Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Rozbočovač a koaxiální kabel na zesílení signálu kabelovky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    15

    Zdar,
    mám problém s nízkým signálem u STB Arion AC-2410VHD. Dříve šly všechny programy naprosto v pohodě, ale asi tak 4 měsíce mám slabý signál, zvláště u vysokých frekvencí nad 600 MHz.

    Proto bych potřeboval poradit, jaký pasivní rozbočovač na 2 větve s min. útlumem 12 dB koupit. Díval jsem se eltasat, ale tam mají všechny rozbočovače nízký útlum.

    Dále koupím nový koaxiální kabel, na rady Pitomce to bude Belden H125, viz. http://www.eltasat.cz/prislusenstvi/...onektor-zdarma

    U kabelu ale potom musím připevnit na konci IEC koncovku samec, aby šla píchnout do STB. Zde také poprosím o doporučení, jakou kvalitní koncovku koupit. Radši investuji do nějaké kvalitnější, než abych kupoval klasickou za 5 korun.

    Tímto by se měl signál zesílit, a kdyby ne, tak budu muset ještě koupit zesilovač Terra HA 123, ale na to snad nedojde.

    Takže Vás prosím o doporučení pasivního rozbočovače s min. útlumem 12 dB a samčí IEC koncovky na koaxiální kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Dříve šly všechny programy naprosto v pohodě, ale asi tak 4 měsíce mám slabý signál,
    Nechci tě nějak odrazovat od tvých úmyslů, ale jako první se musí odstranit problém náhle zeslabeného signálu. Ta trasa musí být po všech stránkách čistá., teprve potom se můžou provádět nějaké nadstavby (které ovšem pak ztratí smysl).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    15

    To potom zbývá akorát kontaktovat poskytovatele kabelovky a nahlásit problém.

    Zkoušel jsem totiž měnit původní koaxiální kabel za levný druhý, ale nic. Dále jsem zkoušel zkrácení hlavního kabelu do zásuvky ve zdi a taky nic. Závada může být ještě v set-top-boxu, ale to pokládám jako za málo pravděpodobné. A jako poslední lze brát v úvahu zásuvku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    V STB závada nebude. Nahlaš problém technikům kabelovky, oni přijedou a svojí "zkušební" televizí se napojí na zásuvku a zjistí, zda je problém u nich.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,007

    Taky se divím,že to chceš sám řešit...
    Platíš za službu-tak ať se starají!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od hustakF Zobrazit příspěvek
    Zdar,
    mám problém s nízkým signálem u STB Arion AC-2410VHD. Dříve šly všechny programy naprosto v pohodě, ale [COLOR=red]asi tak 4 měsíce mám slabý signál[/COLOR], zvláště u vysokých frekvencí nad 600 MHz.

    Proto bych potřeboval poradit, [COLOR=red]jaký pasivní rozbočovač na 2 větve s min. útlumem 12 dB koupit. Díval jsem se eltasat, ale tam mají všechny rozbočovače nízký útlum[/COLOR].

    Dále koupím nový koaxiální kabel, na rady Pitomce to bude Belden H125, viz. http://www.eltasat.cz/prislusenstvi/...onektor-zdarma

    U kabelu ale potom musím připevnit na konci IEC koncovku samec, aby šla píchnout do STB. Zde také poprosím o doporučení, jakou kvalitní koncovku koupit. Radši investuji do nějaké kvalitnější, než abych kupoval klasickou za 5 korun.

    Tímto by se měl signál zesílit, a kdyby ne, tak budu muset ještě koupit zesilovač Terra HA 123, ale na to snad nedojde.

    Takže Vás prosím o doporučení pasivního rozbočovače s min. útlumem 12 dB a samčí IEC koncovky na koaxiální kabel.
    Když máš slabý signál, tak si logicky nebudeš kupovat rozbočovač s útlumem 12dB (stejně se takový nedělá, to je pak odbočovač), ale s co nejnižším útlumem (typicky je to 3,5dB). Odbočovač použít jenom v případě, že se připojené větve vzájemně ovlivňují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    15

    OK. Zavolám na technické oddělení kabelovky a uvidím, co z toho bude.

    Jinak ten rozbočovač jsem chtěl proto, že momentálně je v zásuvce rozdvojka (ta za 30 korun) a vede signál do dvou televizí. Pokud rozdvojku použiji a signál jde do obou TV, tak nastane ještě větší úpadek signálu na STB a už se to hodně seká.

