Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Jak nastavit DLNA pro Sony přes DI-524UP?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravím, nedaří se mi zprovoznit DLNA.
    V sítích se nevyznám, takže bych potřeboval poradit. Tuším problém někde v nastavení routeru, ale po pořadě:

    TV Sony KDL40EX700 je kabelem připojena k routeru Dlink DI-524UP. PC je pak k routeru připojeno skrz WiFi.
    V TV je nastaveno automatické nastavení připojení. Kontrola spojení v TV ukazuje:
    Kabelové připojení OK
    Místní adresa OK
    Přístup k internetu OK

    PC s win7 se k internetu připojí. Jako DLNA server jsem zkoušel WM12 (nebyla nalezana žádná mediální zařízení), PS3 Media server a Wild Media Server. WMS nejprve vypisoval chybové hlášky, ale po přidání použitého síťového (wifi) připojení do seznamu autorizovaných připojení v sekci nastavení serveru, se server spustil. Aplikaci jsem povolil ve win firewallu (ale zkoušel jsem to i s vypnutým firewallem), takže už není blokována - v logu WMS je vidět: Start server a IP 192.168.0.101, která je přidělena PC.
    Nicméně Diagnostika serveru žádný server nenajde (nepommůže ani aktualizace seznamu).

    Na routeru je nastaveno
    DHCP Server Enabled
    Starting IP Address 192.168.0.100 a Ending IP Address 192.168.0.199
    Ve WAN Settings je vybráno Dynamic IP Address
    UPnP Settings Enabled
    Multicast streaming Enabled
    Firewall nasteven není, je nastaveno filtrování na MAC adresy, (povoleno samozřejmě jak PC tak TV), ale ani po jeho vypnutí se nic nezmění.

    Ping z PC na IP přidělenou pro TV normálně projde.
    Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že přes router neprochází komunikace, i proto, že v síti vidím Mediální zařízení WMS1 (pojmenování DLNA serveru ve WMS) a ještě jedno s názvem PC, v sekci Počtač je PC a v sekci Síťová infrastruktura DI-524UP. TV tam není.

    Ve vlastnostech DI-524UP není vybrána žádná z nabízených služeb (FTP, TELET,...). Zkoušel jsem tam přidat novou službu dle vytvořeného DLNS serveru (nevím ale jaké zvolit číslo externího portu, tak jsem použil stejné jako pro interní dle nastavení ve WMS). Popis sužby se po restartu routeru přejmenoval na Teredo, ale stejně to nepomohlo.

