Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 126 z 216 PrvníPrvní ... 2676116124125126127128136176 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1,876 až 1,890 z 3237

Téma: Ferguson Ariva 202E / 102E

  1. #1876
    Je tu občas Avatar uživatele ganco41
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    229

    tak potom sorry, chcel som iba vyjadrit svoj postreh
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1877
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od ganco41 Zobrazit příspěvek
    .
    Postreh je ok, ale dnesne pristroje naozaj musia mat vychytane taketo muchy. V zaciatkoch sa stavali podobne problemy / stanu sa aj dnes, ale vyrobca by mal update naprogramovat tak, aby ho uzivatel nemohol pokazit (jediny problem snad moze byt vypadok prudu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1878
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Na str. 124. jsem napsal :
    "... u fw V1.20B1* se u Arivy 150Combo sdílení stále nechce (v Newcamdu) připojovat automaticky (ve všech třech fw se musí vždy připojit ručně), navic při kliknutí na ping se nyní Ariva dokonce zablokuje...je to opravdu velká ostuda tvůrců fw ! ..."

    Bylo mi to divné, protože u mé Arivy 202E s tímto fw sdílení i automatické připojování (v NewCamdu) funguje ok.

    Teprve dnes jsem Arivu 150Combo dostal opět do rukou - a tak jsem urychleně (bylo málo času) provedl několik zkoušek, jejichž výsledkem bylo, že se Ariva 150Combo již také připojuje k síti bezchybně i automaticky !

    Tímto se tvůrcům firmware omlouvám, nebyla to jejich chyba, ale bylo to způsobeno patrně nějakým chybným pozůstatkem v paměti Arivy, který prosté přehrání z flešky přes Allcode+bootloader nedokáže odstranit - jinak to neumím definovat...

    Protože bylo málo času, nemohl jsem provést zkoušku připojení po každém kroku, který jsem provedl, ale pravděpodobně rozhodující pro správné fungování připojení byly tyto kroky :
    1. na flešku jsem si uložil stávající nastavení Arivy (DumpFile.abs)
    2. dal jsem tovární nastavení a vypnul Arivu i zadním vypínačem
    3. připojil jsem křížený kabel RS-232 a přes patřičnou redukci a program jsem do Arivy nahrál samotné firmware V1.20B1*
    4. potom jsem dal opět tovární nastavení a vypnul i zadním vypínačem
    5. z uloženého DumpFile.abs (viz bod 1) jsem z flešky přihrál userdb (to je setting) a potom ještě data1 (což je nastavení sítě)

    Po restartu vše funguje tak jak má, čili správně !
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 18-10-2012 v 08:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1879
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    73

    Daju sa v ARIVE počuvat internetove rádiá a ako
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1880
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Radia len satelitne.
    Ale najdes tam GrooveShark, co je sluzba na streamovanie muziky:
    http://i50.tinypic.com/ei118w.png
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ei118w.png 
Zobrazení: 245 
Velikost: 96.1 KB 
ID: 20186  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1881
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    73

    Našiel som to tam gde sa pripaja usb,ale potreboval by som viacej ruskych radii,ako ich tam dostanem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1882
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Cez web zrejme nijako.*


    *updated: ide to, vid moj prispevok na dalsej strane.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 24-10-2012 v 22:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1883
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    20

    Po nahrání nového Fw do Arivy 102miniHD mi přestal DO reagovat na přístroj. Nejde vypnout,stále svítí čidlo zelenou barvou. Po vypnutí a zapnutí z el. sítě to samé. Chybou bylo že přes upozornění na odlišný bin jsem pokračoval dále. Přístroj má odlišné propojení s rs 232. Půjde oživení přístroje provést s PC přes redukci- USB-RS 232 ? Nebo jiný postup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1884
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    220

    Ano, přes RS232 to půjde, s 99% pravděpodobností jsi tam nahrál FW určený pro jiný typ Arivy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1885
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    20

    Ano,ale mi jde o to jestli to půjde s propojením přes redukci USB-rs232. Tato Aiva 102mini HD má jiné spojení s PC než 202 HD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #1886
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    220

    Má ho úplně stejné, akorát konektor na straně přijímače je jack 3.5mm, ale jinak se jedná o null-modem propojovací kabel. Jeho zapojení najdeš (pokud se budeš trošku namáhat) na internetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #1887
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    20

    Konektor jack 3,5mm-rs232 nejde sehnat. Mají ale USB-rs232 , proto se ptám jestli půjde nahrát Fw s tímto.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #1888
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od londa Zobrazit příspěvek
    Mají ale USB-rs232
    Kam chces pichnut ten RS232 kabel?
    Ariva mini ma predsa len 3.5 jack
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #1889
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    20

    Z počítače půjde kabel RS232 do kterého zapojím redukci USB-rs232 a USB z té redukce dám do přístroje. Tohle propojení půjde ale nevím jestli s tím nahraji Fw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #1890
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od londa Zobrazit příspěvek
    Tohle propojení půjde
    podla mna nepojde, pretoze USB je urcene do PC (funkcnost zabezpecuju ovladace, ktore emuluju COM port), nie do STB. To, ze sa daju kable a pristroje pozapajat do seba ako LEGO, nie je jedinou podmienkou toho, aby vsetko fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení