Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: HDMI ARC, problém s použitím při více připojených zařízeních

  1. #1
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Narazil jsem nedávno po připojení SATu k TV na problém s nefunkčností ARC a ovládání LG Simpllink.
    Měl sem spojeno kino s TV přes 1.4 HDMI kabel a z TV jsem mohl díky Simplink ovládat stejným ovladačem i kino. Zároveň šel zvuk díky ARC z TV do kina na bedny.
    Jakmile sem připojil k TV další zdroj signálu, v mém případě SAT přes HDMI, Simplink a ARC přestalo fungovat, pokud byl SAT v pohotovostním režimu. Pokud je SAT vypnutý, nemohu pustit zvuk z TV po HDMI (ARC) do kina. Když SAT zapnu, již je vše ok.
    Nevím, jaké verze je kabel HDMI u SATu, byl v balení a není na něm jediné slovo, takže jsem ještě objednal nové HDMI 1.4 a možná to pomůže, ale kdyby ne, nesetkal se někdo s podobným problémem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Ako to mas zapojene?

    (prinajhorsom vzdy zapnes STB a mas vyriesene )
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Kino:
    HDMI 1.4 -> TV

    Sat:
    HDMI ?.? -> TV

    Pak mám ještě ze SATu:
    Optical -> Kino
    (Kvůli DD5.1 ze SATu. Ale to s tím nesouvisí.)

    Tak jak jsem psal, pokud pustím SAT, vše šlape, ale už z principu mě to štve a nerozumím čím to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Tak nový a drahý 1.4 kabel nepomohl. :/ Nějak se ta zařízení ovlivňují, holt budu muset jak tatar zapínat i SAT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    a preco to neprehanas cez "kino"? (= vsetky vstupy do kina a z neho jednym HDMI kablom do TV. Takto by bo malo byt riadne zapojene.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Ale v tom případě, kdybych chtěl pustit SAT, musel bych na kinu přepnout vstup na odpovídající HDMI, což znamená, že musím vzít třetí ovladač, první od TV, druhý od SATu a třetí od kina . A to už si koleduje o programovatelný ovladač, kterej fakt nechci .
    No ještě o tom popřemýšlím ... každopádně dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    preco od TV? Tv len zapnes a uz neriesis.

    potrebujes ajtak vzdy 2 ovladace

    1- STB - prepinanie kanalov
    2- AVR (alebo ho mozme nazyvat kino) - hlasitost.

    Pokial STB podporuje HDMI-CEC tak to ide aj s jednym, inak pouzivas ajtak vzdy dva (alebo uciace sa DO, kde ho naucis co treba)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Já SAT používám jen vyjímečně, rodina povětšinou kouká na pozemní vysílání a věci z NAS serveru přes DLNA. Takže kanály a hlasitost se díky SIMPLINK (TV - KINO) přepíná jedním ovladačem a to od TV. Jiný nebyl třeba. Problém nastal po připojení SATu do TV, Simplink nejel pokud byl SAT v pohotovosti.

    Ty mi navrhuješ přijímat kanály ze SATu, ale to s sebou nese složité pouštění dvou zařízení a hlavně mít hnusné EPG ze SATu a vůbec komfort toho ovladače SATu a TV je jinde. SAT se pouštíme jen na věci, které pozemě nejdou chytit a jen několikrát za týden.

    A nebo už sem úplně mimo .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Treba odskusat, mozno to bude vyhovovat.

    1) Pokial by sa pouzivala primarne TV ako zdroj signalu, nic sa na veci nemeni. Stale sa bude pouzivat jeden DO.
    2) pokial sa zapne satelitny STB budes pouzivat dva DO.

    samozrejme to len za predpokladu, ze nebude blbnut HDMI-CEC (Simplink) pri takomto zapojeni.

    Ale odskusas a uvidis ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Tak zkusím to ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Tak bohužel, i když je SAT zapojen na vstup HDMI kina, blokuje Simplink pokud v pohotovosti. Asi si budu muset něco přečíst o HDMI ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    7

    Necital som uplne vsetko, ale skusal si zapojit ten opticky kabel z TV->AVreceivera ?
    Potom ta ziadne ARC nemusi zaujimat. Zvuk z TV potom stale ide do AVreceivera ci uz so SAT alebo DVB-T pozemneho vysielania.

    Ja sa snazim o podobne riesenie, akurat ze ja mam DVB-T,S,C v TV a AVreceiver od rovnakej znacky ako TV, takze problemy z ARC neocakavam (este mi nedosli repraky a hdmi kabel)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Dva roky zpátky jsem řešil problém, kdy mi SAT při standby blokoval komunikaci CEC mezi TV a kinem.
    Dnes jsem se na to konečně vrhnul a problém vyřešilo odpojení pinu 13 na HDMI kabelu do SATu. Pin 13 slouží pro komunikaci CEC a SAT jej nejspíš zemnil, pokud přešel do standby.
    Když buete řešit podobný problém, stačí vzít kousek lepící pásky a přelepit pin 13 v HDMI konektoru. http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
    Nyní vše šlape jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    Narazil jsem nedávno po připojení SATu k TV na problém s nefunkčností ARC a ovládání LG Simpllink.
    Měl sem spojeno kino s TV přes 1.4 HDMI kabel a z TV jsem mohl díky Simplink ovládat stejným ovladačem i kino. Zároveň šel zvuk díky ARC z TV do kina na bedny.
    Jakmile sem připojil k TV další zdroj signálu, v mém případě SAT přes HDMI, Simplink a ARC přestalo fungovat, pokud byl SAT v pohotovostním režimu. Pokud je SAT vypnutý, nemohu pustit zvuk z TV po HDMI (ARC) do kina. Když SAT zapnu, již je vše ok.
    Nevím, jaké verze je kabel HDMI u SATu, byl v balení a není na něm jediné slovo, takže jsem ještě objednal nové HDMI 1.4 a možná to pomůže, ale kdyby ne, nesetkal se někdo s podobným problémem?

    Měl jsem ten samý problém TV + sat ariva,vyřešil jsem odpojením arivy a používám vestavěný sat v tv + CI irdeto Smith a funguje dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od penca Zobrazit příspěvek
    Měl jsem ten samý problém TV + sat ariva,vyřešil jsem odpojením arivy a používám vestavěný sat v tv + CI irdeto Smith a funguje dobře.
    používám pulse-eight které dost problémů s CEC vyřeší
    http://www.pulse-eight.com/store/pro...c-adapter.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  2. PC -> TV hdmi-hdmi problem
    Od Libor_ v sekci Bastlení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 09:54
  3. Problem u filmu s vice zvukovymi stopami
    Od Eles v sekci Editace audia
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 11:18
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-02-2005, 15:27