Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Kde v DVD Architectu 2.0 nastavit správné zobrazení v TV??

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Cradle
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    38

    Zdravím,
    Mám vytořené video stopy pomocí Vegas Videa 5.0, teďka jsem ve fázy prace s DVD Architectem 2.0, kde mám přidané menu, Co se týče video stop a náhledů na vytvořený projekt je vše v pořádku, ale po vypálení (v NERU "jako DVD-video), televize obraz vyřezává(jak v menu,tak i video) (nezobrazuje okraje, a vypadá to, že usekává z části i horní a dolní okraj obrazovky).
    Dozvěděl jsem se, že se to dá vyřešit tzv.funkcí "Sefe Areas. Přímo v Architectu je funkce "snap to safe areas", ale i po zaškrtnutí funkce, výsledek stejný. Vyzkoušel jsem o další věci,jako hýbání s rozliším projektu,ale bez výsledku. Můžete prosím někdo poradit?????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Je rozdiel,v com ti to vadi, teda ci menu, alebo uz video... a to menu sa da nastavit ako vravis v pravom okne -> properties... a video si musis nastavit/spracovat este predtym (4:3, 16:9). Safe area ti ukaze, co na TV bezpecne uvidis a ak ti vadi ze nieco nevidis, bud si sprav vacsie menu, alebo si kup LCD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Cradle
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    38

    No problém bude možná v tom, že video není čistý formát poměr 16:9, ani 4:3, je to něco mezi tím. Proporties menu maám nastavené kl. na PAT 720x576 což je v základu. Ten výřez přímo ve videu by se možná nechal překousnout, ale problém je v tom, že to video už mám vyrendrované s popiskem na začátku každé stopy (je umístěn v levém dolní rohu), a díky nomu špatnému zobrazení začátek slova chybí. Takže jednovětně řečeno, vadí mi to hlavně přímo u VIDEA, menu mám ještě možnost doupravit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Bohuzial Architect nevie zmenit a ani pracovat s inym aspect ratiom ako su u 4:3 a 16:9 a co je este horsie, nevie to zmenit bez rekompresie. Takze to video si musis (podla tej safe=> podla toho co chces spravne zobrazit) upravit (resize, crop atd.) este pred spracovanim v Architecte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Cradle
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    38

    OKs, co se dělat. Bohužel, budu se na to muset vrhnout. Diky za užitečné rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Cradle
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    38

    tak mam aspect ratio videa na cls. 4:3, velikost 720x576, a porad stejny problem, nastaveni menu v Architectu je taktez na 720x576, v TV to dela porad to sema, jak v menu tak ve videu vrsky a okraje chybi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Cradle - Mozna si Safe Area zapni uz ve vegasu v preview. Je nutne dodrzovat tyto omezeni...Teda pokud se na DVD nebudes divat jen na LCD sveho PC. Kdo to dodrzuje, tak problem nema... (Snad jsem tvuj problem dobre pochopil )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Cradle
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    38

    OK, vyzkousim, uvidime jak se to projevy..... diky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak správně nastavit KMPlayer
    Od kadett v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 21:15
  2. LCD: Jak nastavit správné rozlišení ?
    Od fox171 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-11-2010, 17:19
  3. DVBViewer - jak spravne nastavit ladeni kanalu
    Od Brin v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 19:30
  4. Jak spravne nastavit pocitacovy (CRT) monitor?
    Od cuaron v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-08-2008, 08:45
  5. jak spravne vyrendrovat MPEG2 pro editaci v Architectu
    Od cyber_kaktus v sekci Editace videa
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 18:57