mpeg2 --> vob, dochazi k prekodovani?
Asi je to blba otazka, ale potreboval bych si neco ujasnit.
Mam avi a z nej napr. v TMPGenc udelam mpeg2 jako zdroj pro DVD.
Kdyz pouziju Pinnacle 9 SE, tak se to renderuje. Cili, jestli to dobre chapu, znovu komprimuje.
Kdyz pouziju DivxToDVD, dochazi asi take k prekodovani.
Predpokladal bych, ze dojde k necemu podobnemu, jako kdyz se oddeluje zvuk a video u mpeg - teoreticky beze zmeny kvality obrazu.
Otazka zni, da se to udelat tak, aby se kvalita videa uz nemenila?
Diky.
PS: Snazil jsem vypatrat odpoved, ale nepodarilo se mi to. Bud to nikdo neresi, nebo je odpoved trivialni - v danych programech to nejde, nebo...
Mam avi a z nej napr. v TMPGenc udelam mpeg2 jako zdroj pro DVD.
Kdyz pouziju Pinnacle 9 SE, tak se to renderuje. Cili, jestli to dobre chapu, znovu komprimuje.
Kdyz pouziju DivxToDVD, dochazi asi take k prekodovani.
Predpokladal bych, ze dojde k necemu podobnemu, jako kdyz se oddeluje zvuk a video u mpeg - teoreticky beze zmeny kvality obrazu.
Otazka zni, da se to udelat tak, aby se kvalita videa uz nemenila?
Diky.
PS: Snazil jsem vypatrat odpoved, ale nepodarilo se mi to. Bud to nikdo neresi, nebo je odpoved trivialni - v danych programech to nejde, nebo...
Pokiaľ obraz splňuje normu dvd tak by s ním nemal authoringový soft
robiť nič - audio sa môže ale nemusí konvektovať . - podľa zdrojového formátu
No a preklopí sa to do vob.
v kocke vsjo
http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1478 - na konci máš nastavenie gopu.
Ak to v mpgu tak nebudeš mať tak ti to authoring prekonvektuje.
robiť nič - audio sa môže ale nemusí konvektovať . - podľa zdrojového formátu
No a preklopí sa to do vob.
v kocke vsjo
http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1478 - na konci máš nastavenie gopu.
Ak to v mpgu tak nebudeš mať tak ti to authoring prekonvektuje.
Tak jsem to zkusil, nastavil GOPy.
V Pinacle se stejne musi nastavit kvalita. Ja jsem dal stejnou, ale doba, po kterou se to dela, me napovida, ze se to renderuje. Mozna se to da v Pin. nejak postelovat, to musim jeste propatrat a ozkouset.
V DivxToDVD si to chroustalo po svem, velikost neodpovida vubec.
Tak nevim.
V Pinacle se stejne musi nastavit kvalita. Ja jsem dal stejnou, ale doba, po kterou se to dela, me napovida, ze se to renderuje. Mozna se to da v Pin. nejak postelovat, to musim jeste propatrat a ozkouset.
V DivxToDVD si to chroustalo po svem, velikost neodpovida vubec.
Tak nevim.
Nějak teda nechápu o co jde.
Donutit jakýsi DiVx2DVD aby dělal z mpeg voby , asi by mě to nenapadlo, protože, jak název napovídá, program by měl sloužit k převodu Avi na DVD. Takže ne \/
Proč dávat hotový mpeg do Pinnacle taky nechápu, je přece hotový ne ?
Takže přeskoč výrobu v TMPgenc (nic moc) a dělej to v Pinnaclu (taky nic moc) nebo prolistuj toto forum a přijdeš asi na 18 způsobů jak to dělat jednodušeji a lépe. :-)
Donutit jakýsi DiVx2DVD aby dělal z mpeg voby , asi by mě to nenapadlo, protože, jak název napovídá, program by měl sloužit k převodu Avi na DVD. Takže ne \/
Takže přeskoč výrobu v TMPgenc (nic moc) a dělej to v Pinnaclu (taky nic moc) nebo prolistuj toto forum a přijdeš asi na 18 způsobů jak to dělat jednodušeji a lépe. :-)
Nějak teda nechápu o co jde.
