují stejně audio se načte automaticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele embe
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od Jano
    uprav si gop v tmpgencoderi a bude to ok
    tu si to pozri http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1478

    A maximum bitrate by som dal aspoň na 6000 min 3000 a stred upravím
    v tmpgenc na konci wizardu na 4.1 Gb .
    Ak potom upravíš zvuk do ac3 2ch ostane ti k dobru cca 50Mb
    Nazdar Jano! Diky za (dalsiu) radu! Pozrem sa na to!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Na jednoduchou editaci AVI je nejlepší VirtualDub/VirtualDubMod.
    Dá se po střihu a použití filtrů použít frameserver z VirtualDubu - přímo do TMPGEnc-u bez nějakého meziukládání na disk.
    Výstupní formát - jaký si vybereš.není problém v jakémkoliv rozlišení, jen když se použijí přednastavené Wizards, tak se nějaké nestandartní nastavení musí odemknout pomocí LOAD/Extra/Unlock.mcf

    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele kubajs
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    2

    Brko
    ahoj jsem tady poprvé a začátečník tak se nezlob za muj postup.
    Chci se zeptat jestli je nějaká možnost odkodovat nahraný program na HDD (ze satelitu)?jestli to má nějaký smysl (moc práce a problému)Dík kubajs
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Sory, tím se nezybývám a asi by ti víc poradili v sekci Zachytávání DVB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @embe> A hlavně v tom nastavení nahoře máš blbě tu interlaci: když je to zachycené z TV, tak UpperField First a nechat! A do Vegasu bych se s tím vůbec nemazal, to je škoda práce.

    Buďto jenom demux a autorizace pro DVD, pokud je to akorát na 4,7GB DVD, nebo to prohnat ProCoderem a potom autorizovat, případně autorizovat velké a nakonec Shrink. Vybrat si musíš sám podle situace/typu/kvality záznamu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    Trochu OT:
    Kdyz dam do Vegasu Video grabnute (PICVideo) dlouhe asi 2,5 hod a velikost neco kolem 31GB a budu nasledne renderovat do DV, kolik bude mit vysledny soubor velikost? A jak dlouho to bude trvat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od embe
    Pretoze Vegas nema tolko moznosti nadstavenia ako TMPGEnc. Konkretne napriklad orezanie vysledneho suboru a pod. Niekde som to cital uz davnejsie, ze nie je moc dobre vyrabat mpeg z Vegasu prave kvoli jeho obmedzenym moznostiam a drzim sa toho.
    Z TMPGEnc mi vyleze mpeg (audio+video)
    Ty snad ani nevies ako sa volas chlapce !!!! \/
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jak správně na postprodukci?
    Od radek.kovacik v sekci Editace videa
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-02-2012, 18:14
  2. Ako spravne cistit VHS rekorder
    Od spin90 v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 18:27
  3. Ako pripojit spravne receiver s Pc
    Od vano v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 06:51
  4. DV AVI - jak vypalit spravne DVD?
    Od sova_shw v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-09-2004, 20:25
  5. jak spravne rozjet tv vision pv 951 TF
    Od majo v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-03-2004, 10:40