Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Ke kameře externí nahrávadlo pro nekomprimovaný záznam

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    ahoj, rád bych se přiučil. Zatím jsem měl za to, že externí záznamová zařízení pro nekomprimovaný záznam jsou veliké takžka stolní krabice, tak jsem se o to zatim moc nezajímal. ALe ted jsem viděl jeden malý štáb, měl kameru panasonic AG-AF101 a nahoře měli přidělaného něco malého. Myslel jsem si nejdřív, že to je malý tak 5" displej (ano tak malá ta krabička byla), ale pak jsem se dozvěděl že to má v sobě disk a přes hdmi to zaznamenává nekomprimovaný signál z té kamery. Na zadní straně byla malá baterka a cena asi 20tisíc, ale né v čr. Záznam měli i na kartu, ale to jen tak pro jistotu. Rád bych se optal na pár věcí s tím spojených.
    -V čem potom se dá zpracovat ten nekomprimovaný signál? (stříhám v ediusu). Ptám se proto, že když bych to přirovnal k focení tak jestli jsem to dobře pochopil tak se fotí třeba do jpg, to pak otevře kdejaký program, ale když člověk fotí do RAW (původní nepomprimovaný soubor) tak s tim pak mají kdejaké programy problém to vubec otevřít..-??
    -Dá se nějak vyjádřit v čem je přesně či jak hodně je rozdíl kvality mezi komprimovaným a nekomprimovaným? Třeba moje babička poznala by rozdíl??) (Nemáte někdo třeba nějaký názorný obrázkový rozdíl?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    No pokud to vypadalo jako malý displej a šlo to přes hdmi, tak to nejspíš byl Ninja http://atomos.com/ninja/ a v ČR to distribuje http://www.media-it.cz/atomos-ninja-...idKategorie=46 a myslím, že i Syntex.
    Premiéra 5, nebo Final Cut Pro s tím nemá problém, Edius sice neznám, na to ti musí odpovědět někdo jiný, nicméně je uveden jako podporovaný.
    Rozdíl v kvalitě je ten, že (pokud to kamera umožňuje) tak přes hdmi (popř. u jiných kamer HD-SDI) leze signál 422 (ano je to podobné s RAW). Ten nese podstatně více informací a tudíž se lépe pracuje s barvami při coloringu.
    Tento Ninja ovšem ukládá v několika formátech a to i vč. komprimovaného.
    Opravdu nekomprimovaný záznam pořizuje například toto http://3dbroadcastsales.com/description.php?model=2130 nicméně zde se ti na 240GB disk vejde pouze 28minut záznamu...

    Další malé a "rozšířené" nahrávadlo je http://www.nanoflash.net/ nebo http://www.aja.com/products/kipro/ki...escription.php
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    martin_54: díky díky, kvalitní odpověd jj, myslím že to bylo přesně toto. Zajímavá věcička. Teď v rychlosti jsem našel na netu takovýto rozdíl kvalit:

    Ve tvém příspěvku mě ukvělo "Tento Ninja ovšem ukládá v několika formátech a to i vč. komprimovaného." -to myslíš jako že to je dobře nebo špatně? Však komprimovaně můžu jet na kartu a toto by bylo jen na to nekomprimovaně-?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    Můžeš si vybrat typ záznamu, např. menší datový tok, ale 422. Takže data jsou menší, ale pořád se dá hrát z barvama. To u toho Blackmagicu nejde, tam jede jen plná palba.
    Ne vždy potřebuješ vše zaznamenat "naplno" a můžeš ho využít jako takovou "lepší zálohu". Ostatně z tabulky v řádku Recording Time http://atomos.com/ninja/techspecs.xml si uděláš lepší představu.
    Naposledy upraveno uživatelem martin_54: 26-09-2011 v 11:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    no tak to je dobrý že lze volit i menší datový tok ale stále 422. Našel jsem ještě na netu atomos samurai s SDI vstupem (ninja má jen HDMI), rozdíl v ceně jsem nenašel (myšleno v čr, kde se toto celkově asi moc nevede) ale nevím jestli by třeba samurai s SDI musel mít (připratit si) "amaterský" filmař když to jede i přes to HDMI -?
    Naposledy upraveno uživatelem tommmyt: 26-09-2011 v 12:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    Samuraj http://atomos.com/samurai/ je jediný z mnou citovaných zařízení, které jsem neměl fyzicky v ruce a přitom o něm dost uvažuji k EX3. Navíc bych k němu dokoupil tento hdmi vstup http://atomos.com/connect/ a můžu ho použít i k 7D. Samuraj má oproti Ninjovi i lepší displej a HD-SDI out, což je dost dobré... ;-)
    K oboum navíc dodávají bezvadný pevný case.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ninja nevie nekomprimovany zaznam .. len prores , co je kompresia .. i ked super , ale je ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    a má někdo toho samuraje nebo to plánujete někdo objednávat ze zahraničí? (v čr se to asi neprodává). Na kolik to vyjde kč s tim hdmi vstupem? (a co v tom všechno je?-kolik jakých baterií..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    252
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    KrocanX: byla řeč o samurajovi
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    Ohledně Samuraje: Syntex mi zatím na můj mail ohledně dostupnosti a ceny neodpověděl.
    Z IT media mi volal majitel, že právě řeší dodávky s výrobcem jak ohledně Samuraje, tak i connectu a že to realně vidí na konec října.
    Výrobce prý slibuje již od jara dodávky, ale krom výstav, kde to ukazují a pár presentačních kusů v Evropě zatím nejsou. Ninju mají skladem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    Napadlo mě ještě, jak by se takový nekomprimovaný soubor asi zpracovával ? Na nekomprimovaný by to asi chtělo už nějaké pc dělo - jaké jsou pc "požadavky" na toto????
    Já například stříhám v Ediusu a mam interl Core 2 Quard, 2,40GHz.. Edius má jednu dobrou vlastnost, že když by pc nestíhal, tak se dá na to video kliknout pravym a "convertovat" do něčeho jiného s čím si Edius lépe poradí a pak se to stříhá jedna báseň, ale důležitá otázka- timto bych přišel právě o tu výhodu nekomprimovaného souboru myslím tím o ty (barevné) informace navíc????
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    na nekomprimovane video akurat potrebujes rychle disky .. idealne je nejake pole .. zatazenie procesora je rovnake ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    1

    Predám ATOMOS NINJA, kupovaný na Slovensku AUGUST 2011 zo slovenského SYNTEXu za 600 EUR. Dovod: nevyužívam.
    Kontakt +421907717048, @: kontakt@aastudio.sk
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    227
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc zakodovaný záznam na hd kameře.
    Od mirek.111 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2011, 22:52
  2. Zakodovaný záznam na HD kameře Samsung.
    Od mirek.111 v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-08-2011, 10:10
  3. Externí LCD ke kameře
    Od RaDim_ v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 18:10
  4. pokažený záznam na DV kameře
    Od mirekv v sekci Videokamery
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 09-08-2005, 10:24