Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Střih H.264 (MOV) bez rekomprese

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Jako majitel nového fotoaparátu chci řešit střih H.264 bez rekomprese. Je to MOV, mpeg4-AVC 1920x1080 30FPS, audio AAC 48000Hz stereo.

    Pročítal jsem předchozí diskuse a moudrý z toho nejsem, snad jen použít MP4Cam2AVI na bezestrátovou konverzi do AVI (což si nejsem úplně jistý zda si neuškodím) a dále dohrát H.264 kodek a použít VirtualDub.

    Nepotřebuji žádné zázračné funkcionality, prostě z foťáku stáhnu několik videí, postupně poskládám ve VD a maximálně ořežu začátek/ konec nebo střihnu uvnitř, nic víc...... jenže doteď jsem používal mjpeg komresi.........

    Mohu sice požít sw od Nikonu ViewNX2, jenže tam nenastavím téměř nic a ten softík vesele rekomprimuje (což sice okem na výsledku nepoznám, ale jakákoli rekomprimace pokud není nezbytně nutná se mi dost příčí).

    Poradí někdo, jak co nejjednodušším způsobem nastříhat a pospojovat H.264 v MOV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Trochu mne překvapuje, že nezareagoval nikdo, byť v jiných threadech jsou na podobná témata rozsáhlé diskuse. Zkusím se postrčit dál, v Avidemuxu jsem zjistil, že mohu tento MOV (h.264) otevřít. Ještě jsem nestudoval návod, takže si nejsem jistý, jestli spíš použít režim "B snímky jako reference" nebo "bezpečný", kde prý "ztratím přesnost na snímky". Zkusil jsem první, nic nepadá a výsledný výstup je snad OK, nicméně video i zvuj je v avidemuxu trhané.
    Bohužel jako výstup MOV nelze, předpokládám, že důležité je, aby nebylo video rekomprimováno, kontejner je vedlejší záležitost a může být v budoucnu kdykoli změněn.... jaký ale použít? Předpokládám, že do AVI kvůli omezením nejít, jako vhodná volba mi připadá MKV (většina přístrojů a zařízení ho dnes umí přehrát, IMHO se stal jedním z nepsaných standardů). Další možnosti jsou mpeg, mp4, ogm, flv...
    Nějaký názor?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    V druhom prispevku si si vlastne odpovedal.

    Ano, jediny rozumny kontajner je dnes nielen na H264 prave Matroska (mkv). Prevod z mov prebieha rychlo a bezstratovo cez mkvtoolnix (mkvmerge).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Dik za tip, zkusil jsem, skoda ze nelze davkove, existuje hromada MOVu, ktere bych nespojoval, jen bych je prehodil na MKV......
    Jeste jeden dotaz - ja jsem strihal pouze takove zdroje, kde byl kazdy snimek klicovy. Jak je to tady? Samozrejme vidim ze cim pokrocilejsi format tim ma mene klicovych snimku a predpokladal jsem, ze strihovy program mi dovoli strihnout pouze na nem, ale koukam, ze mohu vesele kdekoli..... Predpokladam, ze ho mam ignorovat a strihat pouze na klicovych snimcich....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Neviem aky soft pouzivas, tak skusim vseobecne.
    Pokial strihnes na inom mieste, ako sa nachadza keyframe, tak by inteligentny soft mal tento snimok vytvorit a uz od nasledujuceho klucoveho snimku by zdroj nemal byt re-enkodovany.


