Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: set-top box strong SRT 5220 propojeni

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    19

    Zdravim vsechny,
    mam set top box strong SRT 5220, dvd rekorder s HDD Philips HDR3500, televize watson (pouze 1x scart).

    Propojil jsem vse dle navodu - Ze set-top boxu scart do tv a druhy scart ze set-top boxu do dvd. Kdyz se chci divat na TV je vse OK. Kdyz se chci divat na DVD tak musi byt set-top box ve stand-by rezimu a potom je signal ze scartu pruchozi pres set-top box do TV ---> a tady je zadrhel vse funguje ale obraz z dvd je cernobily. Zkousel jsem na set-top boxu zmenit tv system (cvbs,rgb,s-video), ale nic nezabralo. Na DVD rekorderu je jen RGB, YPbPr a YPbPr pan scan.

    Je zajimave ze signal do dvd jde barevne, ale pruchod signalu pres set-top box ztrati barvu. Kdyz DVD propojim na primo a prehraju nahravky nahrane ze set-top boxu tak jsou barevne.

    Budu rad za kazdy napad. A rady typu novou tv neberu.
    Diky vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    19

    Jo abych nezapomnel rekorder nema rf modulator (nebo jak se tomu rika) takze dvd rekorder nenaladim pres koax.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Jestli jsem to pochopil správně:
    DVD - STB - TV = černobíle
    DVD - TV = barevně
    Pokud ano, problém nebude v TV, ale v STB. Není tam náhodou také přepínání PAL / NTSC ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    19

    A jeste jedna vec jeden scart je full, zlacene konektory pomerne tlusty kabel. Druhy scart je levny z elektra za 100kc. Zkousel jsem je prohazovat, ale nepomohlo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Jestli jsem to pochopil správně:
    DVD - STB - TV = černobíle
    DVD - TV = barevně
    Pokud ano, problém nebude v TV, ale v STB. Není tam náhodou také přepínání PAL / NTSC ?
    jj presne tak - prepinani tam je a je to na automatika. Zkusim jedno a pak druhe a dam vedet. Bohuzel je to TV u rodicu takze to bude nejdriv zitra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Mělo by tam být PAL
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    19

    Tak jsem vyzkousel PAL i NTSC, s kominacema rgb,cvbs a s-video a bohuzel nic nepomohlo. Jeste bych chtel vyzkouset pridat videorekorder

    Set-top box -> TV (scart)
    Set-top box -> DVD -> video -> TV (2x scart, koax)

    Jenom je nevyhoda, ze kdyz se budu chtit divat na DVD tak bude muset byt zapnute video. Ale obesel bych cestu pres set-top box.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tak to zapoj jinak:

    Ze SCART1 u STB to propoj na SCART2 u DVD rekordéru, z DVD rekordéru ze SCART1 to propoj se SCART vstupem u TV.

    Pak by při stavu standby u DVD rekordéru mělo jít normálně sledovat programy v TV, při zapnutém DVD rekordéru nahrávat z STB nebo přehrávat záznamy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Tak to zapoj jinak:

    Ze SCART1 u STB to propoj na SCART2 u DVD rekordéru, z DVD rekordéru ze SCART1 to propoj se SCART vstupem u TV.

    Pak by při stavu standby u DVD rekordéru mělo jít normálně sledovat programy v TV, při zapnutém DVD rekordéru nahrávat z STB nebo přehrávat záznamy.
    Omlouvam se neuvedl jsem ze ten set-top box je dvoutunerovy a ze signal z druheho tuneru posila na druhy scart. Tak jak jsi napsal tak to ted je propojene(abych se mohl divat na dvd) nicmene nemuzu vyuzivat druheho tuneru pro nahravani a divat se na neco jineho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To je blbý, ale možná to vysvětluje i ony problémy (STB není stavěný na průchozí signál mezi SCARTy). Ovšem osobně bych si pro nahrávání pořídil nějaký dvoutunerový PVR a DVD rekordér dal ze hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    niolou možná znáš, pokud ne tak třeba pomůže:
    Kvuli castym dotazum zakazniku uvadime rady pro zapojeni a pouziti prijimace Strong 5220.
    Pro spravnou cinnost prijimace postupujte nasledovne:
    1) Propojit smyckou tunery.
    2) Prepnout v menu video vystup na RGB.
    3) Zmackou tlacitko A/B pro aktivaci druheho tuneru.
    4) Zmacknout tlacitko A>B pro aktivaci prave sledovaneho programu na druhy tuner.
    Z jednoho scartu leze 1 program, z druheho scartu druhy program, který vzdy nastavite stiskem tlacitka A>B.
    Pokud chcete vyuzit tento prijimac pro pripojeni k TV a videorekorderu, musite pripojit prvni vystupni SCART Strongu 5220 do TV a druhy do videorekorderu. Na Vasem videorekorderu vsak musite nastavit nahravani ze vstupniho SCARTU.
    zdroj: http://www.videotech.cz/dvb-t-prijim...trong-srt-5220

    Podobné problémy byly probírány i na adrese http://www.digitalnitelevize.cz/foru...7479/?stranka=
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    19

    Dekuji vsem za rady, nakonec se ukazalo ze problem je v dvd rekorderu.
    Pokud propojim DVD s TV pres scart1 je obraz je barevny.
    Pokud propojim DVD s TV pres scart2 je obraz cernobily.
    Takze v set-top boxu to neni.

    Pitomec-> set-top box prave je staveny na pruchozi signal mezi scarty
    Interfernet422 -> I pres mizerny navod u Strongu jsem zapojeni pochopil (vygooglil) i tak diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od niolou Zobrazit příspěvek
    Dekuji vsem za rady, nakonec se ukazalo ze problem je v dvd rekorderu.
    Pokud propojim DVD s TV pres scart1 je obraz je barevny.
    Pokud propojim DVD s TV pres scart2 je obraz cernobily.
    Takze v set-top boxu to neni.

    Pitomec-> set-top box prave je staveny na pruchozi signal mezi scarty
    Interfernet422 -> I pres mizerny navod u Strongu jsem zapojeni pochopil (vygooglil) i tak diky
    DVR-len SCART1 je výstupný.Preto je obraz okej.SCART2 je vstup pre externé zariadenia ako je Stb-S,T,Dekoder,VRC,DVD/R/,a hlavne chce to aj druhý Full pin SCART kábel,aj ked nebudu povrchovo zlatom upravené kontakty.Ked budeš mat aj druhý SCART full,ako píšeš že jeden máš,dam dva tipi ako to zapojiť.Tu potrebuješ dialnicu a nie jednosmerku zo slepou uličkou.Philips DVR je okej.
    To je tak lacné nedokonalé,a nedokončené SCART prepojovacie kable su tak dobré na prehrávanie,ale ten kdo chce nahrávat,prehrávať,a ešte pritom aj sledovať Tv pri dvoch až troch komponentoch-tak len SCART full.
    Naposledy upraveno uživatelem Scorpion7: 06-07-2011 v 22:39
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. strong str 6500 vs str 7335
    Od RElic v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 08:54
  2. STB Strong SRT50
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-03-2007, 18:15
  3. Strong 5150
    Od Encore v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-02-2006, 08:01