Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Pinnacle studio 15 - spomalování videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    39

    Ahoj, potřeboval bych poradit, když spomaluji video tak se nepřehraje celý klip ale jenom kousek, nevíte čim to je? předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    272

    Co jsi použil ke zpomalení videa?Je to základní efekt RTFX rychlost nebo jiný?Nastavoval jsi nějak klíčové snímky?Jedná se o klip samostatný nebo klip vsazený mezi ostatní?Je dokončen render na pozadí?Nezobrazil se ti během přehrávání modrý vykřičník nebo otazník na černém pozadí?Na čem provozuješ PS 15?
    Těžko jednoznačně poradit,příčin problému může být více.Mimo jiné pokud se používá místo originálu nějaký crack,nelze někdy chybu určit a najít nápravu.Pak je třeba se poohlédnout po jiné verzi.Tím se zároveň vysvětluje i to,že co chodí jednomu uživateli už nefunguje druhému.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    39

    ke spomalování videa jsem použil efekt rychlost, videoklip byl v PS vystřižen a pak spomalen, ale spomaluje se mi začátek toho videoklipu, vlastně to má stejnou dobu jako před spomalením, co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    272

    Snad jsem Tě pochopil.Klip jsi nejprve upravil(ostřihal=trimoval) a pak jsi použil efekt rychlost.Napadá mně jestli nemáš zatrhlou volbu použít klíčové snímky.To by znamenalo,že jsi sice zadal zpomalit,ale jenom na první klíčový snímek a druhý je v původním nastavení to je na původní rychlost.Proto se ti jeví,že zpomaluješ jenom na začátku a konec se jeví jako normální rychlost.Při tom dochází k určitému natažení klipu,ale pokud nemáš roztaženou časovou osu tak si toho prodloužení nemusíš všimnout.Musel by sis poznačit délku klipu před použitím efektu a po.Pak zjistíš rozdíl,protože v PS 12,14 ale i 15 se klip při zpomalení roztáhne.Doporučuju nejdříve použít nabídku Vymazat dočasné soubory aktuálního projektu.Po vymazání dojde k jejich obnovení a možná se Tvůj projekt začne chovat tak jak má.
    Další možnost je poškozený projekt a v tom případě je řešení udělat nový.Různé laborování je ztráta času a nervů.
    Dále doporučuju zkusit tento postup:
    Udělej si nový projekt,do něj vlož jeden klip a ten zpomal.Nepoužívej volbu Použít klíčové snímky.
    Pokud bude vše v pořádku klip se v závislosti na zvoleném zpomalení protáhne a zpomalí v celé délce klipu.Pak efekt odstraň a klip uprav trimováním(ostřižením)Znova použij efekt.Pokud bude vše v pořádku,projekt ve kterém si dělal je poškozen.Pokud nic z toho nepomohlo najdi si jinou verzi PS 15,protože Tvoje není originál.
    Nakonec si nechávám možnost,že něco děláš nevědomky špatně a v tom případě bych dodělal videonávod a přidám ho k ostatním na youtube.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    272

    Omlouvám se nic z toho co jsem Ti napsal neplatí,spletl jsem si popis efektu s efektem,který není v PS obsažen.
    Můj popis platí na externí plugin.Efekt,který používáš je součástí PS a patří do kategorie
    Studio HD RTFx a má velmi jednoduché ovládání.Normální rychlost se nastavuje posuvníkem na procentuální přímce,doleva se nastavuje až na 10% původní rychlosti.Posunem doprava zrychluješ až na 500% procent původní rychlosti.Úměrně k tomu se prodlužuje nebo zkracuje klip.Dále lze jenom nastavit volbu hladké přechody a pozpátku,to není třeba více rozebírat.Pokud se Ti to chová jinak je možné zkusit udělat nový projekt a otestovat samostatně a tím zjistíš vadu projektu.Pokud ani to nepomohlo,zkus ještě vymazat pomocné soubory projektu.Když nepomůže ani to,je mi líto,sežeň si jinou verzi PS.
    Ještě jednou se omlouvám za původní příspěvek,hrubě jsem se spletl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    39

    už to funguje, díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    8

    Stejnej problém.
    Dám příklad.Mám fotbalovej zápas a chci z celého zápasu např. pouze branku,kterou chci zpomalit.Takže vložím celej zápas do pinnacle.Vystřihnu pouze branku,ostatní dám odstranit.Takže mám filmeček cca 10 sec.Tak a ted dám RTFx-rychlost nastavím třeba 50%.Filmeček se sice roztáhne na dvojnásobnou velikost,ale inkriminovaný okamžik s brankou je fuč.Je tam uplně jinej filmeček s fotbalu.Prostě mě připadá,že to zpomalí celej fotbalovej zápas.
    Když dám kousek ze začátku přenosu a ostatní odstraním,tak i po zpomalení je vše O.K.Ale jak chci zpomalit část z prostředka,tak to zlobí.
    Dočasné soubory jsem samozřejmně smazal i restartoval počítač,ale vždy to je na nic.
    Jedná se určitě o kravinku,ale rád bych na to přišel
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    272

