Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Pinnacle Studio - problém při exportu videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    11

    Ahoj,

    pokouším se vytvořit sestříhané video v Pinnacle studio 15. Video mám již připravené a zbývá mi poslední krok, celé to zkompletovat do jednoho souboru.

    Zvolím požadovaný formát komprese (zkoušel jsem DVI, MPEG1, MPEG2 i rovnou vyplovat jako DVD Video), dám vytvořit video. Několik minut to jede, jak má a pak se to (pokaždé jinde) "zasekne" a nic se neděje (čekal jsem 15 minut). Aplikace samotná funguje, nespadne, jen se prostě zasekne to vytváření.

    Už nevím co s tím, zkoušel jsem reinstal windows 7, Pinnacle studio 11, ale pořád stejný výsledek. Prosím o radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele JardaC
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    41

    Že to dělá i ve S 11? To by vypadalo, že si Studio neporadí se zdrojovým videem, anebo mu z nějakého důvodu nesedí konfigurace Tvého počítadla. A vzhledem k tomu, že se to sekne pokaždý jinde, bych to viděl spíš na variantu 2. Každopádně bych zkusil:
    a/ vyexportovat "surové" video, tzn. bez přechodů, titulků ... a jiných pičičminek, prostě nahraný jen zkusit prohnat Studiem, jak si s tím poradí
    b/ pokud to nebude OK, tak otevřít surové zdrojové video např ve Virtualdubu a pod volbou tuším File - Open - Advanced settings - a zatrhnout Re-derive keyframe flags (nevím přesně, jak ta nabídka tam je, nemám tu VD, ale nějak takhle to vypadá). Soubor se načte, díky tomu zatržítku se přeindexuje a znova se pak z Virtualdubu uloží pod stejným názvem (samozřejmě jinam, než je původní soubor). Jo, ve VD musí být u Videa i Audia nastaveno Direct Stream Copy. No a vzniknuvší soubor se poté může načíst do Pinnaclu místo původního ... a zkusit znova export.
    c/ zkusit, máš-li možnost, vše na jiném PC
    Víc mě nenapadá, je to - bohužel - někdy trochu alchymie, co jednomu běhá, jinému dělá problémy.
    Každopádně, good luck!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    11

    Díky moc za rady. Bohužel se mi to zasekává už na začátku videa, kde mám za sebou poskládané pouze fotky. K samotnému video souboru to dojde málokdy. Dneska to zkusím na jiném PC a uvidím. DÍKY!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    Nicoolas_Doe:
    škoda, že jsi hned nenapsal o těch fotkách. Vyhoď je a vyzkoušej to bez nich. To měla být vlastně první rada, jenže to nikdo nevěděl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    11

    Nojo, tak smazat fotky zabralo. Díky.

    Co se dá dělat s těma fotkama? Jsou v JPEG a ve vysokým rozlišení rovnou z foťáku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    11

    Tak jsem zmenšil fotky a dostal jsem se skoro až na konec při exportování videa, kde mám zase naházené fotky a pak to zas chcíplo. Zkoušel jsem již dva PC a pořád se to chová podobně.

    Co se dá ještě vymyslet s těmi fotkami?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele JardaC
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    41

    No, já osobně jsem s fotkama problém neměl - pravda, dělal jsem jen jakési slieshow jen z fotek, nebyla to kombinace fotky + video. Nasypal jsem tam fotky ze svého obstarožního 7-megáče zn. Canon, mezi každou přechod myslímže dissolve, jako hudební stopu Mariána Vargu a jelo to, jak se říká, jak z praku.... tady nevím, co poradit. Ale pravda, vzpomínám si, že jsem kdysi kontaktoval techn. podporu Exacu kvůli něčemu s fotkama, (už si nevzpomínám čemu), a pán na druhém konci mailu mi tehdy sdělil, že Studio je soft na video a ne stroj na slideshow, tak ať se nedivím. Takže už se nedivím
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    V dobách, kdy jsem dělal v Pinaclu, jsem si fotky vždy chystal na rozlišení videa. Nějak mě to zůstalo a používám to tak do včil. Také si zkontroluj, jestli mezi fotkama nemáš volný fram. Jinak bych doporučil, vyrenderovat ty části s fotkama zvlášť a poté vložit již jako video, přesně na to místo kde to máš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    11

    Tak nekonec jsem sehnal ještě třetí počítač, na kterém to všechno šlo bez problémů. Ale strávil jsem s tím skoro celej týden. Nicméně všem děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    8

    Zdravím,
    potřeboval bych poradit.Mám pinnacle 15 vše šlapalo.Ale program jsem přeinstalovával a tedka sice šlape v pohodě,ale jakmile dám export videa,tak vyskočí hláška,že studio přestalo pracovat a chce ukončení.

    Podrobnost problému:

    Název aplikace: Studio.exe
    Verze aplikace: 15.0.0.7593
    Časové razítko aplikace: 4cc74e06
    Název chybného modulu: Studio.exe
    Verze chybného modulu: 15.0.0.7593
    Časové razítko chybného modulu: 4cc74e06
    Kód výjimky: c0000005
    Posun výjimky: 000706d0
    Verze operačního systému: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    ID národního prostředí: 1029
    Další informace 1: 0a9e
    Další informace 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Další informace 3: 0a9e
    Další informace 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

    Tak jestli někdo ví,budu vděčný.

    edit: Tak problém vyřešen.V nastavení-vytvořit soubor,bylo navoleno/nevím proč/ zvuk.Ted jsem tam nastavil MPEG-4 a vše zase funguje,jak má.
    Naposledy upraveno uživatelem Edtason: 06-07-2011 v 20:46
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-11-2012, 11:20
  2. Pinnacle studio 15 - spomalování videa
    Od plac v sekci Editace videa
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 09:51
  3. Problém se zvukem HD videa - Pinnacle studio 12
    Od kecy v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 15:24
  4. Pinnacle studio 9 - export videa
    Od nikolaosek v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-05-2006, 22:53
  5. otocenie DV videa o 90° v Pinnacle studio 9
    Od Baldo v sekci Editace videa
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-03-2006, 10:21