Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Výpadky kódování HD na Skylinku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    Protože se na různých diskuzích množí záležitosti ohledně výpadků kódování placených HD programů Skylinku (ale ne prémiových), provedl jsem na základě doporučení diskutujícího na jiném fóru při výpadku "výzkum" přijatých oprávnění na kartě po výpadku s kartou, která byla právě funkční. Zde je obsah článku, který jsem zveřejnil i na konkurečním webu:
    Včera večer ve 21:20 mi opět vypadlo kódování na šestici placených HD kanálech. Na kartách má tato šestice programů oprávnění 0BBA. Po výpadku jsem počkal 5 minut a když se to nerozběhlo, tak jsem kartu vyndal a dal tam Nextku, abych se mohl dívat dále (byl tenis na ESP HD). Dnes ráno jsem obsah oprávnění na kartách porovnal.
    Na od večera nefunkční kartě (dále ji budu označovat Master) chybělo 0BBA (všechna ostatní oprávnění byla s datumem od 3.6.) oproti funkční (dále jen Next), ale počet oprávění byl stejný. Tak jsem provnával dále a zjistil, že na Master kartě přibylo 07D5, které na Next není. Přitom jsem zjistil, že se na Master rozběhlo HBO, které nemám zaplacené. Jestli se rozběhlo něco dalšího jsem nezkoumal.
    Nechal jsem tedy přijímač s Master kartou zapnutý na ČT1 a po chvíli zjistil, že se objevilo oprávnění 0BBA (s platností od 4.6., ostatní zůstala od 3.6.) a tedy se rozběhla ta šestice programů, která večer vypadla. A oprávnění 07D5 (tedy HBO) tam zůstalo.
    Následně jsem z netu provedl reautorizaci karty Master a po chvíli oprávnění 07D5 zmizelo a všechna ostatní získala platnost od 4.6.
    Ještě mám věřit tomu, co mi tvrdí Skylink, že důvodem výpadků kódování je nějaká nekompatibilita mého zařízení? A určitě nejen mého, určitě nás bude víc. Otázka je, jestli u někoho jiného takto nefixluje jiné oprávnění zastupující jinou sadu placených programů.
    V pondělí toto napíši na Skylink (s čísly karet) a jsem zvědav, co mi odpoví. Teď už se snad nemohou vykrucovat těmi svými naučenými odpověďmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jarod72pm
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    841

