Jak vypálit film na DVD-RAM aby ho přehrál videorekordér PANASONIC
Prosím o radu jak vypálit DVD-RAM pro videorekordér Panasonic (normálně vypálené Nerem vebere), v návodu se píše, že přehrává "DVD Video Recording", ale nikde jsem nenašel co to je a jak na to! Předem děkuji a hezký den všem.
Musíš mít v OS nainstalovaný driver Panasonic nebo případně InCD od Nera (ale nikdy ne obojí!). Pak jen zasuneš DVD-RAM, mountneš si ho jako disk, otevřeš třeba TotalCommander a normálně na něj nakopíruješ strukturu DVD-Video s adresáři Audio_TS a Video_TS. Toť vše.
P.S. Jeho "nativní" formát (VRO, Video Recording Object) v PC nevytvoříš.
P.S. Jeho "nativní" formát (VRO, Video Recording Object) v PC nevytvoříš.
Obávám se, že DVD rekordér Panasonic vezme na DVD-RAM pouze strukturu DVD-VR (soubory VRO) a nic jinýho. Ovšem nechápu smysl tohoto snažení, když DVD-R stojí 6Kč a DVD-RW je za cca za 20Kč...
[quote=Pitomec;366564]Obávám se, že DVD rekordér Panasonic vezme na DVD-RAM pouze strukturu DVD-VR (soubory VRO) a nic jinýho. Ovšem nechápu smysl tohoto snažení, když DVD-R stojí 6Kč a DVD-RW je za cca za 20Kč...[/quote]
Ramka má mnohem delší životnost.
Až si po dvaceti letech pustí ramku se záznamem svých dětí-bude fungovat!
Když si po dvaceti letech pustí totéž na R,RW-uvidí, s velkou pravděpodobností,nic.
Mám třicet nahraných RW disků(vypálených před pěti lety)a spustitelné jsou TŘI(!).Okraje popraskané,renovace nemožná.
Ramka má mnohem delší životnost.
Když si po dvaceti letech pustí totéž na R,RW-uvidí, s velkou pravděpodobností,nic.
Mám třicet nahraných RW disků(vypálených před pěti lety)a spustitelné jsou TŘI(!).Okraje popraskané,renovace nemožná.
[quote=tuan4;384652]Ramka má mnohem delší životnost.
Mám třicet nahraných RW disků(vypálených před pěti lety)a spustitelné jsou TŘI(!).Okraje popraskané,renovace nemožná.[/quote]
Nějak mi uniká smysl této odpovědi s dotazem. Ptal se někdo na životnost? Navíc k čemu ti bude nějaká životnost, když za pár let nebudeš mít funkční žádné zařízení, na kterém by to šlo přehrát...
Mám třicet nahraných RW disků(vypálených před pěti lety)a spustitelné jsou TŘI(!).Okraje popraskané,renovace nemožná.[/quote]
Nějak mi uniká smysl této odpovědi s dotazem. Ptal se někdo na životnost? Navíc k čemu ti bude nějaká životnost, když za pár let nebudeš mít funkční žádné zařízení, na kterém by to šlo přehrát...