    a co sa tyka davkoveho spracovania, skus cez google pohladat nejake cmd batch skripty, ktore ti pustia mkvmerge v cykle. Napriklad:
    FOR %I IN (*.avi) DO mkvmerge -o %I.mkv %I
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 07-08-2011 v 19:34 Důvod: preklep
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Diky, mrknu na to. Jsem trubka, nedoslo mi, ze se da klicovy snimek mezi dopocitat, kdyz mam komplet informaci. Nejspis jsem mel zafixovanou predstavu, ze je struktura snimku nemenna....
    Jinak zkousim prave ten Avidemux, klicovy snimek urcite nevytvori, protoze pokud si udelam vzorove video , kde uprostred seberu jeden klicovy snimek, tak je vystup zrejme nekorektni a prehravace maji problemy (MPC HC v tom miste poskaluje a cuka, VLC se rozpadne obraz aj.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    vystup si vyber aky potrebujes (TS alebo M2TS), ostatne nastavenia nemen.
    audio/video synchro mozes korigovat v ms (nemen), len si to SVOJIMI USAMI skontroluj, po muxe, ci to je OK.
    Cez Tsmuxer som previedol 90 minut a na začiatku som si upravil delay ms zvuk z obrazom ale nakonci to už šlo možno aj o 3 sekundy
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    to je celkom zaujimave. Robi tento problem, aj ked zvolis remux (vznikne solo audio a video subor) a nasledne ich zmuxujes napriklad cez mkvmerge do mkv ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    to je úplne normálna vlastnosť. ten deelay zvuku je už v zdroji, nemusí to byť zákonite HX9V, ale aj napr. HD kamery Canon ...
    urob kuk : surové záznamy - vľavo HF200 , vpravo HX9V ( režim 50i ).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 400.png 
Zobrazení: 152 
Velikost: 34.5 KB 
ID: 12616   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 500.png 
Zobrazení: 126 
Velikost: 35.1 KB 
ID: 12617  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    problem je ten ze TsMuxer uz neni asi 3 roky vyvijeny
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    to je celkom zaujimave. Robi tento problem, aj ked zvolis remux (vznikne solo audio a video subor) a nasledne ich zmuxujes napriklad cez mkvmerge do mkv ?
    Skušal som uložiť pod Demux a potom cez mkvmerge GUI 4.9.1 spojiť dohromady dla tvojho návrhu
    ale pri naťahovaní z add nabehla hlaška (vid jpg)
    napriek tomu som to odsuhlasil ale vysledné video bolo celé trhané
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 13-8-2011_7-52-54.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 23.5 KB 
ID: 12664  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    266

    VideoReDo TVSuite V4 (trial) - rozhodně stojí za vyzkoušení.

    http://www.videoredo.net/msgBoard/sh...ad.php?t=24328

    MOV (h264+AAC) na vstupu by neměl představovat problém. Po spojení či střihu následuje uložení výsledku *bez rekomprese* do MKV, MP4, TS. Synchronizace zvuku s obrazem zpravidla na dobré úrovni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od Wintermute Zobrazit příspěvek
    VideoReDo TVSuite V4 (trial) - rozhodně stojí za vyzkoušení.

    http://www.videoredo.net/msgBoard/sh...ad.php?t=24328

    MOV (h264+AAC) na vstupu by neměl představovat problém. Po spojení či střihu následuje uložení výsledku *bez rekomprese* do MKV, MP4, TS. Synchronizace zvuku s obrazem zpravidla na dobré úrovni.
    Mam ho naištalovaný na odskúšanie len neviem spojiť súbore dohromady
    a uloženie bez rekomprese
    Naposledy upraveno uživatelem stanob: 13-08-2011 v 23:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Citace Původně odesláno od stanob Zobrazit příspěvek
    Skušal som uložiť pod Demux a potom cez mkvmerge GUI 4.9.1 spojiť dohromady dla tvojho návrhu
    ale pri naťahovaní z add nabehla hlaška (vid jpg)
    napriek tomu som to odsuhlasil ale vysledné video bolo celé trhané

    Ty nemas suhlasit, ty mas nastavit skutocne fps (vid text v okne). A pokial mas 50p zdroj, tak treba zvolit fps 50.

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    problem je ten ze TsMuxer uz neni asi 3 roky vyvijeny
    mozno bude problem aj tu, i ked realne nie je vyvyjany 2 roky aj nieco. Treba sa poobzerat po niecom inom, urcite bude tychto sw viac.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 14-08-2011 v 09:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Vratim se k tematu, Avidemux jsem musel zavrhnout.
    Last stable 2.5.5 (resp. 2.5.4 u win) u h264 nabizi moznost 2 rezimu nacteni, ani u jednoho nefunguje plynuly playback tj. je prakticky nemozny strih. Beta 2.6.0. r.7588 - playback je plynuly. Bohuzel ani v jednom pripade nebylo exportovane video ok v pripade, ze bylo pospojovano pres prikaz append z vice zdroju. Dale Avidemux neupozornuje, ze bylo strihnuto mimo klicovy snimek, pricemz neumi tento klicovy snimek dopocitat. Nezbyva nez ulozit k ledu a hledat optimalnejsi alternativu.

    VideoReDo: pusobi na me prapodivne, prilis jsem se v nem nevyznal, nepodarilo se mi vlozit vice videi...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-03-2012, 16:35
  2. Střih H264/AVC bez rekomprese
    Od omikron88 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-09-2011, 14:59
  3. Jaký SOFT na střih mpeg2 (DVD) bez rekomprese?
    Od MarekPavelec v sekci Editace videa
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 19-07-2011, 22:16
  4. Jaký SOFT na střih .TS(H264) bez rekomprese?
    Od sojer27 v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-06-2007, 23:15
  5. střih wmv (asi s audio vbr) bez rekomprese
    Od Terka v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-06-2006, 08:27