Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Technisat SkyStar HD 2 neprepina kanal

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Ahojte, mam taky zaujimavy problem. Moja karta Technisat SkyStar HD 2 v HTPC prestala prepinat kanal. Vtip je v tom ze to odmieta ked ja napojena na LNB napriamo. Ked ju prepojim cez LOOP na Arive tak sa to chova nasledovne. Pri vypnutej Arive sa Technisat neprepne. Pri zapnutej Arive a pripojeni cez LOOP (LNB->cabel->ARIVA IN->ARIVA OUT->cabel->Technisat) sa Technisat sprava akoby sa nic nedialo a prepina kam len chcem.

    Takze... kde moze byt chyba a ako ju otestovat ? Ja... neznalec vnutornosti SAT techniky... by som povedal ze nejake napajanie ktore je potrebne na prepinanie LNB je na karte v cudu... Mam pravdu ? Je to nieco ine ? Ako to "potvrdit" ?

    Dik za napady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Sice ti nepomozem, ale otazka znie, preco to potom nepouzivas v setupe 2) cez Arivu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Sice ti nepomozem, ale otazka znie, preco to potom nepouzivas v setupe 2) cez Arivu?
    Pouzival som a pouzivam... Ale teraz musi byt zapnuta. Predtym nie. S vypnutou to fungovalo od kedy Arivu mam. Zapnuta zerie dalsich 30W ci kolko zbytocne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Zapnuta zerie dalsich 30W ci kolko zbytocne.
    Pri sledovani PDP sa to strati . Zadalsie asi nepozeras 24/h denne, takze tych za tych par hodin denne sa to strati.

    Ale podme k problemu.
    Mala SkystarHD2 problem s prepinanim od zaciatku? Skus vizualne prekontrolovat nastavenia DiSeQc v DVBV a podobne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Nie nemala. Skontrolujem ale nemenil som nic. Vacsinu pouzivam PDP DVB-S na sledovanie. HTPC SkystarHD2 na nahravanie DVB-S a pozeranie AVI. Jednoducho predtym to islo a teraz nie. Ziadna zmena. Este MS 2011 v hokeji som v pohode nahraval pri rovnakom zapojeni.

    Nejaka teoria okolo toho preco to neide by ma zujimala
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Skus vizualne prekontrolovat nastavenia DiSeQc v DVBV a podobne.
    Este ma napadlo... Ale keby toto bolo zle tak nedokazem prepinat spravne v ziadnej situacii.
    EDIT : Clovece kde to je okrem toho kde editujes naladeny kanal ?
    Naposledy upraveno uživatelem panasonic650: 22-05-2011 v 17:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Ahojte, mam taky zaujimavy problem. Moja karta Technisat SkyStar HD 2 v HTPC prestala prepinat kanal. Vtip je v tom ze to odmieta ked ja napojena na LNB napriamo. Ked ju prepojim cez LOOP na Arive tak sa to chova nasledovne. Pri vypnutej Arive sa Technisat neprepne. Pri zapnutej Arive a pripojeni cez LOOP (LNB->cabel->ARIVA IN->ARIVA OUT->cabel->Technisat) sa Technisat sprava akoby sa nic nedialo a prepina kam len chcem.

    Takze... kde moze byt chyba a ako ju otestovat ? Ja... neznalec vnutornosti SAT techniky... by som povedal ze nejake napajanie ktore je potrebne na prepinanie LNB je na karte v cudu... Mam pravdu ? Je to nieco ine ? Ako to "potvrdit" ?

    Dik za napady.
    Ked to máš prepojene cez loop a máš zapnutý Stb,tak napájaš/ovládaš polarizáciu/LNB z Stb.Ked prepojíš napriamo T.SS HD2,tak napájaš z T.SS HD2.
    Máš merací prístroj na meranie napetia?Ak nie tak to otestuješ malou žiarovkou,ktorá musí mat aspon 20V.
    Odpoj lopp prepojenie z T.SS HD2.Zapni HD2 a tam kde bol pripojený loop kabel,tak na tom konektore zmeraj napetie/jednosmerné/.Bude tam bud 13Valebo18V.Ked nemáš pristroj na meranie,tak to odskušaj tou žiarovkou/pozor na skrat/.Mala by sa rozsvietit podla napetia ktoré tam bude,bud viacej alebo menej zasvieti.Ked ani trochu nezasvieti,alebo tam nič nenameráš nefunguje Ti napájacie napetie pre LNB z T.SS HD2.Jednoznačne vtedy niečo odišlo v HD2.Ale može byt to napetie aj vypnuté v samotnom nadstavený T.SS HD2.Je to napajanie polarizácie pre LNB,alebo sa to aj označuje H /horizontálna polarizácia/ a V /vertikálna polarizácia/.Odskušaj,ak si už na niečo neprišiel sám.
    Naposledy upraveno uživatelem Scorpion7: 22-05-2011 v 18:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Skusim. Bohuzial som dnes prisiel na to ze merak nefunguje. Skusim nejak. Vdaka za napad.

