Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

mpeg2 --> vob, dochazi k prekodovani?

zvedavec (26)|17.3.2005 22:52
Asi je to blba otazka, ale potreboval bych si neco ujasnit.

Mam avi a z nej napr. v TMPGenc udelam mpeg2 jako zdroj pro DVD.

Kdyz pouziju Pinnacle 9 SE, tak se to renderuje. Cili, jestli to dobre chapu, znovu komprimuje.

Kdyz pouziju DivxToDVD, dochazi asi take k prekodovani.
Predpokladal bych, ze dojde k necemu podobnemu, jako kdyz se oddeluje zvuk a video u mpeg - teoreticky beze zmeny kvality obrazu.

Otazka zni, da se to udelat tak, aby se kvalita videa uz nemenila?

Diky.

PS: Snazil jsem vypatrat odpoved, ale nepodarilo se mi to. Bud to nikdo neresi, nebo je odpoved trivialni - v danych programech to nejde, nebo...
Jano (592)|17.3.2005 23:17
Pokiaľ obraz splňuje normu dvd tak by s ním nemal authoringový soft
robiť nič - audio sa môže ale nemusí konvektovať . - podľa zdrojového formátu
No a preklopí sa to do vob.
v kocke vsjo
http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1478 - na konci máš nastavenie gopu.
Ak to v mpgu tak nebudeš mať tak ti to authoring prekonvektuje.
zvedavec (26)|18.3.2005 00:37
Tak jsem to zkusil, nastavil GOPy.

V Pinacle se stejne musi nastavit kvalita. Ja jsem dal stejnou, ale doba, po kterou se to dela, me napovida, ze se to renderuje. Mozna se to da v Pin. nejak postelovat, to musim jeste propatrat a ozkouset.

V DivxToDVD si to chroustalo po svem, velikost neodpovida vubec.

Tak nevim.
pavelpt (2713)|18.3.2005 11:11
Nějak teda nechápu o co jde.

Donutit jakýsi DiVx2DVD aby dělal z mpeg voby , asi by mě to nenapadlo, protože, jak název napovídá, program by měl sloužit k převodu Avi na DVD. Takže ne \/

Proč dávat hotový mpeg do Pinnacle taky nechápu, je přece hotový ne ?

Takže přeskoč výrobu v TMPgenc (nic moc) a dělej to v Pinnaclu (taky nic moc) nebo prolistuj toto forum a přijdeš asi na 18 způsobů jak to dělat jednodušeji a lépe. :-)
pavelpt (2713)|18.3.2005 11:12
Nějak teda nechápu o co jde.

Donutit jakýsi DiVx2DVD aby dělal z mpeg voby , asi by mě to nenapadlo, protože, jak název napovídá, program by měl sloužit k převodu Avi na DVD. Takže ne \/

Proč dávat hotový mpeg do Pinnacle taky nechápu, je přece hotový ne ?

Takže přeskoč výrobu v TMPgenc (nic moc) a dělej to v Pinnaclu (taky nic moc) nebo prolistuj toto forum a přijdeš asi na 18 způsobů jak to dělat jednodušeji a lépe. :-)
stayman (12393)|18.3.2005 13:35
Tak jest.
zvedavec (26)|18.3.2005 14:20
Tak kam to mam dat, kdyz ne do Pinnacle? Ja jsem na zadny program, ktery hotovy mpeg pripravi na DVD nenarazil nebo aspon ne free.

V Pinnacle nejde (aspon si to myslim) nastavit tolik veci co v TMPGEnc.

Forum jsem prochazel, to delam jako prvni.

Co se tyce toho DivXtoDVD, tak v nazvu je sice Divx, ale pisou, ze to umi ze vseho. Proto jsem se taky ptal, jestli to znoku komprimuje nebo ne.
zvedavec (26)|18.3.2005 14:24
Zapomel jsem. Ze stejneho duvodu se ptam na ten Pinnacle. Jestli to jde udelat, aby se to nekodovalo.

