Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Multifokus - nastavení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    36

    Prosím, potřebuji naladit 3 x konvertor na 19,2 + 23,5 + 28,5. Co jsem četl tak konvertor na 19,2 + 23,5 bude hodně u sebe. Zajímá mě jestli bude dostatečný INVERTO BLACK PREMIUM, nebo vzít GOLDEN INTERSTAR SINGLE, co se týče šířky a tech. parametrů. Dále pak pokud budou dva konvertory tesně u sebe, jestli chytí jeden 19,2 + 23,5 na 85 parabolu, a ten druhý pak použít na jinou družici, anebo nechat stávající stav tedy každý konvertor na jeden satelit? Prosím, jestli je vhodné mít raději na koaxiálu přepěťovou ochranu?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jeden konvertor = jedna družice (vyjma monobloku, což ale zrovna v tomto případě není vhodný). Na typu až tak moc nezáleží (všechno je to made in China z jedný linky), akorát aby se to dobře vlezlo na multifocus držák.

    A přepěťová ochrana k čemu? Koax. kabel stejně není vodivě spojený se samotnou parabolou a pokud by se jednalo o úder blesku, tak ten projede bez ochrany stejně jako s ochranou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    36

    ok, díky.

    Prosím, je lepší klasická, nebo oválná anténa na multifokus?

    Potřebuji ještě přepojit stávající anténu se satelitem, tak aby když např. vypadne sat. signál, naskočila klasická anténa. Netuším jestli Technisat HD8 tohle umí, tedy jestli má v sobě i setopbox, a jak to celé napojit? Stávající anténa má navíc zesilovač signálu.

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na ten rozsah družic stačí normální Ofsetka. A pokud se jedná o pozemní signál, tak ten zapojovat do satelitu nemá naprosto žádný význam. Anténu propojíš přímo s TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Na stránce http://www.parabola.cz/galerie/ctenari-gunter/ je řešení 13°E až 23,5°E, což je rozsah 10° řešený na parabole EmmeEsse 85, takže oválná snad není nutná. Je otázkou jak co vše chytneš na 28°E. Pro některé programy je i metrová solo parabola malá.
    Pro propojení nejdříve sloučíš pozemní a sat signál pomocí slučovače


    svedeš jedním koaxem do pokoje, tam namontuješ účastnickou zásuvku s výstupy pro TV a sat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tímto bych to teda rozhodně neslučoval. A pokud možno bych to neslučoval vůbec a použil samostatný kabel pro každé zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    36

    moc díky, tedy udělat raději samostatnou linku pro satelit, použiji asi tenhle kabel
    http://www.eltasat.cz/koaxialni-kabe...5-al-pvc-6-8mm
    23,5 je jasná, půjde na střed, CZ a SK program Skylink HD
    Dostal jsem echo pak na 19,2 a 28,5, tak doufám, že to bude v pohodě na 85 parabolu, nebo doporučíte jiné? Tedy na 19,2 a 28,5 půjdou jenom volné programy? Spíše oblast sport, film a něco jako National geographic, Discovery atd.

    Ještě prosím o upřesnění. Po zadaní do stránky na výpočet dat mě u 28.5E dalo hodnotu -10.2° na otočení LNB, prosím jak to tedy je? 23.5E má 1.5° a 19.2E 5.3°, tedy de facto je to na druhou stranu? A dá se toho dosáhnout na 85 parabole - multifokus?
    Elevace cca 33° je stejná u všech.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Mám na 85 Gibertini 13E, 19.2E, 23.5E, 28.5E. Stred je 23.5E.
    - Všetky TP na 19.2 a 23.5 ukazujú silu 100% a kvalitu 10÷11.5dB.
    - TP na 28.5E (pozor, hľadaj nie Astra28.2E ale Eurobird28.5E) majú silu 85÷90%, kvalitu 8.5÷10.5dB
    - TP na 13E používam len ako doplnok, keďže mi zostal 20 ročný LNB Sharp z analogu 1.2dB šumové číslo. Šilhá už hodne na kraji a je to v pohode.

    Takže:
    -85cm na rozsah 15° oblohy je určite v pohode (jasné že u družíc ktoré sa dajú u nás chytať)
    -rozostup LNB je cca 5÷6cm na ose. Takže aj na 23.5 a 19.2 sú dostatočne ďaleko od seba než aby si musel kupovať niečo špeciálne
    - 19 a 23 je ale tak ďaleko na oblohe, že samozrejme musíš mať 2ks LNB. NA jeden tipujem ide tak pol stupňa, možno 1° vedľa seba
    - na echo čo máš naladiť sa vykašli. Pozri sa tu na vlákno v prvej časti - aké programy sa dajú chytiť a čo je na nich možné sledovať - echo je dobré len vo Vysokých Tatrách. Môžeš na neho hulákať keď ťa niečo naštve. Inak je lepšie si niečo zistiť konkrétne. Záleží či ťa zaujíma hudba, staré filmy, polská kultúra, nemecké baby a podobne.
    Sport -> 28.5 sú interaktívne kanály BBC, kde beží hlavne F1, všetky grand slamy a potom 15minutové bloky zo väčšiny zaujímavých udalostí. Na 19.2 je jediný SPORT1 / bývalý DSF, takže hadzaná a podobné športy. Na 13E sú 2 talianské RAI športy s bežnou náplňou, tri arabské s hlavne futbalom a Nuvolari - automobilizmus
    Film -> asi 10 kanálov na 28.5 na ktorých sú väčšinou staršie filmy. Na 19.2E klasika nemeckých staníc od SAT1, PRO7, RTL a všetky verejnoprávne. Filmy podobne ako na Nove - to asi ti nehovorím nič nové.
    National geographic -> na 19.2 je DMAX a PHOENIX ktoré majú podobné zameranie


