Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 10 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 139

Téma: FV-1 Google TV box

  1. #61
    Je tu občas Avatar uživatele gonsa
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    208

    Tak jde tam poznat opravdu znatelný rozdíl... No tak jsem se asi možná předčasně těšil..Podpora xtreamera v podobě funkčního FW v nedohlednu, nějaký pořádný přehrávač, který by zvládnul mé požadavky asi taky...A to je fakt nemám přehnané..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Je pravda, že na kvalitu obrazu jsem citlivý, ale naštvalo mě, když výrobce Android boxu na krabici napíše ,, Full HD 1080P hardware video decoder" a ono to Ful HD neumí a co hůř, neumí na výstupu ani HD Ready.
    Přitom různé levnější věci jako WD TV, Asus Play atd. nemají s rozlišením a barevnou hloubkou problém. Jediná výhoda tohoto android boxu je ten internet a dálkové ovládání jako ukazovátko.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Je tu občas Avatar uživatele gonsa
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    208

    To mě právě taky štvě..Dají tomu nálepku 1080p, z toho vyplývá, že nebude problém takto i přehrávat filmy a vše je úplně jinak...Tak teď jsem na vážkách zda jít do toho noontecu anebo opět čekat několik měsíců na něco jiného..Dělá se to přece jen všechno v Číně, takže budou mít ty přístroje podobné parametry..Jinak se chci zeptat zda jde přímo v tom google boxu i zaškrtnout rozlišení 1080p ? (respektive zda ho máte zaškrtnuto a i přesto Vám to jede v jiném rozlišení...)
    Naposledy upraveno uživatelem gonsa: 06-10-2011 v 22:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    47

    v nastaveni HDMI u FV-1 je (pokud si to dobre vybavuju) pouze volba "Auto" a "Custom", volbu pro primou zmenu rozliseni jsem tam nehledal. Dnes to jeste overim, az budu mit k tomu pristup, pripadne kouknu jestli to neni schovane ve skrytem menu (pomoci app "Any Cut").

    Jinak u toho noontecu to vypada, ze je pristupne prime nastaveni rozliseni HDMI vystupu (koukam do manualu ZDE, ale pokud neni vyssi rozliseni "zarolovano" (coz diky dvema polozkam vazne nevypada), tak to podle toho obrazku vypada, ze max. rozliseni Noontecu nejspise bude 1280x720p. Asi by to chtelo overit primo u dodavatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od gonsa Zobrazit příspěvek
    To mě právě taky štvě..Dají tomu nálepku 1080p, z toho vyplývá, že nebude problém takto i přehrávat filmy a vše je úplně jinak...Tak teď jsem na vážkách zda jít do toho noontecu anebo opět čekat několik měsíců na něco jiného..Dělá se to přece jen všechno v Číně, takže budou mít ty přístroje podobné parametry..Jinak se chci zeptat zda jde přímo v tom google boxu i zaškrtnout rozlišení 1080p ? (respektive zda ho máte zaškrtnuto a i přesto Vám to jede v jiném rozlišení...)
    Právě v menu není co zaškrtnout, je to skoro stejný jak v telefonu. Nejde nastavit obraz ani zvuk.
    Mám android v telefonu a jsem nadšen, proto jsem šel do FV-1 a čekal jsem podobné vlastnosti. Vzhled plochy, market, internet supr, ale na obraz se nedá dívat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    47

    Zkousel jsem to menu ohledne HDMI, primou volbu pro rozliseni HDMI bohuzel ani "skryte" menu neobsahuje. O vikendu se chystam na upgrade na FW verze U110781_1109050, ktera se pred casem objevila na zahranicnim foru. Funkcnost tohoto FW mi byla neprimo potvrzena i ceskym prodejcem, ktery k ni zjistuje jeste blizsi informace u dodavatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Je tu občas Avatar uživatele gonsa
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    208

    Citace Původně odesláno od dk_line Zobrazit příspěvek
    Jinak u toho noontecu to vypada, ze je pristupne prime nastaveni rozliseni HDMI vystupu (koukam do manualu ZDE, ale pokud neni vyssi rozliseni "zarolovano" (coz diky dvema polozkam vazne nevypada), tak to podle toho obrazku vypada, ze max. rozliseni Noontecu nejspise bude 1280x720p. Asi by to chtelo overit primo u dodavatele.
    Podle toho manuálu, který jsem studoval to tak opravdu vypadá, proto jsem se ptal na umaxu a bylo mi odpovězeno toto:

    "Výstup HDMI 1080P jsme zkoušeli, v nastavení je třeba jej vybrat."

