Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: UPC SK kvalita signalu (CA modul)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    55

    Ahojte,
    chcel by som sa spytat (hlavne vas s CA modulom) aky mate signal? Moj sa pohybuje na urovni 45-55 co sa mi zda dost malo (aj ked nemozem povedat ze by sa obraz rozpadaval). Resp je pri pouziti CA modulu a urovni signalu napriklad 50 a 70 viditelny rozdiel v kvalite obrazu? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Resp je pri pouziti CA modulu a urovni signalu napriklad 50 a 70 viditelny rozdiel v kvalite obrazu?

    Nieje. Signal je digitalny, takze pokial je prilis slaby, je to vidno priamo v obraze (artefakty ako stvorcekovanie, alebo vypadavanie obrazu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    55

    OK,
    cize je uplne jedno ci mam signal 90 alebo 50 kvalitativne to z podstaty digitalneho signalu nie je pozorovatelne na kvalite obrazu, jedine co sa moze stat ze pri urcitej hodnote signalu (a nizsej) sa bude obraz rozpadavat (stvorcekovat) > tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Presne tak. Urcite percento dat sluzi totiz na, opravy chyb. Pokial je tych chyb prilis vela, obraz bude mat viditelne artefakty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Na kabelovce se ti zobrazují dva druhy signálu.
    Úroveń signálu: Já mívám 50 až 70 procent (jak kdy a u jakého kanálu - je to různé a mění se to). Tento údaj není tak podstatný.
    Kvalita signálu: Tak to je ten velmi důležitý údaj. Po zapojení zesíku mám (vyjma FilmBox - tam to v odpoledních hodinách hapruje, občas i filmový multiplex, ale zesíkem jsem to hodně omezil) 90 až 99 procent. Ještě nevadí 70 procent., při 60 se pbčas objeví kostičky, pod 50 je kostiček mnohem více a občas se objeví vlevo nahoře "ztráta signálu".
    A u mě je ještě rozdíl v kabelových STB. U Handanu obě položky skoro na vrcholu a musím konstatovat, že všechny kanály v naprostém pořádku. U Kaonu je to horší. (Ten KAON je také pěkný levný zmetek)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    55

    ja ked si pozriem Samodiagnostiku v menu mojho Samsungu LE37C550 (CA modul) tak tam mam len hodnoty pre "signal" a "chyby"
    signal mam ako som uz pisal 45-55 (ako spominal Ivo kolise to program od programu aj v ramci programu) a chyby mam t ak 0-5 najcastejsie 0-2.
    NIkde teda nevidim obe hodnoty ako pise Ivo (uroven a kvalita signalu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Mě se tam ty dvě hodnoty (ve formě dlouhých proužků) objeví vždy, když si na DO kliknu na požadavek, jak se pořad jmenuje, kdy začal a kdy skončí, atd. U mě je to přes tlačítko "i" (informace)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    55

    Info tlacitko mam aj ja, ale tam info o signali nemam, en info o programe - neva no
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    No já to mám aktivováno vše přes STB. U tebe to bude zřejmě jinak. Ale ty hodnoty tam určitě někde budou (schované bůh ví za čím)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    55

    presna takto ako ma juice na svojom webe:
    http://www.juce.sk/pics/no_pub/info_o_signali.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Aha. Tak to máte trochu jinak
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od helpfinder Zobrazit příspěvek
    Info tlacitko mam aj ja, ale tam info o signali nemam, en info o programe - neva no
    Podrž tlačítko INFO na DO 10sekund.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    55

    info tlacitko na 10 sekund mi da take iste okno s informaciami ako ked idem cez menu>samodiagnostika>info o signali
    tak isto to vyzera v oboch pripadoch ako na tom juice linku kde je screen (a juice sa k tomu dopracoval tiez cez 10s podrzanie info)
    inak by ma ale fakt zaujimalo ci sa na tych Samsungoch da dopracovat k obom hodnotam
    google zatiual neporadil
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DVB-S: kvalita signálu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 23:16
  2. cs-link a kvalita signálu
    Od fany63 v sekci DVB-S
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 17:37
  3. Úroveň a kvalita signálu
    Od agnus v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 13:07
  4. kvalita signálu dvb-t
    Od Kibi v sekci DVB-T
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-09-2008, 15:41
  5. kvalita signálu TV
    Od Jura1978 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-01-2006, 14:52