    Pokud to dělalo všem je jasné že v tom má prsty skylink,pokud jen některým uživatelům bych se přikláněl k variantě kompatibility,navíc co Skylink nepřizná je testování během provozu do eteru(a to by se správně nemělo nebo jen v hodinách které neomezí spusty uživatelů), můj skylink běžel OK ale to bude tím že mám pouze CZ+SK programy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Problémy si má hlavně každý uživatel řešit přímo se Skylinkem, protože ani nikdo jiný stejně nemůže zjednat nápravu. Diskuze na webu jsou pak v tomto směru spíš ztrátou času.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    Jarod72pm: nechápu, jak by mohlo souviset s kompatibilitou, že na kartu přijde zápis, který tam nepatří, tedy že se rozběhne HBO. Aby tam atkový zápis vůbec došel, tak ho musí něco poslat. A že to má jen část uživatelů? To bude nejspíše souviset s nějakým seriemi karet, které mají možná v systému posílajícím zápisy nějaké blbé nastavení
    Pitomec: nevím proč by tohle nemělo být předmětem diskuzí. Pokud je to pro tebe ztráta času, tak to nečti, případně napřispívej. Jiné uživatele možná zajímá jak se věci mají a pokud to stihnu sledovat, tak na takové konkrétní "odhalení", v čem by mohl být problém, jsem přišel jako první (i když na popud jiného kolegy). Se Skylinkem to samozřejmě řeším. Ale čím více lidí se díky diskuzí dozví, že chyba je především na straně Skylinku, tak tím více lidí na ten Skylink napíše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Diskutovat můžeš, ale bude to imho k ničemu. A Skylink se to dozví jedině tak, že mu někdo napíše oficiálně stížnost (reklamaci služby) - ale určitě ne tak, že lidi budou brblat na netu. To má u Skylinku každý v paži.
    Takže pokud chceš pro lidi něco udělat, tak tady zveřejni vzájemnou písemnou korespondenci a případné řešení sporu prostřednictvím RRTV nebo ČTÚ, pokud by Skylink nereagoval. To může dalším posloužit jako inspirace, jak event. postupovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    Veškerou mailovou korespodenci mám samozřejmě k dispozici, ale zatím se snažím nic nehrotit tím, že vše vyložím na net. Chci korektní způsob řešení se Skylinkem. Situace zatím není tak žhavá, abych šel cestou pranýřování firmy Skylink byť si myslím, že jejich přístup k situaci by měl být trochu odpovědnější.
    Až nastane čas a nebude jiná možnost, provedu u ty nejzazší kroky, které lze provést.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Pokud si něco řešíš se Skylinkem privátně sám, tak kvůli tomu nemusíš zakládat diskuze, protože z toho nikdo nic nemá. Mě by třeba zrovna zajímalo, co ti na písemně podanou reklamaci odpověděli a jistě by to totéž zajímalo všechny, kteří mají nějaký problémy. Jestli si to ale chceš držet pod pokličkou, tak smysl této diskuze fakt nechápu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    No já jsem to sem napsal jako informaci (podle mě dost důležitou) pro ty, co jim ty výpadky kódování také ztrpčují život, aby si díky tomu uvědomili, že odpovědi Skylinku ve stylu, že je to nekompatibilitou, na jejich stížnosti jsou tak trochu mimo mísu. Kam jinam to měl napsat než na fórum o satelitním vysílání?
    Mě nešlo o to o tom diskutovat (vllákno jsem prostě pojal jako sdělelní) a vůbec nikoho jsem k diskuzi nenutil, ani tebe. Kdybys nediskutoval ty, tak jsme si oba ušetřili spoustu času. Jsi snad moderátor diskuze? Jestli ano a máš pocit, že to sem do fóra nepatří, tak to klidně smaž.
    Jestli mě kritizuješ, protože jsi tady už mazák a já nováček, tak si to pro příště odpusť. Já na takové jednání nejsem zvědavý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    joscer,
    máš nejakú referenciu od SkyLinku pod ktorou by viedli tvoj problém? Myslím niečo ako keď napíšeš narp. do TechniSatu automatický odpovedač ti vygeneruje Ticket s číslom a ty sa potom môžeš na tento ticket odvolávať v ďalšej komunikácii.

    Ak áno, daj info, aby mohli prípadní záujemci referovať do Skylinku pod rovnakým číslom. Na inom fóre vidím, že je hromada ľudí s identickým problémom, len o ňom nevedia. A tak kupujú nové prijímače, nové CI-moduly, resetujú, reflešujú, menia FW, čo im kto poradí.
    Ak nemáš ticket, daj aspoň info, s kým si problém riešil aby sa dalo na tento problém reagovať spoločne od ľudí ktorí sú na tom rovnako.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od JOSCER Zobrazit příspěvek
    No já jsem to sem napsal jako informaci (podle mě dost důležitou) pro ty, co jim ty výpadky kódování také ztrpčují život, aby si díky tomu uvědomili, že odpovědi Skylinku ve stylu, že je to nekompatibilitou, na jejich stížnosti jsou tak trochu mimo mísu. [COLOR=red]Kam jinam to měl napsat než na fórum o satelitním vysílání?[/COLOR]
    Mě nešlo o to o tom diskutovat (vllákno jsem prostě pojal jako sdělelní) a vůbec nikoho jsem k diskuzi nenutil, ani tebe. Kdybys nediskutoval ty, tak jsme si oba ušetřili spoustu času. Jsi snad moderátor diskuze? Jestli ano a máš pocit, že to sem do fóra nepatří, tak to klidně smaž.
    Jestli mě kritizuješ, protože jsi tady už mazák a já nováček, tak si to pro příště odpusť. [COLOR=blue]Já na takové jednání nejsem zvědavý[/COLOR].
    Doporučeným dopisem jako reklamaci na Skylink, když to nepomůže tak RRTV a ČTÚ. Velmi jednoduchý.