Dik
Jano (592)|18.3.2005 15:59
zvedavec
Ak som to dobre pochopil tak hotový mpg2 dávaš do pinancle DVD authoringového softu ?
Už ho nemusíš encodovať .
Ten si sneho urobí voby a celú štruktúru DVD.
Pavelpt prečo by mal preskočiť tmpgenc. myslíš že pinancle to z avi
prekóduje lepšie do mp2 ?
ja nahrávam do avi uncompresed alebo z kamery do DV avi a keď sa to
zedituje tak to strčím do Tmpgenc a potom do masteringového softu Tmpgenc DVD alebo sony DVD architect.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
A tmpgenc (nic moc ) s tým by som si dovolil nesúhlasiť lebo patrí medzi tie lepšie.
https://www.tvfreak.cz/recenze-test-6-mpeg-2-enkoderu/943

Ve finále určitě čekáte vyhlášení absolutního vítěze. Co se týče kvality, tak je myslím jasný - [color=blue]ProCoder, jeho náskok na další pronásledovatele - CCE, MainConcept a TMPGEnc - je ale velmi malý, takže pokud budete používat kterýkoliv z těchto enkodérů, neuděláte chybu[/color]. Navíc můžete i hodně ušetřit - nejlepší poměr výkon/cena je u TMPGEnc Plus, který je bezproblémový a navíc obsahuje šikovné MPEG Tools pro práci s MPEG soubory. Pokud používáte střihový produkt, který používá (nebo podporuje) pro výstup MainConcept nebo CCE, použijte tyto, protože ušetříte hodně času dvojím renderováním (např. Vegas, Premiere Pro). Pouze bbMPEG a Honestech k finálnímu enkódování nedoporučuji, důvody jsem uvedl výše.

nemyslím si že by si MIKE dal takú námahu robiť tento test a nakoniec
napísať hodnotenie inak ako mu vyšlo -určite s toho nemá percentá :-D
zvedavec (26)|18.3.2005 17:21
Jestli teda dobre chapu, tak Pinnacle to VZDYCKY koduje znovu?
Zatim se mi vsichni divite, ale nikdo to teda primo a jednoznacne nenapsal. :-)
Jano (592)|18.3.2005 17:30
Ja pinancle nepoznám ale ty si nenapisal či to dávaš do pinancla len
na mastering DVD alebo to musí presť postupne cez strihový soft do masteringu.....tam by mohlo dôjsť k duplicitnému prekodovaniu a straty kvality.
Do pinancla by som mp2 už nepchal len do nejakého authoringu.
DVD author, DVD lab, DVD architect Adobe encore....
zvedavec (26)|18.3.2005 17:38
Jo, napsal jsem to nepresne. Pinnacle pouzivam jen na vytvoreni DVD struktury. Nechci to v nem komprimovat.
Jano (592)|18.3.2005 17:44
No a z vypalením to trvá asi 30-45 min ?
Aspň u mňa tak nejako v DVD architekte
zvedavec (26)|18.3.2005 17:51
Je to delsi cas nez je v minutach delka videa a po te, co jsem upravil ty Gopy, jsem se dostal na nejakych 75% a to BEZ vypaleni.
Jano (592)|18.3.2005 18:20
To je veľa niečo tam máš asi na ho..o nastavené .
Pošlem ti jeden profil do tmpgenc a skús prekonvektovať avi vzorku s ním .DVD urob bez menu a zvuk daj PCM stereo a uvidíme.
Len hoď mail
pavelpt (2713)|18.3.2005 20:53
Hm...

Proč přeskočit TMPEG. Jestliže mu potom Pinnacle rekoduje...přece to nebudu dělat 2x.

Ke kvaltě tohoto enkoderu se nechci vyjadřovat, já osobně velice nepoznám rozdíl mezi jednotlivými programy a to vlastně taky potvrzuje Mikeho testy, nic moc proto, že je pomalý, u mě teda ano.
Definitivně jsem ho přestal používat, když si neporadil se stmívačkou na koci filmu do bez videa a jel jenom zvuk.Nedokázal udělat mpg, který by autorizační soft sežral.Tak skončil.
Jano (592)|18.3.2005 21:43
lebo si nemal dobre nastavený gop.
a nepisal som preskočiť tmpegenc ale upraviť nastavenie výsledného mpgu , lebo si myslím že nemá dobré parametre a preto mu to pinancle
reencoduje. :-I
pavelpt (2713)|18.3.2005 22:03
Jak jsem měl nastavený GOP si fakt nepamatuji, ale pro opice jsou tam profily - (DVD PAL) soubor "a" prošel, sobor "b" se stmívačkou ne, takže GOPem to asi nebylo a pokud se toho seskupení obrázků týká, tak pokud se nepřešvihne 15 (nebo 30 půlsnímků) je to myslím jedno, lze i proměnou hodnotu jestli se nepletu.
Jano (592)|18.3.2005 22:16
Pre opice možno ale hore je odkaz ako má vyzerať podľa špecifikácie DVD
ten tmpencoderi neni dobrý.
http://www.abcdefghijkl.szm.sk/gop.jpg

