Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 216 z 216 PrvníPrvní ... 116166206214215216
Zobrazené výsledky: 3,226 až 3,237 z 3237

Téma: Ferguson Ariva 202E / 102E

  1. #3226
    Nováček
    Registrace
    Mar 2019
    Příspěvků
    2

    Ahoj, přesně jak psal losos pokud nejde karta normalně kup cam. modul, ale vyhni se mascomu . Už v tom oboru nedělám 6. let, ale pokud se pamatuji irdeta od freesatu běhala v arivách bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #3227
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    25

    Ahoj všem
    trošku pozměním téma. Kde se nechá naladit nebo sledovat hudební kanály s METALEM. Nemyslím tím ale REBEL. Něco opravdu spešl.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3228
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    61

    Zdravím, pozerám, že už to tu nie je čo bývalo- bývalo tu živšie. Ale nech, skúsim jednu otázku. V arive 202e mám kartu skylink ICE a nejde mi trojka. V popise arivy je uvedené:
    přijímač je vybaven jednou univerzální čtečkou a čtečkou karet Conax spolupracující s kódovacím systémem Cryptoworks a Irdeto.
    Tiež som čítal že:
    Skylink má pripojené k Trojke dva kódovacie systémy – Irdeto (CAID: 0624) a Viaccess (CAID: 0500). Chýba teda systém CryptoWorks (CAID: 0D96), ktorý využívajú hybridné Skylink ICE karty ešte v starších dekóderoch CryptoWorks. Nebude toto ten dôvod, že nehrá trojka?
    Ď, za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #3229
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    210

    Ides na to spravne. Arivy prioritne pouzivaju CRW. Takze ICE kartu citaju cez CRW takze programy kodovane len v IR nerozkoduju. Ak by si mal kartu ciste IR (bez unibloku) tak kartu bude Ariva citat ako IR a rozkodujes aj Trojku, TA3 atd.
    Nediv sa, ze tu nie je vela prospievatelov vlastniacich Arivu:
    1. nie je to tu cisto satelitne forum
    2. je to uz predsa len starsi stroj, uzivatelov Ariv ubuda, su lepsie stroje na trhu, naviac uz dva roky sa nove programy na Skylinku koduju len v IR, takze dost majitelov vymenili prijimac kvoli tomu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #3230
    Nováček
    Registrace
    Feb 2020
    Příspěvků
    2

    Nazdar,

    kedy budu najnovsie upgrady na Arriva 202 ? Alebo uz nedavas nove settingy ?

    Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #3231
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Arivu už nemám, takže setingy nemám na čem tvořit.
    Přešel jsem na UHD.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 05-03-2020 v 07:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #3232
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    25

    Kdo dělá tak dobré setingy jako jsi dělal ty. Nechá se někde zase stáhnout?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #3233
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Můžeš je třeba dělat ty, nic ti nebrání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #3234
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    25

    Ahoj mohl bys nám udělat zase do všech Ariv setingy? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #3235
    Nováček
    Registrace
    Dec 2020
    Příspěvků
    3

    Ja myslim, ze to neni zadny velky problem udelat si vlastni setingy. Kazdou druzici dam sitove proskenovat a no a pak to srovnam. Hotovo, dvacet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #3236
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    61

    Zdravím, ak sa tu nájde človek znalý problematiky, tak prosím o radu.
    Nejaký čas som používal jednoduché lnb s 8 vývodmi k sat prímačom. Teraz som sa vrátil k monoblocku na 4 sat a tu vznikol problém u Arivy 202E.
    Po zapojení obraz nabehol bez problémov a všetky stanice na Astre3 - 23,5 išli. Keď som však prepol na Astru1 - 19,2 nešlo nič. LNB bolo nastavené
    dobre, pretože druhá ariva 200, AB a VU+ brali obe Astry bez problémov. Skúšal som meniť rôzne nastavenia v A202, ale malo to čudný účinok. Buď som
    rozbehal A1 a nešla A3, alebo opačne. Takže otázka je či je problém v Arive alebo v LNB (tomu nerozumiem). Čo prepína jednotlivé satelity (A1 a A3)?
    Robí to Ariva nejak softvérom, alebo to robí LNB zvlášť pre každý káblový vývod? Ak viete poraďte čo s tým.
    Ď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #3237
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Pomůcka pro ty, kteří teprve začínají :
    ============================
    Z mého settingu, který je pro více družic, si můžete snadno vytvořit svou variantu např. pro jednu družici, nebo pro dvě, (pokud používáte LNB Monoblock) jednoduše tak, že v Menu/Instalace/seznam satelitů nepotřebné družice odstraníte modrým tlačítkem, nelitujte a opravdu je vymažte, vždyť si to můžete kdykoliv znovu obnovit (ale nespěchá to)... a dále :

