Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: datový tok DTS a omezení AV recieveru?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    Ahoj,
    mám starší AV reciever Sony STR-DB840. Standardně podporuje DTS, což si mohu sám ověřit na vstupu z DVD, kde s tím není problém.
    Pokud ale pouštím nějaké mkv, kde má DTS stream obvykle 1510 nebo 1536kbps, receiver (připojený k PC ze kterého to pouštím přes coax kabel) sice správně detekuje DTS stopu, ale jakoby nestíhá - zvuk je trhaný, a je to spíše chrčení. V podstatě původní zvuk není vůbec poznat. Dioda informující o tom že je to DTS bliká.

    Je to/může to vůbec být způsobené datovým tokem, který už integrovaný kodek nezvládá? Nebo by to mohlo být způsobené nekvalitním kabelem - coaxem?

    Reciever nepodporuje DTS-HD ani další nové formáty, ale tohle se skutečně týká DTS...

    Něco o recieveru zde: http://www.crutchfield.com/p_156STDB...ue&s=0&a=0#Tab

    Pokud bych kupoval novější reciever, může se tento problém opakovat?
    Zatím to řeším převodem stopy do ac3 kde s tím není problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Nemá spíš problém se zpracováním DTS ten PC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Ano, moze to byt sposobene dlhym/nekvalitnym koaxom.
    AVR samozrejme problem s DTS s datovym tokom 1.5Mbit nesmie mat (vies to odskusat, ak ho prepojis optikou s DVD playerom).
    Taktiez moze byt problem v sposobe akym posielas von DTS (vid polozku Padded/Wrapped DTS v AC3 filtri)


    Pokial ale DTS s polovicnym datovym tokom funguje korektne, tak to tymto nebude.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 18-09-2011 v 21:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    Optikou s dvd ho sice propojený mám, ale nemám žádný dvd který má takhle vysokej datovej tok. (?nemáte někdo nějakej vzorek, na kterým bych to otestoval?)
    Leda že bych to propojil s PC optikou, což teda bude vzhledem k přítomnosti zdi která je odděluje hodně komplikovaný. No jednodušší by to bylo přes dvd přehrávač...
    AC3 filtr nemám, mám ffdshow, nastavení viz příloha.

    PC myslím problém se zpracováním nemá... Nicméně netuším jak bych to poznal.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ffdshow.jpg 
Zobrazení: 185 
Velikost: 70.6 KB 
ID: 13120  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    vyrob si DVDcko (uplne staci par minut) za pomoci ConvertXtoDVD z hociakeho mkv s povodnou audio stopou, ktora ti robi problemy. Podla mna ti AVR bude fungovat (ale aspon si budes 100% isty).

    Vo ffdshow poblem nevidim, funguje rovnako dobre ako AC3filter.

    Aky dlhy mas teraz coax?
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 18-09-2011 v 22:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    Kabel mám nějaký základní cinch-cinch 5m, takovej ten za 35kč...
    DVD připraveno s DTS stopou s 1536kbps. Bohužel to nezkusím dřív než večer...
    Pokud to půjde, je vina na straně kabelu. Pokud to ale nepůjde, tak co? Je to chyba recieveru, který, ač certifikovaný standardem DTS a druhý nejvyšší od Sony (tehdy), nedrží standard? Je to čistě teoretická otázka, doufám že to bude kabelem....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    tkanicka cinch - cinch?
    Tak sa necuduj ze to nejde, ty potrebujes kvalitny Coax 75ohm s cinch konentormi (najlepsie si vyrobit vlastny sam).

    Pri kratkych kabloch (do 1-2 metra) sice funguje aj akakolvek tkanicka, ale ak mas takyto dlhy kabel, tak treba to prepojit uz niecim serioznejsim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    Tak měl jsi naprostou pravdu. Z DVD přes optiku to hraje parádně. Problém je v kabelu. Zítra koupím tohle http://www.krup.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=3373 a uvidíme. Nebo má smysl něco dražšího? Možná by stačilo i 2,5m ale bylo by to jen tak tak.
    Díky moc za cenné rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Ano, cim kratsie, tym lepsie. Skus pozriet, ci niekto nevyraba 3 metrovu verziu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    mal som v studiu 65m dlhe kable a ziaden problem .. normalny 75 ohmovy koax canford , na nom nakrymplovane BNCaky a redukcie na cinch ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele capo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    Tak všechno je nakonec jinak. Přinesl jsem kabel, zapojil, a situace stejná. Už mi ale bylo jasné, že Recieverem to není, když z DVD to jelo. Po chvilce jsem přišel na to, že když pustím mkv přes MediaPortal, který používám, projevuje se zmíněný problém. Pokud mkv pustím třeba přes MediaPlayerClassic, problém není, zvuk jde parádně.
    Kabel na to tedy vůbec neměl vliv. Problém byl v MediaPortalu.
    Různé nastavení audio filtrů a posprocesingu nepomohlo.
    Nakonec se ukázal být zakopán pes ve volbě "Audio Renderer. Obsahuje pro mě nepochopitelné varianty, viz první přiložený soubor. Když je vybrán „Digitální zvuk (SPDIF) (Zvukové“, projevuje se zmíněný problém, i když jen u vysoké bitrate. Když vyberu „DirecSound: Digitální zvuk (SPDIF) (Zvukové zařízení High Definition Audio)", funguje všechno.
    V PC je jedna integrovaná zvukovka, která má dvě možnosti výstupu, viz druhá příloha.
    Chápete to někdo?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: nastaveni_MP.jpg 
Zobrazení: 171 
Velikost: 79.3 KB 
ID: 13263   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: nastaveni_zvuku.jpg 
Zobrazení: 166 
Velikost: 32.5 KB 
ID: 13264  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak obejít omezení Administrátora?
    Od delay v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 23:28
  2. tv neposílá audio do recieveru pres optiku
    Od xplode v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-05-2011, 18:59
  3. Zapojení recieveru
    Od aldafallout v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-08-2009, 18:18
  4. Vegas 8 trial - omezení
    Od ppepr v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-10-2007, 06:52
  5. Odstranění omezení na DVD
    Od vitosek v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 20:14