Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 57

Téma: Návody, Tipy a Triky pre TechniSaty

  1. #1
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    mod: Téma neslouží pro diskuzi, ty jsou v tématech pro jednotlivé přijímače!

    Dovolil som si založiť novú tému pre návody, preklady, tipy na "netradičné" funkcie, triky a nápady od skúsenejších užívateľov aby to nebolo utopené u ISIO vlákna, pretože predpokladám, že dokumenty sem vložené budú všeobecnejšieho charakteru.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 27-03-2013 v 08:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Preklad článku z časopisu TechniTip
    Príklady sa vzťahujú na TechniSat Digit ISIO S, S1, Digicorder ISIO S, S1

    díky admninovi za preladenie do sekcie dôležité. Prosím pomenovávajme prílohy konkrétnymi menami napr. "Manuál SK TechniSat ISIO.pdf". Perfektne a rýchlo to potom možno hľadať prejdením myši cez "sponku" přílohy !
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 08-09-2011 v 11:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    V tomto návode sú príklady a možnosti na vytvorenie domácej LAN siete a subjektívne poznatky s problémami ktoré môžu nastať pri vytvorení tejto siete.
    Voľba spôsobu a nastavenie IP-adries s popisom výhod a nevýhod.

    Každá pripomienka alebo poznatok budú zapracované.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 11-09-2011 v 21:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Keďže soudruzi v Nemecku udělali chybu a nechcú sa k nej prihlásiť v návode je popísaný trik ako túto chybu eliminovať. Popisovaný v mnohých vláknach, tu je presný postup a súhrn.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Návod obsahuje popis na prenos nahrávok z SAT prijímača na iné média.
    Pokyny na použitie programov:
    - MEDIAPORT - pre prenos nahrávok
    - MEDIAPORT - pre konverziu a vytvorenie DVD/MPEG formátu z MPEG2 nahrávky
    - TS4NP - pre konverziu ts4 / MPEG4 nahrávok
    - SUPER - pre vytvorenie DVD formátu z konvertovaného ts4 formátu
    - GOM-player pre priame prehrávanie rôznych formátov v PC
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Ak chcete vykonať zálohu settingu, nakopírujte na USB kľúč z priloženého zazipovaného súboru súbor dbdump, vložte kľúč do zapnutého sat.prijímača, automaticky prijímač uloží cely setting na kľúč do novovytvoreného súboru database.cdp. Tento súbor bude slúžiť pre obnovu (takže v prípade potreby si ho radšej odložte aj do PC!!!!
    V prípade, ze si chceme setting obnoviť, vtedy si k súboru database.cdp na kľúči skopírujeme súbor dbload, vložíme usb kľúč do zapnutého prijímača a obnova settingu prebehne automaticky. V uvedenom subore database.cdp je celý setting prijímača vrátane nastavenia družíc a staníc na SFI + este aj nastavenie PVR-ka....

    Na isiu je potrebné po uvedenom úkone úplne vypnúť prijímač do pohotovostného stavu, nakoľko jeho reboot po obnove settingu nie je postačujúci na inicializáciu vloženych modulov s príslušnými prístupovými kartami.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 12-10-2011 v 11:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Kto by zháňal Mediaport na new stránkach technisatu, posledná verzia v prílohe....
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Na základe rady Kolbisa pridávam tento poznatok aj do tejto témy....
    V prípade zapnutej funkcie technilink je potrebné v prípade, že sa po zapnutí prijímača s nastaveným jazykom menu na češtinu prijímač prepne do anglického, s najväčšou pravdepodobnosťou máte na TV menu v jazyku inom, ako českom. Z tohto dôvodu sa prijímač prepne pri boote do angličtiny. Po nastavení jazyka menu na TV na češtinu prijímač po zapnutí ostáva v češtine. Odskúšané na TV SONY....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Kolbis
    Guest

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Na základe rady Kolbisa pridávam tento poznatok aj do tejto témy....
    V prípade zapnutej funkcie technilink je potrebné v prípade, že sa po zapnutí prijímača s nastaveným jazykom menu na češtinu prijímač prepne do anglického, s najväčšou pravdepodobnosťou máte na TV menu v jazyku inom, ako českom. Z tohto dôvodu sa prijímač prepne pri boote do angličtiny. Po nastavení jazyka menu na TV na češtinu prijímač po zapnutí ostáva v češtine. Odskúšané na TV SONY....
    Já bych doplnil, že to platí i obráceně. Pokud budete mít na TV nastavenou češtinu, ISIO se bude přepínat do češtiny i když po něm chcete angličtinu.

