Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 23 z 23

Téma: Postprocessing videa v TV a zvuk

  1. #16
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    Dik za info. "Lip Sync" - to mrknem podrobnejsie o com to je ale moj AVR to urcite nema.
    Je to vlasnost HDMI (1.3), takže to bohužel nemáš.
    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    Este by ma zaujimalo, ci je postprocessing pritomny vzdy a ci sposobuje vzdy rovnake omeskanie obrazu
    Přítomnost postprocessingu zase nikdo obecně neřekne, záleží na konkrétní TV. Řekl bych to tak, že čím dražší TV se spoustou "vychytávek" při zpracování obrazu, tak tím hůř .
    Ohledně jeho vypnutí - většina TV postprocessing vypíná např. při nastavení na "Game mode".
    Zpoždění stejné není, protože záleží i na tom, jak si nastavíš v TV parametry obrazu. Resp. v rámci "jednoho nastavení" je zpoždění stejné, ale při změně nastavení se může změnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    389

    Chlapi, dakujem za dalsie info.

    A neviete o nejakom TV, ktory by nemal opozdeny obraz? Ono ak by stal dvojnasobok "bezneho" TV tak by to asi nestalo za to ale ak by ma to stalo menej ako pripadne novy AVR tak by to stalo za uvazenie. Aj ked vyzera to, ze idealne je vsetko co sa da treba zapojit cez HDMI do AVR a odtial obraz do TV. Len to zamrzi, lebo teraz mam celkom funkcne prostredie a kvoli TV to vyzera na vacsiu prerabku...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,402

    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    A neviete o nejakom TV, ktory by nemal opozdeny obraz?
    Neexistuje taky. Vo vseobecnosti maju plazmy mensie opozdenie, ale citlivy uzivatel si to vsimne. Taktiez TV so 100/200/x Hz dopoctom mavaju vacsie spozdenie prave koli tomuto dopoctu (TV caka na dalsie snimky a za pomoci nich dopocitava obsah).

    Taktiez mam skusenost, ze zo zatelitu od roznych providerov tiez nelezie vsetko uplne korektne zosynchronizovane. Ale vsetko zavisi od citlivosti uzivatela. Pokial pozeras primarne dabovane veci, nejakych 30ms ta nemusi rozhodit (ale ja to uz registrujem pri povodnom zneni).

    V tvojom pripade by som riesil bud DVB-S STB, ktory umoznuje tuto korekciu, alebo novsim AVR.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 20-08-2011 v 14:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    A neviete o nejakom TV, ktory by nemal opozdeny obraz?
    Třeba jak jsem psal - něco, co podporuje gamming mode. Ale podle mě špatně uvažuješ - proč si předem chceš koupit "škaredý obraz"? Nechci se pouštět do diskuze, co je z PostProcessingu užitečné a co je jen marketing, ale k něčemu to dobré bude. Já mám 15 let starý analog, takže to neposoudím .
    Být Tebou, tak koupím rozumnou TV (když chceš ušetřit, tak třeba nějaký loňský model) a nový AVR s HDMI 1.4 kvůli ARC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    mam kamarata , ktory je lipsyncon uz tak deformovany , ze pri rozhovore so mnou sa mi stale dival na pery a zrazu mi hovori , ze mam rozsyncovany obraz a zvuk
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    389

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Taktiez mam skusenost, ze zo zatelitu od roznych providerov tiez nelezie vsetko uplne korektne zosynchronizovane. Ale vsetko zavisi od citlivosti uzivatela. Pokial pozeras primarne dabovane veci, nejakych 30ms ta nemusi rozhodit (ale ja to uz registrujem pri povodnom zneni).

    V tvojom pripade by som riesil bud DVB-S STB, ktory umoznuje tuto korekciu, alebo novsim AVR.
    Mam Skylink a zatial som si nejake taketo problemy nevsimol. Z DVB-S pozeram vacsinou dabovane, z PC vacsinou s titulkami. Ked som nedockavy a pozriem nejaku R5-ku, kde je ENG audio z kina (Line) tak niekedy registrujem, ze to nesedi.
    DVB-S s korekciou by mi riesil iba cast. Ak do toho pojdem tak asi s novsim AVR.

    ==
    KamilZ: Myslel som to tak, ze TV by postprocessing robil ale bol by taky rychly, zeby to nebolo vidiet. Ale vyzera, to ze to nie je mozne.

    ==
    Pytkin: No ja som davnejsie telefonoval s manzelkou cez mobily cez hrube sklo nakupneho centra a to bol teda riadny rozsynchronizovany zazitok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,402

    jasne ale v PC spravis posun bez problemov. Raz nastavis a mas vybavene. Pri ostatnych HW krabiciach je problem s tym, ze pokial to tam nieje implementovane, tak nic nevymyslis.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    389

    No len pri tom PC je to tak, ze zo zvukovky mam analogovo pripojene repraky k PC, cez ktore napr. skusam, ci sedia titulky k filmu (menim casovanie ak mi nevyhovuje apod., kde treba dost velku prenost) alebo si tam dcerka pozera aj rada rozpravku (radsej ako na TV). Cez optiku mam potom zvuk zapojeny do AVR, kedze ja zas pozeram video skor na TV + zvuk z AVR (z gauca). Toto by som potom asi musel riesit cez dva prehravace, kde v jednom by som mal posunuty zvuk a v druhom nie aby som to nemusel v jednom prehravaci stale prestavovat podla toho kde pozeram, resp. odkial pocuvam zvuk.

    Keby som zobral novy DVB-S s korekciou, tak by mi stale ostal problem s PS2. V pripade, ze vsetko nasekam do AVR a tam nastavim omeskanie zvuku tak by som to snad vyriesil plosne.

    ==
    Este doplnim, ze mi nejde primarne u usetrenie ale o bezproblemovy chod. So sucasnym vybavenim som celkom spokojny. Pekne zlahka sa vsak pripravujem na pripadnu vymenu s tym, ze sa chcem vyhnut vaznym problemom. Nechcem zazit to, ze dam za novy TV nieco v intervale 1000-1300 € (sucasny ma stal 40k SKK) a zistim, ze mi nesedi zvuk s obrazom. Tu sumu este nemam vyhradenu, je to len taky prvy odhad. Sucasna TV (Sony 29" 100 Hz, tusim podla rychleho pozretia na webe model KV29LS60K) ma okolo 10 rokov a slape vyborne (asi sa pokazilo kurvitko).
    Naposledy upraveno uživatelem ace960: 20-08-2011 v 21:33
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Nepřirozený zvuk při zachytávání videa ve výškách
    Od kareel v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-05-2007, 13:00
  2. mpeg videa, pouze zvuk
    Od Tomy v sekci Kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-09-2006, 03:35
  3. DVB-T a Postprocessing na PC
    Od Piskotek v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-02-2006, 10:43
  4. Rozcházející zvuk u videa!!!
    Od darken_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-01-2006, 06:04
  5. Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 16-06-2005, 16:21