Tak kam to mam dat, kdyz ne do Pinnacle? Ja jsem na zadny program, ktery hotovy mpeg pripravi na DVD nenarazil nebo aspon ne free.
V Pinnacle nejde (aspon si to myslim) nastavit tolik veci co v TMPGEnc.
Forum jsem prochazel, to delam jako prvni.
Co se tyce toho DivXtoDVD, tak v nazvu je sice Divx, ale pisou, ze to umi ze vseho. Proto jsem se taky ptal, jestli to znoku komprimuje nebo ne.
V Pinnacle nejde (aspon si to myslim) nastavit tolik veci co v TMPGEnc.
Forum jsem prochazel, to delam jako prvni.
Co se tyce toho DivXtoDVD, tak v nazvu je sice Divx, ale pisou, ze to umi ze vseho. Proto jsem se taky ptal, jestli to znoku komprimuje nebo ne.
Zapomel jsem. Ze stejneho duvodu se ptam na ten Pinnacle. Jestli to jde udelat, aby se to nekodovalo.
Dik
Dik
zvedavec
Ak som to dobre pochopil tak hotový mpg2 dávaš do pinancle DVD authoringového softu ?
Už ho nemusíš encodovať .
Ten si sneho urobí voby a celú štruktúru DVD.
Pavelpt prečo by mal preskočiť tmpgenc. myslíš že pinancle to z avi
prekóduje lepšie do mp2 ?
ja nahrávam do avi uncompresed alebo z kamery do DV avi a keď sa to
zedituje tak to strčím do Tmpgenc a potom do masteringového softu Tmpgenc DVD alebo sony DVD architect.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
A tmpgenc (nic moc ) s tým by som si dovolil nesúhlasiť lebo patrí medzi tie lepšie.
https://www.tvfreak.cz/recenze-test-6-mpeg-2-enkoderu/943
Ve finále určitě čekáte vyhlášení absolutního vítěze. Co se týče kvality, tak je myslím jasný - [color=blue]ProCoder, jeho náskok na další pronásledovatele - CCE, MainConcept a TMPGEnc - je ale velmi malý, takže pokud budete používat kterýkoliv z těchto enkodérů, neuděláte chybu[/color]. Navíc můžete i hodně ušetřit - nejlepší poměr výkon/cena je u TMPGEnc Plus, který je bezproblémový a navíc obsahuje šikovné MPEG Tools pro práci s MPEG soubory. Pokud používáte střihový produkt, který používá (nebo podporuje) pro výstup MainConcept nebo CCE, použijte tyto, protože ušetříte hodně času dvojím renderováním (např. Vegas, Premiere Pro). Pouze bbMPEG a Honestech k finálnímu enkódování nedoporučuji, důvody jsem uvedl výše.
nemyslím si že by si MIKE dal takú námahu robiť tento test a nakoniec
napísať hodnotenie inak ako mu vyšlo -určite s toho nemá percentá :-D
Ak som to dobre pochopil tak hotový mpg2 dávaš do pinancle DVD authoringového softu ?
Už ho nemusíš encodovať .
Ten si sneho urobí voby a celú štruktúru DVD.
