Ahojte,
tak nějak by mne zajímalo jaké máte názory a zkušenosti s těmito technologiemi...
konečně sem měl možnost řádně otestovat 3D konkurenční tv mé UE55D8000 vs LG 55LW650.
Samsung využívá aktviní technologii LG pasivní...test proběhl na nových promech od LG a Samsungu a konverzi mkv č.9 a alenky v říší dívů.
Vezmu to od začátku...obrovskou výhodou pasivní technologie je cena brýlí...prodávají se za hubičku..LG dává ke každe telce party pack 5ks brýli zadarmo..což je super...brýle jsou lehké a docela mi bez jakýchkoliv problému seděly na hlavě...3D po nasazení vypadalo velice zajímavě.i ve světleší místnosti se dalo na to koukat.efekt kopání míče proti mé hlavě byl adrenalinový.jen mi porád na tom něco vadilo...po 10min koukáni na galapágy mi sem na to přišel. je to hrubý rastr. na tédle velikosti to vypadalo jako mřížka..dalším problémem byly barvy..byly moc jasné chyběla jim dynamika.když sem sundal brýle tv vypadala úplně jinak podsatně přirozeněji..
Co se týče aktviního zapojení tak krom nevýhod ve světlejších místnostech a tzv. blikání(kterí třeba v letošních brýlích teměř nepozoruju oproti loňským) je ohodně plnější v obraze,voda nebe oblečení vše je vykreslené jak má být...
Z mé stránky je pasivní technologie určitě dobrý krok ale barvy a rastr bolí... určitě potěší nenaročného člověka který nechce mít sestavu za 100tis. a sežene ktomu brýle za 100kč pro celou rodinu naprosto super věc.
Ale.........................
Aktivní technologie byť je drahžší tak pro příjem 3D nemá zatím konkurenci...
Já se tedy přikláním k aktviní technologii