    Tak uvidíme..Pokud by to neměl, tak to je na hovno..Příští týden ho zkusím koupit a potestuju a natočím nějaké videjka...Chci aby byl v pohodě, abych se konečně mohl zbavit SW2..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68

    nin nin je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    388

    Citace Původně odesláno od Kondor3000 Zobrazit příspěvek
    Právě v menu není co zaškrtnout, je to skoro stejný jak v telefonu. Nejde nastavit obraz ani zvuk.
    Mám android v telefonu a jsem nadšen, proto jsem šel do FV-1 a čekal jsem podobné vlastnosti. Vzhled plochy, market, internet supr, ale na obraz se nedá dívat.
    A jak presne souvisi Android (pripadne jeho implementace) s moznostmi hardware v souvislosti s tim, ze "se neda divat" na graficky vystup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    No nevim na co se přesně ptáš, ale ta krabice s androidem pouští na výstup přes HDMI jen obraz 1024x600 a u barev jdou vidět přechody na jiné odstíny, což na Ful HD televizi je docela trapné.
    V mobilu co mám je to to samé ale na dispeji 4" a rozlišení 800x480 je to v pohodě.
    Jinak to má procesor Samsung Cortex A8 1GHZ přesně jako moje galaxy, a v obou dvou zařízeních Android neumožnuje obraz nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    47

    udelal jsem seznam vsech moznych dostupnych zdroju o FV-1 na ktere jsem narazil, chci jeste doplnit o navody atd., snad se to hodi na jednom miste.

    - vyrobci
    Mesada - http://www.mesada.com/index.php?cate...17_sectionid=7
    Flexiview - http://www.flexiview.tv/en/product.aspx

    - nektere shodne znacky
    Kogan Agora Internet TV Portal - http://www.kogan.com.au/shop/agora-internet-android-tv/
    GOCAL Android 2.2 Tv box - http://www.gocal.nl/GOCAL_-_Europe/Android_Tv.html
    Hama Internet TV Box - http://www.hama.de/portal/action*256...cleId*29062192

    - recenze CZ
    casopis Strereo & video - http://www.escadtrade.cz/data/mod_ne...-1-recenze.pdf

    - diskuzni fora zabyvajici se FV-1

    anglicky
    - http://androidforums.com/google-tv/3...ew-fv-1-a.html
    - http://forums.whirlpool.net.au/forum....cfm?t=1679431
    - http://forums.whirlpool.net.au/forum....cfm?t=1679399

    nemecky
    http://www.android-hilfe.de/sonstige...id-tv-box.html

    wiki - http://androidtvwiki.com/index.php?title=Main_Page
    XDA dev. - http://forum.xda-developers.com/show...php?p=18124790 (zatim mrtvo)
    CorvusMOD -http://corvusmod.wordpress.com/ (blog o upravach Android - spanelsky)

    - Firmware
    posledni oficialni FW
    - U110781_1108181 - vyresen problem s LAN

    nejnovsi dostupny FW
    - U110781_1110081 - odzkouseno a funkcni - hlasi se stale jako U110781_1108181, ale je zde vyssi verze jadra
    - U110781_1109050 - po natazeni se hlasi stale jako U110781_1108181 - nevim jestli je oficialni, je vsak funkcni. Rozdily (krom mensi velikosti samotneho souboru .osk) jsem nenasel


    Escadtrade
    - http://www.escadtrade.cz/downloads/f...1108181_hw.osk
    - http://www.escadtrade.cz/downloads/f...l_v1.1a(1).rar

    dalsi neoficialni zdroje
    - http://yoomon.net/drivers/Flexiview/
    - ftp://218.17.181.67/ (user+pass: overseas)

    - zajimave APPs

    z4root (v 1.03)
    Superuser
    Terminal Emulator
    Any Cut
    Quick Boot
    Samba Filesharing
    AndSMB
    FTPServer
    iMediaShare
    Bluetooth File Transfer
    Drobox
    ES File Explorere
    ES Task Manager
    Titanium Backup
    ...

    - navody

    UPGRADE FW - http://yoomon.net/drivers/Flexiview/...nstruction.doc

    Upgrade FV-1 provadite ciste jen na vlastni nebezpeci, nenesu zadnou odpovednost za pripadne nezdary nebo poskozeni vaseho pristroje !!!