Pavelpt prečo by mal preskočiť tmpgenc. myslíš že pinancle to z avi
prekóduje lepšie do mp2 ?
ja nahrávam do avi uncompresed alebo z kamery do DV avi a keď sa to
zedituje tak to strčím do Tmpgenc a potom do masteringového softu Tmpgenc DVD alebo sony DVD architect.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
A tmpgenc (nic moc ) s tým by som si dovolil nesúhlasiť lebo patrí medzi tie lepšie.
https://www.tvfreak.cz/recenze-test-6-mpeg-2-enkoderu/943
Ve finále určitě čekáte vyhlášení absolutního vítěze. Co se týče kvality, tak je myslím jasný - [color=blue]ProCoder, jeho náskok na další pronásledovatele - CCE, MainConcept a TMPGEnc - je ale velmi malý, takže pokud budete používat kterýkoliv z těchto enkodérů, neuděláte chybu[/color]. Navíc můžete i hodně ušetřit - nejlepší poměr výkon/cena je u TMPGEnc Plus, který je bezproblémový a navíc obsahuje šikovné MPEG Tools pro práci s MPEG soubory. Pokud používáte střihový produkt, který používá (nebo podporuje) pro výstup MainConcept nebo CCE, použijte tyto, protože ušetříte hodně času dvojím renderováním (např. Vegas, Premiere Pro). Pouze bbMPEG a Honestech k finálnímu enkódování nedoporučuji, důvody jsem uvedl výše.
nemyslím si že by si MIKE dal takú námahu robiť tento test a nakoniec
napísať hodnotenie inak ako mu vyšlo -určite s toho nemá percentá :-D
Jestli teda dobre chapu, tak Pinnacle to VZDYCKY koduje znovu?
Zatim se mi vsichni divite, ale nikdo to teda primo a jednoznacne nenapsal. :-)
Zatim se mi vsichni divite, ale nikdo to teda primo a jednoznacne nenapsal. :-)
Ja pinancle nepoznám ale ty si nenapisal či to dávaš do pinancla len
na mastering DVD alebo to musí presť postupne cez strihový soft do masteringu.....tam by mohlo dôjsť k duplicitnému prekodovaniu a straty kvality.
Do pinancla by som mp2 už nepchal len do nejakého authoringu.
DVD author, DVD lab, DVD architect Adobe encore....
na mastering DVD alebo to musí presť postupne cez strihový soft do masteringu.....tam by mohlo dôjsť k duplicitnému prekodovaniu a straty kvality.
Do pinancla by som mp2 už nepchal len do nejakého authoringu.
DVD author, DVD lab, DVD architect Adobe encore....
Jo, napsal jsem to nepresne. Pinnacle pouzivam jen na vytvoreni DVD struktury. Nechci to v nem komprimovat.
Je to delsi cas nez je v minutach delka videa a po te, co jsem upravil ty Gopy, jsem se dostal na nejakych 75% a to BEZ vypaleni.
To je veľa niečo tam máš asi na ho..o nastavené .
Pošlem ti jeden profil do tmpgenc a skús prekonvektovať avi vzorku s ním .DVD urob bez menu a zvuk daj PCM stereo a uvidíme.
Len hoď mail
Pošlem ti jeden profil do tmpgenc a skús prekonvektovať avi vzorku s ním .DVD urob bez menu a zvuk daj PCM stereo a uvidíme.
Len hoď mail
Hm...
Proč přeskočit TMPEG. Jestliže mu potom Pinnacle rekoduje...přece to nebudu dělat 2x.
Ke kvaltě tohoto enkoderu se nechci vyjadřovat, já osobně velice nepoznám rozdíl mezi jednotlivými programy a to vlastně taky potvrzuje Mikeho testy, nic moc proto, že je pomalý, u mě teda ano.
Definitivně jsem ho přestal používat, když si neporadil se stmívačkou na koci filmu do bez videa a jel jenom zvuk.Nedokázal udělat mpg, který by autorizační soft sežral.Tak skončil.
Proč přeskočit TMPEG. Jestliže mu potom Pinnacle rekoduje...přece to nebudu dělat 2x.
Ke kvaltě tohoto enkoderu se nechci vyjadřovat, já osobně velice nepoznám rozdíl mezi jednotlivými programy a to vlastně taky potvrzuje Mikeho testy, nic moc proto, že je pomalý, u mě teda ano.
