VD: Léto, jak (ne)má být?
Tímto Vás zveme na Víkendovou diskuzi na téma:
Tento způsob léta, zdá se být poněkud nešťastný… Slunce je často schováno za mraky, občas docela slušně zaprší, mnohdy i s bouřkami. Ve srovnání s dřívějšími tropickými léty nic moc. Radost by mohli mít alespoň houbaři... Není ale snad právě letošní léto takové, jaké má v našich končinách být?
Napište nám své názory, zapojte se do diskuze!
Zúčastnit se mohou i neregistrovaní, stačí stisknout tlačítko Odpověď u levého okraje stránky nad a pod příspěvky.
Léto, jak (ne)má být?
Tento způsob léta, zdá se být poněkud nešťastný… Slunce je často schováno za mraky, občas docela slušně zaprší, mnohdy i s bouřkami. Ve srovnání s dřívějšími tropickými léty nic moc. Radost by mohli mít alespoň houbaři... Není ale snad právě letošní léto takové, jaké má v našich končinách být?
- Vyhovuje vám letošní ráz letního počasí?
- Myslíte, že je současné letní počasí po dlouhé době v normálu, nebo se od něj odchyluje?
- Koupali jste se letos už někde venku?
- Máte radši horké léto nebo raději mírnější?
Napište nám své názory, zapojte se do diskuze!
Zúčastnit se mohou i neregistrovaní, stačí stisknout tlačítko Odpověď u levého okraje stránky nad a pod příspěvky.
[quote]Vyhovuje vám letošní ráz letního počasí?[/quote]
Nevyhovuje, do poloviny července se nám veškeré deště vyhnuly a pak se to příroda snažila dohnat, no ale člověk není nikdy spokojený, ani když je sucho, ani když je mokro
[quote]Myslíte, že je současné letní počasí po dlouhé době v normálu, nebo se od něj odchyluje?[/quote]
Nestudoval jsem historii počasí, tak nevím, co je normální počasí
[quote]Koupali jste se letos už někde venku?[/quote]
Ne, jen doma ve vaně
[quote]Máte radši horké léto nebo raději mírnější?[/quote]
Nejradši mám, když jsou pár dní tropy a pak zase pár dní mírněji
Nevyhovuje, do poloviny července se nám veškeré deště vyhnuly a pak se to příroda snažila dohnat, no ale člověk není nikdy spokojený, ani když je sucho, ani když je mokro
[quote]Myslíte, že je současné letní počasí po dlouhé době v normálu, nebo se od něj odchyluje?[/quote]
Nestudoval jsem historii počasí, tak nevím, co je normální počasí
[quote]Koupali jste se letos už někde venku?[/quote]
Ne, jen doma ve vaně
[quote]Máte radši horké léto nebo raději mírnější?[/quote]
Nejradši mám, když jsou pár dní tropy a pak zase pár dní mírněji
Výborné léto
Neustále se koupu. V červenci u moře a minulý týten v kafíčku na Nových mlýnech, kde voda měla skutečně hlášených 24 C. Z vody jsme vůbec nevylezli, jak byla teplá.
A k počasí v ČR. V takových studených podmínkách jako je ČR skoro vůbec nežije. V Americe je to pár Kanaďanů 20 milionů, v Evropě a 150 milionů lidí a v Rusku v Moskvě jsou pořád 30 C. tedy v takových severských podmínkách jako je ČR žije na Zemi jenom zanedbatelných 200-300 milionů lidí a těchto 200 - 300 milionů závidí ostatním teplé počasí.
Tedy počasí je takové, jak má být. Jinak se pleteme přírodě do práce a zavání to ismem.
Neustále se koupu. V červenci u moře a minulý týten v kafíčku na Nových mlýnech, kde voda měla skutečně hlášených 24 C. Z vody jsme vůbec nevylezli, jak byla teplá.
A k počasí v ČR. V takových studených podmínkách jako je ČR skoro vůbec nežije. V Americe je to pár Kanaďanů 20 milionů, v Evropě a 150 milionů lidí a v Rusku v Moskvě jsou pořád 30 C. tedy v takových severských podmínkách jako je ČR žije na Zemi jenom zanedbatelných 200-300 milionů lidí a těchto 200 - 300 milionů závidí ostatním teplé počasí.
Tedy počasí je takové, jak má být. Jinak se pleteme přírodě do práce a zavání to ismem.
[quote]Vyhovuje vám letošní ráz letního počasí?[/quote]
Absolutně ne.
No, ono jak se to vezme. Podle meteorologů se jedná o různé cykly. Údajně za zhruba 10 let má přijít malá doba ledová (naposledy tu byla v 16. století). Je to prý normální. Asi jo.
[quote]
Koupali jste se letos už někde venku?
[/quote]
I to jsem stihl
[quote]Máte radši horké léto nebo raději mírnější?
[/quote]
Horké léto. Ale s tím se i do budoucna v tomto "mírném pásmu" můžeme všichni rozloučit. Mí předci sem přišli po Bílé hoře z jihu. Takže lecos mám v genech - tedy i tu radost z horkého léta (které letos nebylo :-((( )
Absolutně ne.
No, ono jak se to vezme. Podle meteorologů se jedná o různé cykly. Údajně za zhruba 10 let má přijít malá doba ledová (naposledy tu byla v 16. století). Je to prý normální. Asi jo.
[quote]
[/quote]
I to jsem stihl
[quote]Máte radši horké léto nebo raději mírnější?
[/quote]
Horké léto. Ale s tím se i do budoucna v tomto "mírném pásmu" můžeme všichni rozloučit. Mí předci sem přišli po Bílé hoře z jihu. Takže lecos mám v genech - tedy i tu radost z horkého léta (které letos nebylo :-((( )
Vyhovuje vám letošní ráz letního počasí?
Ano, vyhovuje. Lepší než sucha v minulých letech. Voda=život :)
Myslíte, že je současné letní počasí po dlouhé době v normálu, nebo se od něj odchyluje?
Teplotně mírně pod normálem, srážkově mírně nad.
Několikrát.
Máte radši horké léto nebo raději mírnější?
Mírnější.
Ano, vyhovuje. Lepší než sucha v minulých letech. Voda=život :)
Myslíte, že je současné letní počasí po dlouhé době v normálu, nebo se od něj odchyluje?
Teplotně mírně pod normálem, srážkově mírně nad.
Několikrát.
Máte radši horké léto nebo raději mírnější?
Mírnější.
V podstatě je mi to jedno. Fesťák ve Vizovicích vyšel, další akce mě teprve čekají, snad počasí vyjde.
Me absolutne vyhovuje. Nemuzeme doma najit DO ke klimatizaci :),do bazenu jsem se namocil dvakrat,coz je kazdorocni prumer. Na pivo pod kastanama nemam cas (bo jsem porad v praci) a o okukovani babovek na plovarne ani nemluvim. Dovolenou mam az za tyden,takze u me dobra :-E ... jen tech hub by mohlo rust vice :(