    Jinak řečeno - při zapnutém Technilinku se ISIO snaží přizpůsobit jazyk svého menu tak, aby odpovídal jazyku menu v připojené TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Na HDD nahrate subory su na disku porozdelovane po 1GB *.TS suboroch. Program VIDEOREDO mi na ich spojenie do jedneho suboru nepomohol, nakolko s tymto formatom, pripadne v nom pouzitym kodekom v ts subore nespolupracuje. ( Podotykam, ze je to subor TS nahrany v HD kvalite ) Po presurfovani netu som nasiel rychly program na spojenie tychto suborov do jedneho konecneho TS suboru, ktory uz je mozne v pohode prehrat v nejakom multimedialnom pristroji (WD TV LIVE, WD TV HD, Popcorn, Asus media player, ...). Len je potrebne premenovat porozdelovane subory pred spojenim do formatu nazov.xxxx.ts podla screenu nizsie, spustit program, zadat prvy subor z retazca a zaskrtnut policko MultiVol, zadat cielove umiestnenie a potvrdit tlacitkom Start processing. Vela zdaru

    V prilohe prispevku je prilozeny aj program NullPacketStripper_v013beta.zip. Je to free... v podstate je to len Java aplikacia, velmi prehladna a hlavne rychla na spojenie TS suborov
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bez_názvu.JPG 
Zobrazení: 283 
Velikost: 32.3 KB 
ID: 14461   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vyber.JPG 
Zobrazení: 257 
Velikost: 29.4 KB 
ID: 14462   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: program.JPG 
Zobrazení: 274 
Velikost: 31.5 KB 
ID: 14463   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: info.JPG 
Zobrazení: 265 
Velikost: 31.1 KB 
ID: 14464  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 06-12-2011 v 19:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Kolbis
    Guest

    Je docela zajímavé, že ISIO ačkoliv zdánlivě tvoří pro MPEG4 nahrávky soubory s příponou *.TS4, interně zřejmě používá pouze soubory *.TS. (Viz i předchozí příspěvek od Golfa).

    Pokud se rozhodnete nějaký *.TS4 nahraný pomocí ISIO uložit na DLNA server, ISIO takový soubor nejen že neumí přehrát. Vůbec ho na DLNA serveru nevidí.

    Jsou možné dvě cesty:
    1. Soubor přejmenovat na *.TS. ISIO ho pak na DLNA serveru uvidí i ho normálně přehraje. Takový soubor ale přes DLNA nepřehraje (i když ho uvidí) například Televizor SONY Bravia.
    2. Soubor prohnat programem TS4NP (viz příspěvek od Dagy2 z 26.9.2011) a během konverze ho přejmenovat na *.TS. Takový soubor přehraje jak ISIO, tak i TV SONY.

    TV SONY Bravia KDL-40EX720, SAT TechniSat Digit ISIO S1, DLNA Synology DS211j
    Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 30-11-2011 v 08:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    K rozdeleniu súborov na HDD:
    - pri kopírovaní súborov z ISIO na externé disky (napr. NAS) s použitím funkcie COPY v ISIO sa súbory delia. Neviem prečo na 1GB, u HDS2X to prijímač delí ak je nahrávka väčšia ako 4GB vždy na rovnako veľké súbory. T.j. napr. 5GB rozdelí na 2x2.5GB,
    - pri kopírovaní z SAT na NAS s formátom NTFS pomocou pripojeného PC a Mediaportu sú prekopírované súbory vždy ako jeden súbor. Skúšal som súbory do 10GB.

    Oba typy - delené aj nedelené vždy v pohode prehral v PC GOMplayer - viď typi a triky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Citace Původně odesláno od zajko65 Zobrazit příspěvek
    Mám tento problém také a mám xp profi,tak poraďte co s tím moc prosííííííííííííííííííííííím! Děkuji
    1/ dúfam, že zložku do ktorej chcete vliezť z ISIA máte zdieľanú, to je asi jasné
    2/ potom treba vo vlastnostiach XP nastaviť že s touto zložkou môže manipulovať "everyone"
    vo Win7 treba toto nastaviť v "centre zabezpečenia" - je to na dvoch miestach.

    medzi sviatky budem oživovať sieť DLNA, prístup na NAS, WinXP, Win7, prepojenie medzi TechniSat, LG TV a PC. Keď vydržíte, dám sem zase návod step-by-step

    problém je v každom prípade, pokiaľ používate nejaké firemné PC, ktoré má vyšší stupeň zabezpečenia ako je firewall.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    Dnes jsem objevil na německém webu TechniSatu nový FW pro TechniSat TechniStar S1, označený 2036 (datum souboru 9.1.2012, po nahrátí ukazuje "Podpis: Dec 15 2011, 12:24:47"). Vyzkoušel jsem ho a vypadá to, že byl opraven problém s přepínáním na programy s modulací 8PSK (tedy 12109 a 12207). V minulosti když se na některý program z těchto frekvencí přepnulo například z ČT1 (resp. z nějakého programu z frekvence 12525 a i dalších), tak zvolený program nenaskočil, jen se objevilo "žádný signál". Řešením bylo podladění frekvencí na 12105 a 12203. Už se to tady řešilo i pro jiné typy TechniSatů. Tak teď to vypadá, že pro TechniStar S1 už je to opraveno.
    Další odlišnosti nového FW jsem zatím nezkoumal, ale moc jich asi nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Tento problém nie je riešený v žiadnom fw na žiadny typ technisatu, čítaj tu https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...27716&page=127
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samsung UE32D5000 skusenosti tipy triky
    Od Henry33 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-10-2011, 09:47
  2. Tipy a triky Samsung LE40F71
    Od miky2 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 05-05-2007, 12:43
  3. filmove triky
    Od csm_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-02-2006, 07:21
  4. Navody
    Od pecen v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-05-2005, 09:09
  5. Návody a časté dotazy
    Od Mike v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 03-01-2005, 14:40