    1. Pokud máte jen jeden LNB (bez motoru), označte si v seznamu satelitů přijímanou družici SRDÍČKEM, ostatní vymažte a nastavte ten DiSEqC 1.0 u ní na vypnuto... A JE TO ! (Setting je vždy nastaven právě pro tento případ !). Nezapomeňte také zkontrolovat LNB Freq - správně tam musí být tohle : univerzální(9750-10600) - to platí pro všechny 4 body...

    2. Pokud používáte LNB Monoblock pro dvě družice (Astra 1 a Astra 3), označte si je v seznamu satelitů srdíčkem, ostatní družice vymažte, nastavte DiSEqC 1.0 u družice Astra 1 na Port 1 a u družice Astra 3 na Port 2, mělo by to fungovat. U některých monoblocků je třeba to nastavit obráceně. (To samé platí i pro Monoblock Twin, nebo Quad).

    3. Pokud používáte motor, v seznamu satelitů si "osrdíčkujte" všechny družice, a musíte v Menu/Instalace správně nastavit (buď USALS (doporučuji), kde zadáte jen zeměpisné souřadnice svého bydliště a motor si potom družice vyhledá automaticky sám, nebo použijte DiSEqC 1.2 (nedoporučuji), kde musíte každou družici najít krokováním manuálně, pozici vždy uložit atd.). Nezapomeňte i zde zkontrolovat LNB Freq - správně tam musí být tohle : univerzální(9750-10600).
    Pokud nemáte na uchycení motoru a paraboly zcela přesně nastaven nulový bod, nevadí, můžete to vykorigovat (=vykompenzovat) v nastavení USALS tím, že trochu pozměníte "Místní zeměpisnou délku" plus/mínus od skutečné vaší místní zeměpisné délky..., klidně si to vyzkoušejte, není se čeho bát ! (Hodně montérů si to nastavení nulového bodu usnadní tím, že jej nastaví přímo na některou družici, třeba Astra 1 (19,2°E) a v tom případě v USALS musíte samozřejmě nastavit místní zeměpisnou délku na 19,2°E, a pod...) Po korekci "Místní zem. délky" popojeďte motorem na vedlejší družici a zase zpět, aby se údaj "načetl..."
    UPOZORNĚNÍ : U firmware V1.10B4patch i V1.14B2patch a také u V1.16B4patch vždy při přepnutí na ovládání motoru zkontrolujte v Menu/Instalace/Nastavení antény první řádek LNB Freq - musí být Univerzální (9750-10600) - zkontrolujte to vždy, když programy nefungují. (U fw V1.17B5* a V1.17B8* a vyšších je to již opraveno).
    Potom ještě přepněte na nějaký jiný program, aby se to "rozjelo"...

    4. Pokud nepoužíváte motor, ale více LNB s DiSEqC přepínačem, musíte si to tamtéž v Menu nastavit také (osrdíčkovat si družice, které chcete přijímat, ostatní vymažte) - přepnout na "Pevná anténa" a v "Nastavení antény" opravit DiSEqC 1.0 u každé družice tak, jak to máte na parabole a u DiSEqC přepínače namontováno (Port 1, Port 2, Port 3, atd.). Zde jsou již další rady zbytečné, neboť každý, kdo používá více LNB, se bez nich obejde...
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 216 z 216 PrvníPrvní ... 116166206214215216