    Potom mám ještě problém, že DVI kabel od monitoru ruší koaxiální kabel. Při zobrazení některých stránek signál totálně zdechne a pomůže zobrazení jiné stránky či vypnutí prohlížeče.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od hustakF Zobrazit příspěvek
    OK. Zavolám na technické oddělení kabelovky a uvidím, co z toho bude.

    Jinak ten rozbočovač jsem chtěl proto, že momentálně je v zásuvce rozdvojka (ta za 30 korun) a vede signál do dvou televizí.[COLOR=red] Pokud rozdvojku použiji a signál jde do obou TV, tak nastane ještě větší úpadek signálu na STB a už se to hodně seká.[/COLOR]

    Potom mám ještě problém, že [COLOR=blue]DVI kabel od monitoru ruší koaxiální kabel[/COLOR]. Při zobrazení některých stránek signál totálně zdechne a pomůže zobrazení jiné stránky či vypnutí prohlížeče.
    Stačí zkusit nechat zapojený rozbočovač, ale odpojit jednu větev - pak budeš hned vědět, jestli je to slabým signálem nebo tím, že se ty 2 větve vzájemně ovlivňují.

    Věřím všemu, ale tomuto teda ne. To je spíš ten monitor krám nebo tam může ještě být zemní smyčka (vyřeší se galvanickým oddělovačem, např. Toner XTI-1G).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    15

    Pokud zapojím rozdvojku a připojím jenom STB, tak je úroveň signálu 0%. Když zapojím jenom STB, tak je úroveň signálu 20%. Takže ta rozdvojka na to má taky vliv.

    Monitor krám není, spíš to bude ta zemní smyčka. Galvanický oddělovač určitě koupím, radši použiju jeden na každý kabel. Je rozdíl mezi tímto galvanickým oddělovačem: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...8&SearchType=1 a Tonerem XTI-1G?
    Naposledy upraveno uživatelem hustakF: 30-07-2011 v 19:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Galvanický oddělovač stačí jeden a buď Toner nebo http://www.omko.cz/galvanicky-oddelovac-fm2-f/. To z Alfy bych nebral ani jako vtip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    15

    Tam ale budu muset koupit radši nový koaxiální kabely a nový koncovky. Oddělovač má totiž jenom koncovky samice a já potřebuji k zásuvce samici IEC a k STB samce IEC. K oddělovači bych ještě musel koupit 2 samce a u všech koncovek bych tedy dal na Vaše rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Všechno přes F-konektory
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: f_konektor2.jpg 
Zobrazení: 326 
Velikost: 16.4 KB 
ID: 12480   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: F_konektor_montaz.jpg 
Zobrazení: 3283 
Velikost: 6.4 KB 
ID: 12481  
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    15

    Podle těch obrázků to chápu tak, že takto se koax připojí z obou stran k oddělovači. Ale nic to nemění na tom, že budu muset ještě přidělat IEC koncovky a koupit 2 koaxy na připojení od oddělovače k zásuvce a od oddělovače k STB.
    Zásuvka už má IEC samičí výstup obsazený na net a STB má pouze vstup a výstup antény na IEC, žádný F-konektor nemá.

    Potom ještě stejně budu muset koupit nový rozbočovač, protože chci, aby šel signál do obou TV zároveň.

    Pokud to chápu blbě, tak mě opravte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tesla15
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    507

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Všechno přes F-konektory
    Kdysi jsem četl - amaterské vysílání - výměnou konektoru za úhlový došlo k podstatnému zeslabení signálu. Určitě F konektor je nejmenší, spíše žádný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Citace Původně odesláno od hustakF Zobrazit příspěvek
    Podle těch obrázků to chápu tak, že takto se koax připojí z obou stran k oddělovači. Ale nic to nemění na tom, že budu muset ještě přidělat IEC koncovky a koupit 2 koaxy na připojení od oddělovače k zásuvce a od oddělovače k STB.
    Zásuvka už má IEC samičí výstup obsazený na net a STB má pouze vstup a výstup antény na IEC, žádný F-konektor nemá.

    Potom ještě stejně budu muset koupit nový rozbočovač, protože chci, aby šel signál do obou TV zároveň.

    Pokud to chápu blbě, tak mě opravte.
    Mám dojem, že se i vyrábí přechodka ve smyslu F-konektoru (mezi IEC a F). Je to jeden kus a myslím, že jsem to měl i doma (ještě když jsem laboroval s televizní kartou v PC)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zesílení signálu
    Od intel810 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-06-2010, 08:08
  2. Jaký vybrat koaxiální kabel
    Od agnus v sekci DVB-S
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 15:47
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 18:23
  4. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 11:43
  5. Koaxiální kabel s malým průměrem
    Od Kemík v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-06-2007, 07:28