    - varianta 1. :
    Pomoci nastroje SDTool v1.1a (bohuzel funkcni jen v WinXP) se vytvori "bootovaci SD" s image samotne ROM. Stahnete z vyse uvedenych odkazu soubor sdtool_v1.1a(1).rar a pote jej rozbalte a spustte. Po spusteni zasunte SD kartu do PC a kliknete na tlacitko "Detect" - v pripade, ze je SD karta detekovana zpristupni se tlacitko "Start". Kliknete na "Browse" a zadejte cestu k souboru s FW napr. na u110781_1108181_hw.osk, potvrdte a kliknete na "Start". Vyckejte nez probehne proces zapisu na SD - Hlaseni Success. !!! POZOR - dojte k vymazu vsech dat z SD a jejimu naformatovani do neznameho soub.systemu !!! Takto vytvorenou SD zasunte do vypnuteho FV-1 (vytazene napajeni, odpojte i UTP kabel s RJ45). Po pripojeni napajeni se rozviti na prednim panelu Obe LED, Zelena konstatne sviti a na TV nejde zadny signal. Zhruba za 3 minuty, zacne ZELENA LED blikat, vytahnete napajeni a SD kartu s image. Znova zasunte napajeni a vyckejte nez zarizeni nabehne. Pak uz staci jen znova nastavit jazyk, obrazovku a nainstalovat zpet vsechny vase oblibene aplikace. Takto vytvorenou SD kartu doporucuji schovat, lze pouzit v pripade, ze s vama pristroj prestane totalne "mluvit" nebo se odmita spustit beznym zpusobem. (poznatek: pokud se vam nebude chtit "boot SD s image" po zapnuti chytnout, tak na cca. 10 minut nechte odpojeny konektor napajeni od zarizeni).

    - varianta 2. :
    v korenovem adresari SD karty kterou bezne pouzivate v pristroji, vytvorte adresar "UpdateKit" (pozor na velka a mala pismena) a nakopirujte do nej aktualizacni soubor napr. SD u110781_1108181_hw.osk a prejmenujte ho na android.osk. Pote bezte do "Nastaveni" pristroje a vyberte z menu "Aktualizace systemu". Objevi se okno System updater, zmacknete "Next" a objevi se okno Backup software, zmacknete "Skip" nebo "Continue" podle toho zda chcete provest pred samotnym update jeste zalohu vasich instalovanych aplikaci. Ja volil "Skip" nebot jsem si aplikace zalohoval jiz drive. Objevi se okno Start update, zvolte "Start" a zacne kopirovani souboru a nasledne verifikace updatu. Pokud probehne vse v poradku, tak se zobrazi vyskakovaci okno vybizejici k restartu zarizeni, potvrdte "OK" a zarizeni se prepne do stavu jako u 1. varianty. Na celnim panelu pristroje sviti obe LED, ZELENA LED sviti a na TV neni zadny signal. Vyckejte nez ZELENA LED zacne blikat, po chvili se pristroj sam zrestartuje a spusti. Mate hotovo.

    - varianta 3. :
    je stejna jako varianta 2, ale aktualizace se nezpousti v menu pristroje, ale restartem zarizeni po prekopirovani adresare "UpdateKit" se souborem android.osk do adresare "data" umisteneho v interni pameti pristroje. Tzn. v korenovem adresari SD karty kterou bezne pouzivate v pristroji, vytvorte adresar "UpdateKit" (pozor na velka a mala pismena) a nakopirujte do nej aktualizacni soubor napr. SD u110781_1108181_hw.osk a prejmenujte ho na android.osk. Spustte si napr vestavenej file manager a vyhledejte slozku /sdcard v ni pak /UpdateKit na ktery se postavte a drzte na nem tlacitko dokud se nerozevre nabidka operaci, vyberte "Copy" . Bezte zpet do interni pameti "/" a vstupte do adresare /data. Kliknete na tlacitko MENU a zvolte PASTE. Vyckejte nez se adresar UpdateKit i s obsahem nezkopiruje. Pote zarizeni vypnete ovladacem a odpojte napajeci kabel. Zasunte napajeni, rozsiti se obe LED na celnim panelu pristroje. ZELENA LED bude svitit a na TV nebude zadny signal, zhruba za 3 minuty se ZELENA LED rozblika. Nyni muzete zarizeni zrestartovat vytazenim a zasunutim napajeciho kabelu nebo chvilku pockat az se zresetuje pristroj sam. Vyckejte nez se zavede system Android.

    [COLOR="SandyBrown"]ROOT FV-1[/COLOR]
    root pristroje je "laicky" proces pomoci ktereho povolite aplikacim pristup do jinak uzamcenych casti systemu (jako by jste pracovali s pravy administratora ve Win). Root vyzaduji ke svemu chodu primo nektere instalovane aplikace, je napr. nutny pro doinstalovani Samba serveru nebo ruznych zmen v systemu. !!! POZOR ROOT DELATE JEN NA VLASTNI NEBEZPECI !!! Pokud nevite co presne delate, tak se mu radeji vyhnete - muzete si udelenim prav superuzivatele a naslednym neuvazenym smazanim nebo prepsanim nekterych systemovych souboru, zarizeni znefunkcnit !!!