    Takže nikde nevybíhá žádná chybová hláška, z PC ping na TV funguje, DLNA server ve WMS (zdá se) běží, ale TV žádný server nenajde.
    Poradíte mi, co je špatně a jak to nastavit správně? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    v prvom rade skus zapojit PC s routrom cez kabel...
    zapni telku, vypni firewall na pc, tym bude zarucene, ze je mdzi nimi iba SWITCH zapni wildmediaserver, zmen adapter na dratovu sietovku, nasledne ektivuj server a na tej istej obrazovke, kde je zmena adapteru daj vyhladat zariadenia, ci tam uvidis teku, ak ano tak ju povol...
    ak nie, tak nasledne pojdeme dalej
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Zkusil jsem to přes kabel, vypnul jsem firewall, zapnul WMS, změnil v něm adaptér na síťovku, dal jsem vyhledat zařízení a našlo mi to jen DI-524UP. Povolil jsem je, restartoval se server, ale TV stále nic nevidí. Chyba v nastavení sdílení? Ping z PC na TV i router funguje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od mike01 Zobrazit příspěvek
    Zkusil jsem to přes kabel, vypnul jsem firewall, zapnul WMS, změnil v něm adaptér na síťovku, dal jsem vyhledat zařízení a našlo mi to jen DI-524UP. Povolil jsem je, restartoval se server, ale TV stále nic nevidí. Chyba v nastavení sdílení? Ping z PC na TV i router funguje...
    a ty jo... no tak to je blbicko... nemas nahodou spusteny nejaky antivirak s personal firewallom trebarz eset smart security alebo nieco podobne...???
    v podstate aby sa nasli zariadenia musi byt povoleny port 1900 TCP/UDP (SSDP) kde sa posle broatcast a oni sa "ozvu"......nasledne uz prebieha komunikacia cez DLNA to zalezi od nastavenia servera......takze mala by bat spustena telka nasledne spustit PC bez FW a spustit wild media server a dat v nom vyhladat zariadenia.....vravis ze najde iba router..????
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wild search.JPG 
Zobrazení: 293 
Velikost: 245.4 KB 
ID: 11965  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od rommi Zobrazit příspěvek
    a ty jo... no tak to je blbicko... nemas nahodou spusteny nejaky antivirak s personal firewallom trebarz eset smart security alebo nieco podobne...???
    v podstate aby sa nasli zariadenia musi byt povoleny port 1900 TCP/UDP (SSDP) kde sa posle broatcast a oni sa "ozvu"......nasledne uz prebieha komunikacia cez DLNA to zalezi od nastavenia servera......takze mala by bat spustena telka nasledne spustit PC bez FW a spustit wild media server a dat v nom vyhladat zariadenia.....vravis ze najde iba router..????
    Mám sice NOD ale jen čistý antivir bez firewallu, navíc jsem to zkoušel i při vypnutém Nodu. Naopak mě win upozorňují na vypnutý firewall.
    Kde můžu povolit ten port 1900 TCP/UDP? Zkusil jsem to v nastavení DI-524UP zobrazeném v "Síťové infrastruktuře", ale opět bez efektu.
    Jj, najde to jen router
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dlna.jpg 
Zobrazení: 179 
Velikost: 164.2 KB 
ID: 11986   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: router.jpg 
Zobrazení: 185 
Velikost: 147.0 KB 
ID: 11987  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od mike01 Zobrazit příspěvek
    Mám sice NOD ale jen čistý antivir bez firewallu, navíc jsem to zkoušel i při vypnutém Nodu. Naopak mě win upozorňují na vypnutý firewall.
    Kde můžu povolit ten port 1900 TCP/UDP? Zkusil jsem to v nastavení DI-524UP zobrazeném v "Síťové infrastruktuře", ale opět bez efektu.
    Jj, najde to jen router
    to by si prave povolovat nemal nikde, pokial mas vypnuty FW tak by to malo ist automaticky
    nic mudre ma nenapada navrhol by som nahrat do routra posledny FW a vyskusaj vypnut UPNP funkcionalitu v routri je to v casti TOOLS -> MISC. -> UPNP settings a skus vypnut aj multicast.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od rommi Zobrazit příspěvek
    to by si prave povolovat nemal nikde, pokial mas vypnuty FW tak by to malo ist automaticky
    nic mudre ma nenapada navrhol by som nahrat do routra posledny FW a vyskusaj vypnut UPNP funkcionalitu v routri je to v casti TOOLS -> MISC. -> UPNP settings a skus vypnut aj multicast.....
    "skus vypnut aj multicast" - BINGO!!!
    To byl ten zakopaný pes. Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od mike01 Zobrazit příspěvek
    "skus vypnut aj multicast" - BINGO!!!
    To byl ten zakopaný pes. Díky moc!
    no jo no ...... D-link , standartne by to malo ist aj s multicastom, ale....., hlavne ze to fachci....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: LCD Samsung a přetáčení filmů přes DLNA
    Od StandaO v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-10-2011, 18:16
  2. Plazma: LG 50PK760 zvuk přes DLNA
    Od mivan76 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-01-2011, 11:18
  3. Streamování PC obrazu do TV přes BD Player pomocí DLNA
    Od martin.developer v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 14:26
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2006, 06:16
  5. Jak nastavit pruchod audia/videa pres dekodery
    Od pwpc v sekci Programátoři
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-07-2004, 11:43