Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Jak připojit tv k internetu?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    29

    Zdravím,mám Phillips 6636H s NET TV ale nedaří se mi připojit ji k netu kabelem...IP adresa je v tv nějaká nastavená a změnit nejde....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Nejdou jen malé děti, ty se musí nosit.
    Jinak hledej zde http://download.p4c.philips.com/file...12_dfu_ces.pdf
    na stránce 51 je podrobný popis.
    Nebo použij uživatelský manuál, který měl být v krabici s TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,254

    Citace Původně odesláno od pppavel Zobrazit příspěvek
    IP adresa je v tv nějaká nastavená a změnit nejde....
    Jaká "nějaká"?! Musí to být adresa z rozsahu, který používáš v síti, kde je připojena. Máš tam zprovozněný DHCP server (pokud se IP nedá změnit, tak ji musí získat z DHCP)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,254

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Nebo použij uživatelský manuál, který měl být v krabici s TV.
    Ten manuál je kouzelný:
    ...Ethernetový kabel o délce menší než 3 metry
    ...Počítačovou síť obsahující univerzální směrovač plug-and-play (UnPnP)
    ...K připojení televizoru k počítači také potřebujete software mediálního serveru nastavený ke sdílení souborů s televizorem

    To snad dělali pomocí Google translate (jsem líný teď hledat verzi v EN).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Mně se ale nějak nezdá, že by ta IP adresa nešla nastavit. Vždyť jsou routery s pevným rozsahem např. 192.168.0.x, nebo 192.168.1.x apod. To by pak TV neměla šanci. Já bych spíš sázel na to, že pppavel používá nestandardní nebo vadný kabel. Pokud nemá tester, vytáhnul bych ten kabel z TV a na zkoušku ho vrazil do notebooku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,254

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Mně se ale nějak nezdá, že by ta IP adresa nešla nastavit.
    Trochu divné by to bylo, ale na druhou stranu v rámci "zjednodušení" pro uživatele to možné je. V tom manuálu o možnosti manuální IP není ani slovo, dokonce je tam v postupu tohle: Zapněte směrovač a jeho nastavení DHCP, takže to tak asi bude.

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Vždyť jsou routery s pevným rozsahem např. 192.168.0.x, nebo 192.168.1.x apod
    To je přeci jedno. Pevný rozsah mít může. Pokud má DHCP server, protože TV si lízne adresu z DHCP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Trochu divné by to bylo, ale na druhou stranu v rámci "zjednodušení" pro uživatele to možné je. V tom manuálu o možnosti manuální IP není ani slovo, dokonce je tam v postupu tohle: Zapněte směrovač a jeho nastavení DHCP, takže to tak asi bude.


    To je přeci jedno. Pevný rozsah mít může. Pokud má DHCP server, protože TV si lízne adresu z DHCP.
    No jasně, proč tedy nejde? Já bych vsadil na stupidnější rozuzlení - kabel.
    Jooo, ještě něco ... neodešel mu náhodou v červenci modem a neměnil ho? V té době bylo hafo odsmažených síťových rozhraní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,254

    Buď kabel, nebo nemá spuštěný DHCP server (v tom případě je možné, že si TV prostě nějakou IP vymyslí), nebo vůbec nemá router (už tady takový divný případ taky byl) a má jen např. modem vázaný na MAC a nerestartnul ho, důvodů je spousta. Bohužel už nereaguje, takže mu těžko pomůžeme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Buď kabel, nebo nemá spuštěný DHCP server (v tom případě je možné, že si TV prostě nějakou IP vymyslí), nebo vůbec nemá router (už tady takový divný případ taky byl) a má jen např. modem vázaný na MAC a nerestartnul ho, důvodů je spousta. Bohužel už nereaguje, takže mu těžko pomůžeme.
    Hmm, já si myslím, že DHCP je na routerech default. Nejlepší by bylo, kdyby se spojil s nějakým místním LANařem a to, co my tu můžeme týden bádat a vysvětlovat, on může mít za 5min. hotové.