    Nastavení SKEW +1.5, +5.3, -10.2 vypadá reálne. Každé LNB na multifokuse môžeš natočiť ako potrebuješ. To je zásadná výhoda oproti riešeniu s monoblokom, kde vždy jedna družica trpí na druhú.
    Keďže budeš kupovať DiseqC prepínač pravdepodobne 4/1, oplatí sa ti ešte prihodiť 4-tý LNB. Pozri na zoznam programov napr. na 26E alebo niečo medzi 19E a 13E. Škoda nevyužiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Solaris1 Zobrazit příspěvek
    moc díky, tedy udělat raději samostatnou linku pro satelit, použiji asi tenhle kabel
    http://www.eltasat.cz/koaxialni-kabe...5-al-pvc-6-8mm
    23,5 je jasná, půjde na střed, CZ a SK program Skylink HD
    Dostal jsem echo pak na 19,2 a 28,5, tak doufám, že to bude v pohodě na 85 parabolu, nebo doporučíte jiné? Tedy na 19,2 a 28,5 půjdou jenom volné programy? Spíše oblast sport, film a něco jako National geographic, Discovery atd.

    [COLOR=red]Ještě prosím o upřesnění. Po zadaní do stránky na výpočet dat mě u 28.5E dalo hodnotu -10.2° na otočení LNB, prosím jak to tedy je?[/COLOR] 23.5E má 1.5° a 19.2E 5.3°, tedy de facto je to na druhou stranu? A dá se toho dosáhnout na 85 parabole - multifokus?
    Elevace cca 33° je stejná u všech.

    Díky
    Ono je to asi tak, že konvertor nastavíš podle signálu přímo v daných podmínkách, protože všechny výpočty se vztahují na čistě teoretickou situaci, že je anténní stožár nebo konzola naprosto přesně instalovaná. Což v praxi není samozřejmě nikdy, takže pak ani ten výpočet nesedí (resp. musel bys to přepočítat vzhledem k odchylce u stožáru/konzoli).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    36

    díky, tedy 19.2E, 23.5E, 28.5E. Prosím a na tu čtvrtou co doporučíte? Nějaký zajímavý typ?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Obvykle se dává 13.0E. Ale to záleží na tobě co chceš přijímat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    30

    Mám dotaz mám parabolu co my zůstala z Digi TV má šířku 75 výšku 85. Teď na ní mám naleděny 19,2 , 23,5 uprostřed a 28,5. Vše funguje chtěl bych ale zkusit 39E Hellassat. Myslíte si že je to reálné. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od rudyz Zobrazit příspěvek
    Mám dotaz mám parabolu co my zůstala z Digi TV má šířku 75 výšku 85. Teď na ní mám naleděny 19,2 , 23,5 uprostřed a 28,5. Vše funguje chtěl bych ale zkusit 39E Hellassat. Myslíte si že je to reálné. Díky
    Pri tejto výbave a nadstavený je to Nereálne.Ak Ta velmi láka mrknuť sa na 39E pri zachovaní toho čo máš použi motor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Citace Původně odesláno od rudyz Zobrazit příspěvek
    Mám dotaz mám parabolu co my zůstala z Digi TV má šířku 75 výšku 85. Teď na ní mám naleděny 19,2 , 23,5 uprostřed a 28,5. Vše funguje chtěl bych ale zkusit 39E Hellassat. Myslíte si že je to reálné. Díky
    Otázka je, akej qality je Digi anténa a tiež nemám skúsenosť akej sily je 39E signál. Ak je "normálny" - podobný napr. 13E, 28.5E tak pevne verím, že na Girbertiny rovnakej veľkosti by to išlo. Rozsah 85cm paraboly poberie 20°, čo je tvoj rozsah medzi 19.2E a 39E.
    Bežne sú užívatelia, ktorí majú na 85-ke 1W+13E+19,2E+23,5E.

    Musel by si pootočiť anténu stredom na 28.5E. Tým sa ti ale dostane 23.5 z ohniska. Je to síce silný signál ale niektoré prijímače ťažko znášajú skylinkové kodovanie DVB-S2 8PSK keď je signál čo len trochu slabší.
    Ja mám 23.5E nastavené na stred. Na kraji je 13E, t.j. 10° a hrá v pohode. Na držiaku multifokusu Gibertini je ešte voľný kus koľajničky tak cca na 3°-4° takťe by snáď šlo posunúť LNB až na 9E. Rovnako na druhej strane za 28.5E je ešte dosť miesta a aj signál z LNB je stále okolo 90%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od rudyz Zobrazit příspěvek
    Mám dotaz [COLOR=black]mám parabolu co my zůstala z Digi[/COLOR] TV má šířku 75 výšku 85. Teď na ní mám naleděny 19,2 , 23,5 uprostřed a 28,5. Vše funguje chtěl bych ale zkusit 39E Hellassat. Myslíte si že je to reálné. Díky
    Není, protože ta parabola je šrot i u příjmu jedný družice. Navíc to vesměs nejsou paraboly, ale blato, který se při prvním větším větru pokroutí. Jestli chceš skutečně dobrou parabolu, tak Gibertini. A u příjmu z víc satelitních pozic bych použil víc parabol (nebo motor, ja tady někdo psal).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nastavení
    Od bedane v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-10-2010, 18:11
  2. nastavení XH-A1
    Od Pave1 v sekci Videokamery
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 30-09-2010, 09:07
  3. Nastavení PC
    Od jajaj v sekci Editace videa
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 04-07-2006, 14:43
  4. Multifokus
    Od Matyas v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-02-2005, 15:30