Definitivně jsem ho přestal používat, když si neporadil se stmívačkou na koci filmu do bez videa a jel jenom zvuk.Nedokázal udělat mpg, který by autorizační soft sežral.Tak skončil.
lebo si nemal dobre nastavený gop.
a nepisal som preskočiť tmpegenc ale upraviť nastavenie výsledného mpgu , lebo si myslím že nemá dobré parametre a preto mu to pinancle
reencoduje. :-I
a nepisal som preskočiť tmpegenc ale upraviť nastavenie výsledného mpgu , lebo si myslím že nemá dobré parametre a preto mu to pinancle
reencoduje. :-I
Jak jsem měl nastavený GOP si fakt nepamatuji, ale pro opice jsou tam profily - (DVD PAL) soubor "a" prošel, sobor "b" se stmívačkou ne, takže GOPem to asi nebylo a pokud se toho seskupení obrázků týká, tak pokud se nepřešvihne 15 (nebo 30 půlsnímků) je to myslím jedno, lze i proměnou hodnotu jestli se nepletu.
Pre opice možno ale hore je odkaz ako má vyzerať podľa špecifikácie DVD
ten tmpencoderi neni dobrý.
http://www.abcdefghijkl.szm.sk/gop.jpg
zvedavec tmpg používa a niečo sa mu serie ja ho nechcem hnať do iného
softu , viem podľa seba že to čo vyhovuje mne nemusí druhému.
Tak som mu chcel pomôcť eliminovať chybu tmpgenc alebo pinancle.
Ak to má len v authoringu buď má zlý výstup z tmpgencodeu alebo
zle nastavené pinancle. - pinancle nepoznám ale tmpg ano.
:-(((
ten tmpencoderi neni dobrý.
http://www.abcdefghijkl.szm.sk/gop.jpg
zvedavec tmpg používa a niečo sa mu serie ja ho nechcem hnať do iného
softu , viem podľa seba že to čo vyhovuje mne nemusí druhému.
Tak som mu chcel pomôcť eliminovať chybu tmpgenc alebo pinancle.
Ak to má len v authoringu buď má zlý výstup z tmpgencodeu alebo
zle nastavené pinancle. - pinancle nepoznám ale tmpg ano.
:-(((
Nevím jak dalece záleží na struktuře GOP a právě abych si s tím nemusel lámat hlavu používám Procoder s nastavením "Automatic" a ono to jaksi funguje.
:-D
:-D
DVD author ti napriklad mp2 s nestandartnym vobom nezoberie - hodi hlášku non standard dvd a koniec.
Mám aj authoring od sonicu MY DVD tiež keď mu dáš takýto mpeg o veľkosti 3Gb tak ti odhad napíše na 4,5GB a žuje ho dllllho... a toto by
mohol byť ten problem s tým pinanclom :-)
Mám aj authoring od sonicu MY DVD tiež keď mu dáš takýto mpeg o veľkosti 3Gb tak ti odhad napíše na 4,5GB a žuje ho dllllho... a toto by
mohol byť ten problem s tým pinanclom :-)
zvedavec -když už to máš v avi (vlastně i dig. kamery vytváří i když na pásce, soubor v AVI! (a v kodeku DV)) a nechceš přijít o původní kvalitu , tak z něj nedělej nic jinýho a nech to v avi!!!
(vůbec nechápu (snat jen z lobbystických pohnutek?), proč kamery pracují v AVI a DVDvideo v mpg..., čímž , snat záměrně, není DVDvideo pro domácí použití především vlastních nahrávek z kamery, snadné používat pro širší veřejnost :-( ...
AVI má budoucnost! Soubory nepřevádějte na žádný DVDvideo! Stejně u audio v mp3, natož wav -ten dokonve ve vyšším vzorkování!) "nezakleju" do nějakáho nesvobodného CDaudio, ale zazálohuji jako soubory na CD-R nebo na DVD-(+)R!!! :-D Szejně tak si každý snadno uloží dig. fotky, ale jak říkám, s DVDvideo je plno lodí v koncích!...
