Založil jsem toto téma jelikož mě zrovna tyhle stroje zajímají a podařilo se mi sehnat za pěknou cenu kameru SONY BVW-300
orázek: http://www.golden-agetv.co.uk/img/equipment/290b.JPG
Rád bych se o tomto formátu, videokamerách, rekordérech a dalších zařízeních porozprávěl a nabral nové poznatky. Psaní úvodů není má silná stránka takže je to takové kostrbaté ale čert to vem.
Máte někdo praktické zkušenosti s tímto formátem, touto a jinými videokamerami, technickou kvalitou a zpracováním zkušenosti ? Dále klady a zápory této technologie. Já osobně jsem hudebníkem a tuto kameru jsem si zakoupil z několika důvodů. Mám rád starou technologii, rád experimentuji a rád tvořím netradiční díla netradiční technikou.
Hned ke startu bych měl jeden problém nicméně nejsem si jist zdali půjde popsat a nemám aktuálně na čem prohlížet. Nemám nic se vstupy BNC nicméně mělo by dorazit video, které má díkybohu výstup S-Video konektorem, takže konečně uvidím více než přes hledáček kamery. Problém spočívá v tom že na nahrávce ať už colorbars nebo samotného obrazu jsou při přehrávání v obraze slabé a tenké po řádcích rotující pruhy a duchy. Tyto poruchy se postupně vytrácí až ke konci pásky i když jsou stále viditelné. Mám dvě kazety beta SP (1991), na jedné dokonce původní 25min záznam reportáže před zpracováním (pro mě celkem rarita), obraz původního záznamu vynikající. Druhá byla k dispozici celá tak na ni bylo zkoušeno a došlo k popisovaným jevům. Pásková dráha vypadá že by byla vhod očista i když katastrofa to není. Je celkem svižná bez zbytečných zvukových projevů jen při play/rec mi příjde dosti hlučná oproti DVCPRO videokamerám. Je to můj první betacam takže nevím zdali je to normální nebo by bylo potřeba nějakého zásahu. Pokusím se zaznamenat jakmile dojde VCR. Snad abych nezapoměl, buben má 2150 hodin...
Díky za všechny kteří se přidají do diskuse![]()