    1) napred provedeme potrebne upravy primo v zarizeni a to povolime instalaci z cizich zdroju Nastaveni->Aplikace kde zafajfkujeme "Nezname zdroje" a dale povolime USB ladeni v Nastaveni->Aplikace->Vyvoj.

    2) budete potrebovat aplikaci z4root v1.3.0, kterou stahnete z XDA - ODKAZ ZDE a nakopirujete si ji na SD kartu - zatim ji neinstalujte. Vstupte na Market a dejte vyhledat app SuperUser (primej odkaz je taky o par radku vyse v Zajimavych APPs), aplikaci nainstalujte, ale zatim nespoustejte.

    3) treba pomoci vestaveneho File Managera vyhledejte app z4root, kterou jste si kopirovali v dobe 2 na SD kartu a poklepanim na ni ji naistalujte. Po spusteni mate na vyber zda chcete provest "pernamentni" nebo"docasnej" root. Vyberte podle vlastniho uvazeni (ja volil pernamentni, protoze docasny vydrzi jen do restartu). Vyckejte nez root probehne, pristroj by se mel sam zrestartovat.

    4) vyckejte nez Android znovu nabehne a spustte app SuperUser, kterou jste instalovali v bode 2. Horni systemove liste se na obrazovce objevi znak #, kdyz listu stahnete smerem dolu kliknete na polozku "# su binary outdated". Otevre se okno Binary Updater, kde dole kliknete na tlacitko "Update". Vyskoci okno "Superuser Request", kde kliknutim na tlacitko "Povolit" povolite superuzivateli pristup do daneho adresare. Pokud vse probehne jak ma objevi se v okne napis "su binary updated successfully". Abych se ujistil, ze si bude superuzivatel pristup pamatovat, tak jsem jeste kliknul znova na "That was cool, do it again" a zaskrtl volbu "zapamatovat" znovu odklikl "Povolit" a mate hotovo.

    5) zavrete aplikaci SuperUser a opet spustte, meli by jste videt, ze mate prava su na app SuperUser. V tomto okne muze do budoucna prava su aplikacim opet odebirat. Aplkacim prava su pridate jejich spustenim a povolenim, kdyz vas k tomu superuser agent vyzve.

    Zmena QWERTY na QWERTZ klav.
    prepnuti rozlozeni klaves u bezdratove nebo USB klavesnice neni nijak narocny proces, ale vzhledem k uprave systemoveho souboru a tedy i nutnemu "Rootu" bych jej doporucil alespon trochu zdatnym uzivatelum. Upozornuju, ze chybnym zasahem si muzete system poskodit !!!

    1) budete k tomu potrebovat app, ktere umoznuje upravu obsahu souboru, v tomto pripade textu. Ja pouzil muj oblibeny ES File Explorer (odkaz na app umistenou na Marketu najdete v zajimavych APPs o par radku vyse) proto popisu upravu souboru qwerty.kl primo v nem. Vzhledem k nutnym dvema restartum jeste doporucuji krom ES File Exploreru naistalovat z marketu i app Quick Boot, ktera se hodi i do budoucna.

    2) Po instalaci ES File Exploreru a Quick Bootu se napred kouknete do SuperUsera, zda jste na tyto aplikace povolili prava su (pokud ano tak se objevi ve vyctu povolenych app)

    3) Spustte ES File Explorer a pomoci "MENU" vyberte "Nastaveni" a srolujte okno az na oddil "Moznosti ROOTa" kde zaskrtnete obe polozky - tj. "Root prozkumnik" a "Pripojeny souborovy system". Pokud bude chtit Superuser agent potvrdit prava su uzivatele, tak je povolte.

    4) Spustte app Quick Boot a vyberte polozku "Reboot" - nasledne dojde k rebootu pristroje (do budoucna doporucuji v teto app zbyvajici tri polozky Recovery, Bootloader a Power Off skryt pres nastaveni app, jinak se muzete nechtic prekliknout a muze byt vymalovano).