    To si budeš holt muset zvyknout, že ti tady nebude každej psát jenom pochvalný story. A obzvlášť v tomto případě, kdy nadhodíš problém, uděláš ze sebe nějakou vůdčí osobnost, která chce něco řešit a nakonec z toho nic nevyleze a ty si řešíš cosi kdesi sám. Úplně zbytečný téma
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    Dagy2: Skylink na svých stránkách žádný identifikační kód negeneruje, když jim píšeš přes kontaktní formulář. Ale já ani přes kontaktní formulář "nejedu". Já mailuji přímo na konkrétní adresu konkrétního člověka z podpory Skylinku.
    Zatím to je "přátelská" korespodence. Myslím, že posílat něco doporučeně vůbec nemá cenu, jak radí Pitomec (kdo si může dát takový nick, to nechápu). A si i myslím, že RRTV ani ČTÚ s tím nemají co dělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    A koukám, že jsem zapomněl napsat mail toho technika. Ten je dusan.konecny@skylink.cz, ale myslím, že je z oddělení kompatibility, ne z technické podpory. Protože doteď to vlastně (podle skylinku) byl problém kompatibility. Tak poslední mail, v kterém popisuji to ohledně oprávnění jsem v kopii poslal na podpora@skylink.cz
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od JOSCER Zobrazit příspěvek
    Dagy2: Skylink na svých stránkách žádný identifikační kód negeneruje, když jim píšeš přes kontaktní formulář. Ale já ani přes kontaktní formulář "nejedu". Já mailuji přímo na konkrétní adresu konkrétního člověka z podpory Skylinku.
    Zatím to je "přátelská" korespodence. Myslím, že posílat něco doporučeně vůbec nemá cenu, jak radí Pitomec (kdo si může dát takový nick, to nechápu). A si i myslím, že RRTV ani ČTÚ s tím nemají co dělat.
    Začínám mít pocit, že seš poněkud mimo. Nevím jaká by měla být přátelská korespondence v případě, že poskytovatel služby (kterýmu platíš) nedodává to co má nebo to dodává mizerně A jestli máš pocit, že posílat něco doporučeně nemá cenu, tak bych chtěl skutečně znát jiný smysluplný řešení, jak postupovat. Rád se nechám poučit!
    Pokud jde o RRTV a ČTÚ, tak to jsou státní instituce a mimo jiný řeší i spory mezi klientem a poskytovatelem. Bohužel tady nejseš moc v obraze.

    A ten nickname mám kvůli jelimanům, aby se mohli divit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    1. No fakt mě nenapdá, co by s tímto problémem (teda s jeho řešením) mohla mít RRTV společného, v čem by mohla pomoci.
    2. ČTÚ by možná mohl řešit, kdyby pravidelně vypadával celý signál některých programů.
    3. Než se mým případným dopisem RRTV nebo ČTÚ začne zabývat, tak si s technikem Skylinku vyměníme pár mailů. A to už vůbec nepíši o tom, kolik by utelko vody, než by ČTÚ vůbec se Skylinkem zahájil nějakíé řízení. A navíc, měo takovéto řešení vůbec nejde.
    4. Jsem rád, že nejsem jeliman. Já jsem se tvémi nicku totiž nedivil. Psal jsem přeci "... to nechápu" a ne "... tomu se divím".
    5. Máš poměrně hodně příspěvků. Jestli mi dobře funguje kalkulačka, tak máš v průměru skoro 3,8 příspěvku denně. Ty asi docela rád mluvíš do všeho, co? Tak mě prosím vynech, radit mi nemusíš. Já si budu věci dělat po svém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    1. Skylink má od RRTV licenci, která určitě neobsahuje ustanovení o neustálých výpadcích
    2. ČTÚ obdoba
    3. Nevím k čemu ti bude výměna mailů s nějakým technikem, když reklamace určitě řeší někdo jinej. A jestli to nechceš řešit a čekáš na zázrak, že se to nějak vyřeší samo, tak když si toto řekne každej, tak se tím právě nikdo zabývat nebude.
    4. -
    5. Na veřejným fóru může psát každej každýmu, resp. do každýho vlákna. A jestli máš pocit, že je to tak špatně, tak si někde vem hosting, udělej svoje fórum a tam si klidně piš jenom ty sám.

    Celkově z tvých příspěvků nic nepramení, nikomu to nepomůže, nic to neřeší. Aspoň mně to tak připadá a soudě podle dalších diskutujících zde ve vlákně (dva) to neoslovuje ani nikoho dalšího. Zkus se nad tím zamyslet (i když si to jako největší GURU jistě uděláš po svým).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-10-2011, 11:09
  2. Zdieľania Skylinku na 2 TV
    Od NoKa v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-09-2010, 06:23
  3. Jak přeladit programy na Skylinku
    Od Wolfsteen v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2009, 19:53
  4. HDTV na SkyLinku !
    Od losos v sekci DVB-S
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-08-2008, 18:47