Funkce Recapture
Sony Vegas Movie Studio 4.0, build 42
Chtěl jsem si vyzkoušet funkci “recapture“, která umožní znovustáhnout chybějící videoklip z originální mDV kazety podle údajů TC (od-do)
z projektové editační soupisky (jakási obdoba EDL).
Mám stáhnutý manuál Vegas 4.0 a tam se na straně 42 (dole), v oddíle Capturing video, bod 3, (v posledním odstavci stránky) píše:
if any clips go offline, you can recapture … right click in Media Pool … choose Recapture from menu …
V mé verzi Vegas 4.0 se v timeline chybějící části s označením offline objeví, ale v rozvinutém menu se položka Recapture nevyskytuje !!!
Kde je příčina ???
Sony Vegas Movie Studio 4.0 je v tomto bodě odlišný od Sony Vegas 4.0 ???
Má někdo zkušenosti s funkcí “Recapture“ v některé z následujících videostřižen:
Ulead Video Studio 8, Adobe Premiere 7, Let’s Edit, AvidFree DV 1.6 ?
(případně upřesněte číslo verze)
Chtěl jsem si vyzkoušet funkci “recapture“, která umožní znovustáhnout chybějící videoklip z originální mDV kazety podle údajů TC (od-do)
z projektové editační soupisky (jakási obdoba EDL).
Mám stáhnutý manuál Vegas 4.0 a tam se na straně 42 (dole), v oddíle Capturing video, bod 3, (v posledním odstavci stránky) píše:
if any clips go offline, you can recapture … right click in Media Pool … choose Recapture from menu …
V mé verzi Vegas 4.0 se v timeline chybějící části s označením offline objeví, ale v rozvinutém menu se položka Recapture nevyskytuje !!!
Kde je příčina ???
Sony Vegas Movie Studio 4.0 je v tomto bodě odlišný od Sony Vegas 4.0 ???
Má někdo zkušenosti s funkcí “Recapture“ v některé z následujících videostřižen:
Ulead Video Studio 8, Adobe Premiere 7, Let’s Edit, AvidFree DV 1.6 ?
(případně upřesněte číslo verze)
Nikdo dosud nezareagoval. Funkci "recapture" ve Vegasu asi nikdo nepoužívá - šťastní to lidé.
Mezitím si odpovím sám.
Funkci "recapture" pro offline média jsem našel až ve Vegas 5.0d.
Mezitím si odpovím sám.
Funkci "recapture" pro offline média jsem našel až ve Vegas 5.0d.
Ti, kteří funkci "recapture" nepoužívají, zřejmě ve svých projektech již nikdy nemíní pokračovat, proto všechny zdroje z HDD smažou a nechají si maximálně originální mDV kazetu.
Ti, kteří míní v projektech pokračovat, mají na HDD uložené stažené avi-soubory, tedy kapacita HDD roste do oblasti jednotek TB nebo si video sestříhají úplně znovu po novém stažení z kamery do PC.
Já jsem se svojí archivací projektů právě u těch velkokapacitních disků, ale funkce "recapture" mi dává naději, že bych další HDD již nemusel kupovat.
Mám jednu otázku:
Dá se ze staženého avi-souboru vypreparovat počáteční TC ???
Ti, kteří míní v projektech pokračovat, mají na HDD uložené stažené avi-soubory, tedy kapacita HDD roste do oblasti jednotek TB nebo si video sestříhají úplně znovu po novém stažení z kamery do PC.
Já jsem se svojí archivací projektů právě u těch velkokapacitních disků, ale funkce "recapture" mi dává naději, že bych další HDD již nemusel kupovat.
Mám jednu otázku:
Dá se ze staženého avi-souboru vypreparovat počáteční TC ???
Obě koncové hodnoty TC jsou "vidět" ve většině střižen během funkce Capture (Batch Capture) v detailních informacích k náhledům. Jakmile je režim stahování opuštěn a na disku je *.avi soubor, tak v media pool nebo na timeline už informaci o TC nikde nevidím.
Nemám to ověřené pro všechny dostupné střižny, takže každý pozitivní případ rád uvítám.
Díky za tip na prográmek Scenalyzer, ale zdá se, že je pouze pro stahování z DV zařízení. Doma si ho ze zvědavosti vyzkouším.
Takže můj problém trvá: Zjistit TC na *.avi souboru, který pochází z DV pásky, ale nachází se již mimo režim Capture v nějaké střižně.
Nemám to ověřené pro všechny dostupné střižny, takže každý pozitivní případ rád uvítám.
Díky za tip na prográmek Scenalyzer, ale zdá se, že je pouze pro stahování z DV zařízení. Doma si ho ze zvědavosti vyzkouším.
Takže můj problém trvá: Zjistit TC na *.avi souboru, který pochází z DV pásky, ale nachází se již mimo režim Capture v nějaké střižně.
Zjišťuji, že se svými dotazy ohledně detekce TC v *.avi souborech jsem zcela osamocený.
Co tedy děláte s mohutnými *.avi soubory po ukončení projektů ???
Jak často se stává, že se vracíte ke starším projektům ???
Mám naději, že za rok - za dva, zjistím, že návraty k projektům jsou zřídkavé a ukládání kompletních projektů je docela pitomost ???
Tak to bych měl po současných slamníkových starostech "kam s ním".
Pište, raďte, odpovídejte !!!
Co tedy děláte s mohutnými *.avi soubory po ukončení projektů ???
Jak často se stává, že se vracíte ke starším projektům ???
Mám naději, že za rok - za dva, zjistím, že návraty k projektům jsou zřídkavé a ukládání kompletních projektů je docela pitomost ???
Tak to bych měl po současných slamníkových starostech "kam s ním".
Pište, raďte, odpovídejte !!!
Vzdy ries to, co potrebujes ty sam, ostatní ta len zblbnu... :-D
Zalohy? No ked si predstavím, ze som tocil prevazne vsetko pre druhych, a este v case (S)VHS, tak tych zaloh by bolo, ale myslim v studiu boli obalmi od kaziet oblepene steny a bola to dobra akusticka a aj tepelna izolacia... :-E
PS:_Svoje si robim 2x, necham na povodnom mediu (S-VHS, MiniDV) a potom este na DVD, aj tak to budem strihat tak za 20rokov. :-)
Zalohy? No ked si predstavím, ze som tocil prevazne vsetko pre druhych, a este v case (S)VHS, tak tych zaloh by bolo, ale myslim v studiu boli obalmi od kaziet oblepene steny a bola to dobra akusticka a aj tepelna izolacia... :-E
PS:_Svoje si robim 2x, necham na povodnom mediu (S-VHS, MiniDV) a potom este na DVD, aj tak to budem strihat tak za 20rokov. :-)
Asi se časem dostanu ke stejnému náhledu na věc.
Takže už jen z technického hlediska by bylo zajímavé zjistit, zda-li se ten zatracený TimeCode dá z avi-souborů nějak vypreparovat.
Takže už jen z technického hlediska by bylo zajímavé zjistit, zda-li se ten zatracený TimeCode dá z avi-souborů nějak vypreparovat.