Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: problem s AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar na Win 7

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele jano101
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    48

    tak to som zvedavý či mi niekto helpne!!!

    mám tento USB tuner
    AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar už pár rokov čiže dobre ho poznám a kdekoľvek som nainštaloval fungoval či XP alebo win7...

    a teraz k veci:

    na mojom notebooku mám Win 7 64 bit a tam behá bez problémov
    teraz som si vymenil desktop (na starom fungoval) a na novom mi tento USB tuner nefunguje prečo ???!!!


    ale on nefunguje zvláštne nie že by nešiel ide ale napr vôbec mi nevyhľadá DVBT alebo analog z káblovky mi vyhľadá 4 stanice namiesto 20 staníc

    ale pozor!!!

    ak ho strčím do notebooku s tým istým OP win7 všetko behá na 100¨%
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    119

    Koukám, že nikdo neodpovídá
    Co je zádadně jiného na instalacích OS mezi noťasem a desktopem? Hlavně SW.
    Drivery a aplikace pro Aver jsou stejné?
    Ještě mi napadá zkusit v anténním přívodu Galvanický oddělovač Toner XTI-1G viz www.omko.cz/galvanicky-oddelovac-toner-xti-1g/ , jestli tam neleze z kabelu nějaké rušení. Co jednomu počítači nevadí (noťas), může vadit druhému (desktop).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    37

    Dobrý den,
    stejně, jak píše uživatel JirkaH, doporučili bychom především zkontrolovat, jakou verzi driveru a aplikace používáte (pro Win 7 64 bit doporučujeme rozhodně používat AVerTV ve verzi 6.5.1...http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Up.../TryItNow.html, aktuální driver pak naleznete zde: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Pr...3&tab=APDriver). Roli mohou zároveň ale i hrát neaktuální ovladače dalšího hardware (VGA, zvukovka, MB, LAN atp.) a tím způsobený softwarový konflikt. Každopádně tedy zkuste vše updatovat a nainstalovat všechny aktualizace pro Váš OS. Možností je i příp. vyzkoušet změnu nastavení v AVerTV...změnit lokalitu na Německo, Polsko, Slovensko, nebo zkusit prohledat celé frekvenční pásmo (Nástroje -> Digitální TV -> Pokročilé -> zatrhnout "Všechny frekvence" -> Skenovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Dobry den,
    potreboval bych odbornou radu, jelikoz mam podobny problem a ani po nekolika dnech se mi to nepodarilo vyresit.

    Mam starsi typ USB AVerTV Hybrid+FM Volar (A828), ktery mi vyborne fungoval na starem notebooku s 32 bit Win 7. Ted jsem koupil novy NB od stejneho vyrobce ovsem jiz s WIN64 a po ruznych pokusech o nainstalovani spravenho SW jsem dosahl max toho, ze mi to naladilo analogove TV a radiove stanice. U digitalnich ladeni probehne bez nalezeni cehokoliv (nepomohlo ani v pokrocile verzi ladeni vsech moznych kanalu), pricem na starem NB to slape dokonale.
    Muj problem spociva hlavne v tom, ze nemuzu najit ten spravny ovladac pro tento tuner na WIN64 (ani na WIN 32). Je to asi prilis stary vyrobek, a vyrobce ho uz asi nepodporuje. Mate nekdo podobnou zkusenost a radu na napravu?
    Predem diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Zkus laborovat: https://us.driverscollection.com/?H=...)&By=AVerMedia
    Ale nevím, nevím. Tohle už jsou památeční tunery do sbírky. To bude problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    119

    Tak zkusme se někam probít:
    - co to je Win64 - jsou to Win 7 nebo 8(8.1) ?
    - na stránkách Avermedia se A828 těžko hledá, našel jsem pouze toto http://www.avermedia.eu/avertv/SP/Pr...1&tab=APDriver
    - pokud se alespoň něco podařilo naladit, zkusil bych ponechat drivery, odinstalovat aplikaci Aver TV 3D a použít nějakou hodně novou, třeba z nových produktů http://avertv.avermedia.com/Product/...4&tab=APDriver , jestli to bude fungovat, nikdo nezaručí
    - ev. další možností je zkusit zcela jiný soft, asi bych zkusil DVBViewer free
    - další možností je šmejdit na webu, např. do googlu zadat "avermedia hybrid+fm volar a828" a zkoumat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Diky moc za odpoved, ihned uupresnim. Vsude mam WIN 7, na starem NB 32bit (tam to funguje) a na novem Win 64 (tdiz taktez win7) a tam je to cele divne. Z prvniho odkazu jsem jiz davneji stahnul ovladac a z toho mi slape analogova cast. Fakt je tezke najit jasny a presny odkaz, a mam obavy, ze opakovanymi instalacemi a odebranim si zbytecne zanesu system.
    Ted planuji jeste zkusit vzit kopii adresaru z funkcniho NB do noveho - uz necekam zazrak, jenom stesti.
    Pak dam vedet.
    Diky Jirko i Ivo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    119

    Jen tak mimochodem, ve správci zařízení je vše v pořádku?
    Ještě mám tento nápad - ve win7 je Windows media center, co ho vyzkoušet, tady by nebylo nutné nic instalovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Jirko, WMC byl supr napad!!! Vubec bych to necekal, ale funguje to. Je to divne, ze vyrobce nerozchodi vlastni HW, a univerzalni Windows to zvlada. Jeste to budu zkouset dal, protoze WMC se mi zda obtizne na obsluhu. Ale uz to funguje a to je dulzezite!

    Diky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    119

    No, tak alespoň něco chodí. To by znamenalo, že na tom s drivery nejsme špatně.
    Pokud jde o Aver TV 3D, tam bych zkusil dvě věci:
    - to stávající nainstalované spustit a spouštět jako správce, já to tak na jiné kartě dělám, protože pokud to spouštím jako user, tak si program nepamatuje naladění ani nastavení např. myši-hlasitost.
    - pokud toto nepomůže, asi bych opravdu zkusil tu nejnovější verzi Aver TV 3D (odinstalací a novou instalací nehrozí zaneřádění systému, rozhodně neinstalovat novou verzi přes starou!), co se vůbec dá najít, viz např. můj příspěvek výše. A opět spouštět jako správce.
    WMC není úplně špatný program, snad by MS potřeboval zjistit, jak vypadá lidský setup a ovládání, tak jak to mají je hrůza, ono je to asi dělané na dálkové ovládání, které já u žádné TV karty nepoužívám.
    Držím palce!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    4

    Jirko,
    dnes jsem po několika pokusech náhodou objevil řešení, tak se chci o to podělit s komunitou. Nefunkční ovladač se dá celkem snadno, během minuty opravit. Stačí kliknout pravým tlačítkem na ikonu z rolovacího menu vybrat položku "odstranit potíže s kompatibilitu", a následně potvrdit, že ovladač fungoval ve WIN XP. Pak se spustí automatické ladění, a div se světe, aplikace je plně funkční.
    Mám z toho radost, tak snad to pomůže i ostatním. Podobně se mi povedlo opravit pár dalších nefunkčních ovladačů.
    Ať se daří!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. AVerTV Hybrid Volar HX (A827) - problem zvuk/obraz
    Od tkacikova v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-12-2012, 11:13
  2. AVerTV Hybrid Volar HD menší problém
    Od chcipi v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 12:59
  3. AVerTV Hybrid Volar HX
    Od zdenda05 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 21:16
  4. AVerTV Hybrid+FM Volar HX
    Od SpaceHacker v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 23:04