    Ked 13V vs 18V prepina medzi H vs V, ako sa prepina medzi High a Low ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    22kHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    ...kde to je okrem toho kde editujes naladeny kanal ?
    Je to len na tom mieste. Pri kazdom kanale to je napravo uvedene. Mozes to samozrejme zmenit aj v celej skupine programov hromadne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Skusim. Bohuzial som dnes prisiel na to ze merak nefunguje. Skusim nejak. Vdaka za napad.

    Ked 13V vs 18V prepina medzi H vs V, ako sa prepina medzi High a Low ?
    No škoda že to nemožeš premerat,ale okrem tej žiarovky možeš to odskušat aj ledkou/dioda/ ale daj k nej ešte aspon 1k odpor aby si ju hned nezničil,ale tu musíš dodržat polaritu kvoli tomu aby sa ti rozsvietila pokial tam štava bude.Pokial ti nieje luto diody možeš aj bez odporu ale tak na 2-3sek.podržat na tom konektore a potom zas opačne.No potom by si mohol aj samotným odporom,ale to ti nebudem popisovat.

    Velmi správne Ti Pitomec odpovedal ako vždy čo si tu všímam, na horné a spodné frekvenčné pásmo je tých 22KHz.Tiež sa to tam nadstavuje.Ale tu keby nastala chyba,tak ti nepojdu stanice ktoré by vysielali na na urcitom frekvenčnom rozpetí/je to napísané na každom LNB to je to Low a High/a ostatné by fungovali.

    Ale zaujala ma jedna vec v tvojej prosbe,kde píšeš Technisat sa správa ako by sa nič nedialo a prepína kam len chcem.
    To on sám prepína?Ale to asi nie ale čo by som chcel vedieť a to si myslím že je technicky nemožne ked máš zapnutý Stb+loop na T.SS HD2,tak neverím tomu že na napr. Stb máš nadstavenu CT1 a na T.SS HD2 Markízu tak Ti to v pohode ide.Tomuto neverím pretože neviem si predstavit aby na jeden LNB naraz išlo 13 aj 18 voltov.Preto si myslim že to bola len nespravne zvolená veta.A druha vec pokial je loop prepojenie tak,číslo jedna je Stb do ktoréhio ide priamo zvod od LNB,to čo pokračuje pomocou loop je druhorade.Nič v zlom dufam že si ma pochopil.Aby si niekto nemyslel,že pomocou toho Loop prepojenia sa može zapojit x.y počet Stb bez určitého omedzenia.To rovno možu prestat vyrábať LNB pre 2,4,6,8 atd učastníkov.
    Ahoj a nech sa Ti to podarí opraviť a spojazniť.
    Naposledy upraveno uživatelem Scorpion7: 22-05-2011 v 22:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Asi to bude ako pises.

    Ak mam na Arive Markizu na HD2 ide napr JOJ alebo Prima COOL ale Prima uz nie. Asi som mal stastie ked som nahodne prepinal.

    (12565,H,DiseqC[posB/optA]) Markizu
    (11798,H,DiseqC[posB/optA]) Joj
    (11876,H,DiseqC[posB/optA]) Prima COOL
    (12525,V,DiseqC[posB/optA]) Prima
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Asi to bude ako pises.

    Ak mam na Arive Markizu na HD2 ide napr JOJ alebo Prima COOL ale Prima uz nie. Asi som mal stastie ked som nahodne prepinal.

    (12565,H,DiseqC[posB/optA]) Markizu
    (11798,H,DiseqC[posB/optA]) Joj
    (11876,H,DiseqC[posB/optA]) Prima COOL
    (12525,V,DiseqC[posB/optA]) Prima
    Super správne tá Prima nemože byt reálna je to iná polarita a čiže aj iné dalšie napetie pre jeden LNB.Jedine vtedy,ked na tom prvom Stb zmeníš transponder/to znamená aj polaritu/, kde okrem Primi vysielaju aj dalšie stanice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Ked zozeniem merak (diodu nemam, nie som radio amater) dam vediet. Sam som zvedavy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Podarilo sa. Zohnal som. Nedava tam nic... teda nejakych 0.5V. Moja zrucnost v merani je overena na Arive kde naozaj posiela plus minus autobus 18V alebo 14V. Mozem zacat hladat zarucak a dufat ze to nie su 2 roky. (don prcic... to bolo cez eBay... no nazdar)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Technisat Skystar HD2
    Od esgire v sekci DVB-S
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-08-2010, 22:27