Na nějaká DVDvideo a MPEG-2 se vybodni (na tzv. stolní mašiny co neumí PC formáty, podobně jako audio ne-Mp3 playery, taky!) a ve VD, když ti nejde o žádný efekty, pracuješ vždy i při jednoduchém střihu, jeli potřebný, jen s ideální kopíí bez nutnosti něco zdlouhavě přepočítávat a tím vždy minimálně o něco zase zprznit...
A již v blizoučkém budoucnu bude stejně vše jen PC!!! :-D :-D :-D
(i když se to tak nebude tvářit, nebo bude jednoúčelový-jakože player, nebo hifi audio věž) a neabgrejdovatelné mechanické jednoúčelové stroje, co je nutné pokaždé zahodit, když vyjde nový formát nebo media či rozlišení videa nebrat!
(vůbec nechápu (snat jen z lobbystických pohnutek?), proč kamery pracují v AVI a DVDvideo v mpg..., čímž , snat záměrně, není DVDvideo pro domácí použití především vlastních nahrávek z kamery, snadné používat pro širší veřejnost :-( ...
AVI má budoucnost! Soubory nepřevádějte na žádný DVDvideo! Stejně u audio v mp3, natož wav -ten dokonve ve vyšším vzorkování!) "nezakleju" do nějakáho nesvobodného CDaudio, ale zazálohuji jako soubory na CD-R nebo na DVD-(+)R!!! :-D Szejně tak si každý snadno uloží dig. fotky, ale jak říkám, s DVDvideo je plno lodí v koncích!...
Na nějaká DVDvideo a MPEG-2 se vybodni (na tzv. stolní mašiny co neumí PC formáty, podobně jako audio ne-Mp3 playery, taky!) a ve VD, když ti nejde o žádný efekty, pracuješ vždy i při jednoduchém střihu, jeli potřebný, jen s ideální kopíí bez nutnosti něco zdlouhavě přepočítávat a tím vždy minimálně o něco zase zprznit...
A již v blizoučkém budoucnu bude stejně vše jen PC!!! :-D :-D :-D
(i když se to tak nebude tvářit, nebo bude jednoúčelový-jakože player, nebo hifi audio věž) a neabgrejdovatelné mechanické jednoúčelové stroje, co je nutné pokaždé zahodit, když vyjde nový formát nebo media či rozlišení videa nebrat!
Jano,
tady je mail: [email]panet@seznam.cz[/email] - diky
Ad avi: V avi to nechat nemuzu. Jedna se o porady (dokumenty) nahrane z TV v 720x576 a potrebuju, aby byly prehratelne v DVD prehravacich. Dost dobre si nemuzu dovolit skladovat 20GB a vice porady v teto podobe.
tady je mail: [email]panet@seznam.cz[/email] - diky
Ad avi: V avi to nechat nemuzu. Jedna se o porady (dokumenty) nahrane z TV v 720x576 a potrebuju, aby byly prehratelne v DVD prehravacich. Dost dobre si nemuzu dovolit skladovat 20GB a vice porady v teto podobe.
Pinnacle pouziva tzv. Smartrender takze prekoduje len zmenene casti vo videu. Ked napriklad medzi dva mpg-y vlozis prechod, titulky do obrazu atd. Zaroven musis mat v nastaveni vyssi alebo rovnaky bitrate ako mas uz spraveny mpeg. Skusal som to a funguje to. Skus si spravit mpeg napr. v tmpg a daj bitrate 5000 kbps, potom to daj zauthoringovat v pinnacle s nastaveným bitrate 8000 kbps. Pusti to v Power DVD daj zobrazit info pocas prehravania a vysledny bitrate bude 5000. Najlepsie to uvidis na VBR a skus si dat do obrazu niekde skusobne titulky, v tom mieste bude preenkodovany a bitrate vyskoci na 8000. nasiel som to niekde na http://www.videohelp.com. :-!!! Vo verzii 9.4.2 uz je aj polozka "vzdy enkodovat cely film".