    5) Znovu otevrete ES File Explorer (po spusteni by na malou chvili melo byt videt hlaseni superuzivatele) a prepnete se do interni pameti zarizeni tj. /system/usr/keylayout/ kde vyhledejte soubor qwerty.kl (doporucuji si ho pred samotnou zmenou vyzalohovat treba na SD nebo Drobox). Na tento soubor kliknete a drzte kurzor nez vyskoci okno Opreace, kde vyberte "Otevri jako" -> "Text" -> "ES zmenit poznamku". Po kliknuti se zobrazi obsah souboru qwerty.kl. Kliknete kamkoliv, aby se otevrelo editacni okno. Nasledne vyhledejte "key 21 Y" a zmente Y za Z. To same provedte s "key 44 Z" kde zmente Z na Y. Kliknete na MENU a zvolte ulozit (melo by se objevit, ze uprava probehla uspesne. Pokud ne udelali jste chybu v prideleni prav su na aplikaci samotneho File Explorera nebo jste mu nepovolili zapis v jeho nastaveni jak je uvedeno vyse).

    6) ES File Explorer ukoncete a spustte opet Quick Boot a provedte reboot. Po nabehnuti zkuste v cemkoli, zda jiz mate qwertz rozlozeni klaves.

    UPOZORNENI: myslel jsem, ze takto namapuju i ceske znaky ěščřžýáíé atd. bohuzel, toto se mi nepodarilo a musel jsem provedene zmeny vratit, protoze prestala klavesnice uplne pracovat. Uvedeny postup prehodi pouze Z a Y.

    JTAG - http://www.ediy.co.nz/fv-1

    - dalsi podobna zarizeni - http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=60:2885
    Naposledy upraveno uživatelem dk_line: 08-10-2011 v 21:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    hmmm .. to je celkom k hovnu zariadenie , ak pusta von obraz cez rozlisenie 1024x600

    to sa mi zda inak divne .. s takym rozlisenim by telka mohla mat problemy .. ci ono sa to potom scaluje na 1280x720 , resp. 1920x1080 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    hmmm .. to je celkom k hovnu zariadenie , ak pusta von obraz cez rozlisenie 1024x600

    to sa mi zda inak divne .. s takym rozlisenim by telka mohla mat problemy .. ci ono sa to potom scaluje na 1280x720 , resp. 1920x1080 ?
    vystup primo ven v 1024x600 nebude, bude tam upscaling na 1080p (kdyby na obraz Kondor3000 neupozornil, tak bych si toho snad vubec nevsiml)
    Naposledy upraveno uživatelem dk_line: 08-10-2011 v 21:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    47

    Do prehledu, ktery jsem vytvoril o dva posty vyse #70, jsem jeste sepsal navody s postupy Upgrade FW vcetne postupu ROOTu pristroje a premapovani klavesnice na qwertz. Vse jsem napred aplikoval na puvodnim FW a nasledne jeste pro jistotu overil na dneska uvolnenem FW - U110781_1110081. Snad vam to bude uzitecne.
    Naposledy upraveno uživatelem dk_line: 08-10-2011 v 21:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Je tu občas Avatar uživatele gonsa
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    208

    Skvělá práce ! Máš to moc hezky zpracované..Ještě by to chtělo pořádnou podporu android zařízení k TV v čechách a bylo by to super ! Já opravdu doufám, že je otázkou času, kdy se tyto zařízení vylepší a budou vznikat programy přímo k android boxům ! PArametry ten google box má, tak doufám, že zařízení ještě vyladí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75

    nin nin je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    388

    Citace Původně odesláno od Kondor3000 Zobrazit příspěvek
    No nevim na co se přesně ptáš, ale ta krabice s androidem pouští na výstup přes HDMI jen obraz 1024x600 a u barev jdou vidět přechody na jiné odstíny, což na Ful HD televizi je docela trapné.
    V mobilu co mám je to to samé ale na dispeji 4" a rozlišení 800x480 je to v pohodě.
    Jinak to má procesor Samsung Cortex A8 1GHZ přesně jako moje galaxy, a v obou dvou zařízeních Android neumožnuje obraz nastavit.
    Takze se vlastne zlobis na vyrobce hardware FV-1, nikoliv na android. Fakt, ze se neda uzivatelsky nastavit rozliseni na displeji mobilniho telefonu je nasnade, ne? Vzhledem k tomu, ze existuje spousta hw zarizeni s implementovanym androidem s mnoha ruznymi rozlisenimi na grafickem vystupu, da se logicky usuzovat, ze android nema potize poslat na grafiku napr. fullHD, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 10 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. google earth nabízí pohled do vesmíru
    Od Doom v sekci Volná témata
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-09-2007, 19:27
  2. ako spustim Google Earth na PC bez internetu?
    Od quasi v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 24-08-2007, 16:15
  3. YouTube vs. Guba vs. Google
    Od Ondras_ v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-11-2006, 01:27