    Jednou jsem na jiném fóru řešil podobný problém, který jsme sáhodlouze řešili a prd a prd. Tak jsem mu napsal, že bude rychlejší, když se u něj zastavím. Naštěstí (!!!) se zmínil, že bude na mě čekat se štěňátkem před barákem. A bylo jasno! Vzal jsem s sebou LAN tester. No když jsem kabel propípnul - ani ťuk. Tak jsem šel po kabelu a .... pejskovi na dvou místech zachutnal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    29

    Tak jsem to rozchodil. IP se mi povedlo změnit a už to maká. Ale dalo mi to zabrat. Jo a jak píšou -kabel o délce max 3 metry-to je divný no.Já mam asi 10 metru a maká to
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Citace Původně odesláno od pppavel Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to rozchodil. IP se mi povedlo změnit a už to maká. Ale dalo mi to zabrat. Jo a jak píšou -kabel o délce max 3 metry-to je divný no.Já mam asi 10 metru a maká to
    Pokud jde o LAN kabel, tam někdy spíš bývají kritické ostré zlomy jak délka. Do 50m bych si u 100MB sítě nedělal starosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,254

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Pokud jde o LAN kabel, tam někdy spíš bývají kritické ostré zlomy jak délka. Do 50m bych si u 100MB sítě nedělal starosti.
    UTPčko snese skoro všechno, "nejporuchovější" částí jsou zámky na konektorech, které drží konektor v zásuvce . Pro CAT5 je max. délka 100m, docela by mě zajímalo, jak u Philipse přišli na ty 3m.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    UTPčko snese skoro všechno, "nejporuchovější" částí jsou zámky na konektorech, které drží konektor v zásuvce . Pro CAT5 je max. délka 100m, docela by mě zajímalo, jak u Philipse přišli na ty 3m.
    No viď?! Napadlo mě ... přeci snad nemá gigovku? Tam by to mohlo mít aspoň nějaký základ k úvaze.

    100m ano, jenže tam se to počítá v rámci montáže a ne v chumlu různých kabelů. Proto se v domácích podmínkách držím těch 50m, ale po metrech přesto už proměřuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    50 m doma to už musí být barák jak hrad nebo hrozný bordel v kabelech. Jednou mi nechodilo spojení dvou pc nakonec jsem přišel na to, že kabel byl v nějakém místě přerušen, po výměně no problem. Na baráku jsem nemohl zprovoznit telefon příčinou byla špatně zapojena zásuvka ve zdi - málo jsem dotlačil kabel v konektoru. Takže v první řadě vzít kleště a pořádně domáčknout konektory, pokud nepomůže tak nejlepší vzít cable tester a proměřit spoje, pak je jistota, že je problém v zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,174

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    50 m doma to už musí být barák jak hrad nebo hrozný bordel v kabelech. Jednou mi nechodilo spojení dvou pc nakonec jsem přišel na to, že kabel byl v nějakém místě přerušen, po výměně no problem. Na baráku jsem nemohl zprovoznit telefon příčinou byla špatně zapojena zásuvka ve zdi - málo jsem dotlačil kabel v konektoru. Takže v první řadě vzít kleště a pořádně domáčknout konektory, pokud nepomůže tak nejlepší vzít cable tester a proměřit spoje, pak je jistota, že je problém v zařízení.
    Bez toho testeru nedám ani ránu. Skvělá věc. Dá se koupit i za dvě stovky u GM.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. JVC DR-MH300SE - jak připojit s TV
    Od Aslan von Narnia v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-06-2011, 18:25
  2. Občas nelze připojit LCD k internetu
    Od slatored v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-03-2010, 15:58
  3. Lze připojit HDMI připojit za chodu?
    Od labus v sekci Volná témata
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-01-2010, 22:19
  4. Jak připojit TH-42PX70EA s DVD?
    Od Palib v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-10-2007, 16:16
  5. Jak pripojit vic TV?
    Od Zeli v sekci DVB-T
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 26-08-2007, 23:47