    Tvůj postup je v pořádku a tak to skutečně funguje.Zkus si ještě otevřít úplně nový projekt a nech si zobrazit i překryvnou stopu.Do ní vlož fotbálek.V místě,kde začíná situace která tě zajímá ji řízni žiletkou.Tam kde chceš nebo kde končí akce opět řízni žiletkou.Vyříznuté video chytni a přenes do hlavní stopy.Použij zpomalení.Pokud se ani teď nedobereš výsledku,je problém v PS a je třeba se poohlédnout po jiné verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od steviezah Zobrazit příspěvek
    Tvůj postup je v pořádku a tak to skutečně funguje.Zkus si ještě otevřít úplně nový projekt a nech si zobrazit i překryvnou stopu.Do ní vlož fotbálek.V místě,kde začíná situace která tě zajímá ji řízni žiletkou.Tam kde chceš nebo kde končí akce opět řízni žiletkou.Vyříznuté video chytni a přenes do hlavní stopy.Použij zpomalení.Pokud se ani teď nedobereš výsledku,je problém v PS a je třeba se poohlédnout po jiné verzi.
    Tak kamaráde,víš kde byl problém?Já jsem ty kousky co jsem nechtěl dal odstranit/nebo vyjmout/. Ono se musí dát VYMAZAT! Pak už vše šlo O.K.
    Díky za odpověd.
    p.s. Koukal jsem na tvoje videa na youtube.Super.Ještě budou nějaká?Přivítal bych menší tutoriálek na nějaké efektivní titulky.
    p.s.s. A ještě bych se chtěl zeptat.Viděl jsem,že jde to,aby se ořízla čistě jenom nějaká postava např. z filmu.A poté se přenesla do jiného filmu.Jde to i v Pinnacle?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    272

    No tak to mě nenapadlo.Pokud chci odstramit nějaké části videa v PS 15,označím je a automaticky klapnu po klávese delete.V současné době se učím dělat v Edius 6,ale PS 15 jsem si nechal,protože na některé moje home projekty je Edius kanon na vrabce.Něco mám rozdělané pro PS 15,tak to pověsím až to budu mít.
    Vyříznout postavu z nějakého filmu a přemístit ji do jiného v PS dost dobře nejde,nemá to track motion movie nebo rotoscoping či jak se ta funkce v After effectu jmenuje.Zkoušel jsem a je to pracné jako prase,vyexportovat část filmu jako AVI,to vrazit do Photoshopu CS4 a jednotlivé snímky videa obřezat.Pak to z Photoshopu vyexportovat jako video s alfa kanálem a to vrazit zpět do PS.
    No a pak jsem to jenom narouboval do jiného filmu.V podstatě jsem udělal rotoscoping.Ale už bych to nedělal,strávil jsem u 6s slovy u šesti sekund 2 týdny každý den po 3 hodiny.Vyřezával jsem pohybující se postavu ze 180 snímků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    8

    Tak jsem 1,5hod hledal ten klip..)) No ale našel jsem to.Je to v čase 1:05

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    272

    Jo to je ono,rozumíme si.Tohle vypadá z After Effect,který je k tomu určen a má na to nástroje.
    Trvá to asi 2 sekundy,to není moc, maximálně 60 snímků při 30 sekundách.Tohle Pinnacle sám o sobě neumí.Až nebudu mít co dělat,něco na to téma vylopotím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    39

    teď na to koukám a i když dám vymazat tak mi to přehrává jenom začátek
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    272

    To není normální.Pověs někde kousek videa z fotbalu nebo celé podle možností Tvojeho připojení.Podívám se na to,udělám ukázku.

    Tak už jsem na přišel co Ti to dělá.Opět jedna chyba Pinnacla,která nejenže unikla výrobci a programátoři to ojebali.A to jsem si myslel,že už jsem všechny chyby objevil a že vím jak na to.
    Popis když to funguje a musí být splněny tyto podmínky:
    Video PS musí umět zpracovávat bez přepočtu.To znamená,že po vložení se pásek nad timeline nezmění v zelený ve kterém se pohybuje světlezelený,který jakmile doběhne na konec se změní ve standartní oranžovou.Tohle Ti indikuje,že máš zapnuté ve vlastnostech projektu Renderování na pozadí.Někteří doporučují při silném PC vypnout a pak se diví.Takže pokud vložíš video do timeline a PS ho umí zpracovat,je jedno,kde se rozhodneš klip zpomalit a jestli máš klipy umístěné za sebou.prostě to funguje.
    Popis když to nefunguje:
    Tu část klipu kterou chceš zpomalit musíš vyexportovat do souboru a ten vložit zpět do timeline.Pak si to zpomal,zrychli podle libosti.
    Není-li Ti něco jasné,nebo Tě něco bude zlobit,napiš,udělám návod.
    Naposledy upraveno uživatelem steviezah: 08-07-2011 v 01:33 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    39

    ok, díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pinnacle Studio - problém při exportu videa
    Od Nicoolas_Doe v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-07-2011, 12:56
  2. Problém se zvukem HD videa - Pinnacle studio 12
    Od kecy v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 14:24
  3. stažení videa z DVD do Pinnacle Studio 11
    Od Honza K v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-10-2008, 17:36
  4. Pinnacle studio 9 - export videa
    Od nikolaosek v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-05-2006, 21:53
  5. otocenie DV videa o 90° v Pinnacle studio 9
    Od Baldo v sekci Editace videa
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-03-2006, 09:21