Dovolil jsem si založit téma o tomto zajímavém zařízení, o kterém není k zjištění mnoho informací.
Informace (je jich velice málo), které jdou sehnat na českýc webech mluví o tomto zařízení, jako o rozšíření TV o internet.
Jak jsem si, ale zjistil inforamce na webu jediné firmy, která ho v ČR prodává (Escadtrade), tak jsem zjistil, že je to konečně možná to co hledám. Na infolince té společnosti sem se sice bavil s nějakým člověkem o tomto zařízení asi 20 minut, ale moc jsem se toho nedozvěděl oproti info na stránce.
Toto zařízení mě zaujalo jelikož jede na Androidu 2.2 a má plnou podporu android marketu (takže žádné neoficiální stránky, jak v případě Evolve Solaris). Co mě, ale zajímalo nejvíc a přehrávač to podporuje ! je podpora flash playeru 10.1 a tím pádem přehrávání veškerých videí na internetu přes webové rozhraní (včetně tedy archívu českých TV). Na youtube jsem viděl pár videí a vypadá to na opravdu svižné zařízení..
JEdiná minirecenze co vyšla je k dispozici v časopise stereo a video 8/2011. JElikož je toto zařízení málo rozšířené a informací je málo, tak by mě zajímaly jakkékoliv zkušenosti s tímto zařízením. Proto bych poprosil majitele či někoho kdo zná člověka co tento přístroj vlastní o nějakou zkušenost..
Mě zarazil třeba malý DO (respektive málo tlačítek). Kdo to myslí s tímto přístrojem vážně, tak bude určitě potřebovat klávesnici s myší..Ale mám za to, že pokud někdo bude chtít jen přehrávat filmy, tak se bez klávesnice hravě obejde..
A tady je má první otázka..Jelikož, když se zařízení spustí, tak se objeví plocha a naní ikony, tak zda li se dá po těch ikonách za pomocí DO normálně pohybovat a spustit daný program ?
Pokud bych chtěl používat tento přístroj hlavně jako mult. přehrávač, tak jestli jde nějak nastavit, že se mi nezobrazí po startu plocha ale dejme tomu nějaké rozhraní (třeba jako xbmc), kde si budu moci rychle vyhledat soubor, kde si budu moci ppřehrát ihned daný soubor)..Prostě aby to nebylo nějaké hledání souborů v nějakém souborovém manažeru ..Prostě zase nechci, aby se to chovalo jako PC (respektive nettop), ale aby to bylo rychle připraveno na přehrávání médií..
Jde mi čistě o funkčnost tohoto zařízení jako mult. přehrávače a taky přehrávače pořadů z archívu českých TV.
U přístoje není vůbec psáno jaké net. protokoly přístroj podporuje (myslím tím Upnp, sambu ,FTp apod.) Tak jestli to někdo ví, tak ať prosím napíše...
JDe mi čístě o to, aby mi to přehrálo věci ze síťového disku. Přehrávač (či internetový box jak se to přesně jmenuje) chci mít přes Lan kabel zapojen do routeru na kterém mám píchlej síťový disk..Zda bude prostě vše korektně fungovat..
Dále by mě zajímalo, proč je toto zařízení u nás tak málo známé ? Podle popisu to vypadá jako nejlepší mult. přehrávač navíc s velkým bonusem na trhu..
Možná je, ale mé očekávání velké, proto Vás žádám o zkušenosti či informace.
Jinak jak jsem zjistil, tak přehrávač nemá větráček ani přístroj na disk uvnitř.