zvedavec tmpg používa a niečo sa mu serie ja ho nechcem hnať do iného
softu , viem podľa seba že to čo vyhovuje mne nemusí druhému.
Tak som mu chcel pomôcť eliminovať chybu tmpgenc alebo pinancle.
Ak to má len v authoringu buď má zlý výstup z tmpgencodeu alebo
zle nastavené pinancle. - pinancle nepoznám ale tmpg ano.
:-(((
pavelpt (2713)|18.3.2005 22:22
Nevím jak dalece záleží na struktuře GOP a právě abych si s tím nemusel lámat hlavu používám Procoder s nastavením "Automatic" a ono to jaksi funguje.

:-D
stayman (12393)|18.3.2005 22:29
Jo, ale 2.0 az tak moc nie :-D
Jano (592)|18.3.2005 22:31
DVD author ti napriklad mp2 s nestandartnym vobom nezoberie - hodi hlášku non standard dvd a koniec.
Mám aj authoring od sonicu MY DVD tiež keď mu dáš takýto mpeg o veľkosti 3Gb tak ti odhad napíše na 4,5GB a žuje ho dllllho... a toto by
mohol byť ten problem s tým pinanclom :-)
stayman (12393)|18.3.2005 22:39
ODSakEda (2278)|18.3.2005 22:41
zvedavec -když už to máš v avi (vlastně i dig. kamery vytváří i když na pásce, soubor v AVI! (a v kodeku DV)) a nechceš přijít o původní kvalitu , tak z něj nedělej nic jinýho a nech to v avi!!!

(vůbec nechápu (snat jen z lobbystických pohnutek?), proč kamery pracují v AVI a DVDvideo v mpg..., čímž , snat záměrně, není DVDvideo pro domácí použití především vlastních nahrávek z kamery, snadné používat pro širší veřejnost :-( ...

AVI má budoucnost! Soubory nepřevádějte na žádný DVDvideo! Stejně u audio v mp3, natož wav -ten dokonve ve vyšším vzorkování!) "nezakleju" do nějakáho nesvobodného CDaudio, ale zazálohuji jako soubory na CD-R nebo na DVD-(+)R!!! :-D Szejně tak si každý snadno uloží dig. fotky, ale jak říkám, s DVDvideo je plno lodí v koncích!...

Na nějaká DVDvideo a MPEG-2 se vybodni (na tzv. stolní mašiny co neumí PC formáty, podobně jako audio ne-Mp3 playery, taky!) a ve VD, když ti nejde o žádný efekty, pracuješ vždy i při jednoduchém střihu, jeli potřebný, jen s ideální kopíí bez nutnosti něco zdlouhavě přepočítávat a tím vždy minimálně o něco zase zprznit...

A již v blizoučkém budoucnu bude stejně vše jen PC!!! :-D :-D :-D
(i když se to tak nebude tvářit, nebo bude jednoúčelový-jakože player, nebo hifi audio věž) a neabgrejdovatelné mechanické jednoúčelové stroje, co je nutné pokaždé zahodit, když vyjde nový formát nebo media či rozlišení videa nebrat!
zvedavec (26)|18.3.2005 23:28
Jano,
tady je mail: [email]panet@seznam.cz[/email] - diky

Ad avi: V avi to nechat nemuzu. Jedna se o porady (dokumenty) nahrane z TV v 720x576 a potrebuju, aby byly prehratelne v DVD prehravacich. Dost dobre si nemuzu dovolit skladovat 20GB a vice porady v teto podobe.
PVB (7)|21.3.2005 11:30
Pinnacle pouziva tzv. Smartrender takze prekoduje len zmenene casti vo videu. Ked napriklad medzi dva mpg-y vlozis prechod, titulky do obrazu atd. Zaroven musis mat v nastaveni vyssi alebo rovnaky bitrate ako mas uz spraveny mpeg. Skusal som to a funguje to. Skus si spravit mpeg napr. v tmpg a daj bitrate 5000 kbps, potom to daj zauthoringovat v pinnacle s nastaveným bitrate 8000 kbps. Pusti to v Power DVD daj zobrazit info pocas prehravania a vysledny bitrate bude 5000. Najlepsie to uvidis na VBR a skus si dat do obrazu niekde skusobne titulky, v tom mieste bude preenkodovany a bitrate vyskoci na 8000. nasiel som to niekde na http://www.videohelp.com. :-!!! Vo verzii 9.4.2 uz je aj polozka "vzdy enkodovat cely film".