Původně odesláno od
patriot
Mám akorát takový pocit, že ta zvýšená blikavost Panasoniců je bohužel daní za podporu aktivního 3D systému, který je u Panasoniků velmi vydařený. Princip minimálního crosstalku je ten, že se zobrazují na panelu na střídačku 2 různé obrazy, přičemž je požadavek, aby po předchozím obrazu nezůstala ani památka. Tzn. obrazovka musí být těsně před příchodém nového obrazu pohasnutá. Takže plazmový výboj musí být ukončen o něco dříve, protože chvíli trvá, než se plazmová komůrka deionizuje a než luminofor pohasne. Z principu čím lepší schopnost 3D podání, tím větší riziko mihotání obrazu. U LCD/LED panelů je to naprosto stejný problém, akorát že LCD/LED panel je o několik řádů pomalejší, než plazma. Takže panel nebliká, ale na druhou stranu také 3D obraz nikdy nebude tak dokonalý, jako na plazmě. (byť má oproti plazmě výhodu třeba ve větší svítivosti, což se u 3D hodí).
Takže, abych to ukončil, ten můj Panasonic bliká jenom kvůli 3D. Přitom na 3D já se.. Ale když nejde koupit špičkový ne3D model, tak co mám dělat... Celkově jsem ale moc spokojený a nelituji ani tak.