Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: PC -> HDMI -> RECEIVER -> Dolby ProLogic IIz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    88

    Mam tuto GK:
    http://www1.sapphiretech.com/ca/prod...gpid=224&grp=3

    Tato ma 2x DVI vystupy, pricemz zde:
    http://www1.sapphiretech.com/us/prod...und_output.pdf

    Je popsano, ze lze nastavit 5,1 zvuk.

    Koupil jsem tyto repro a receiver:
    http://avmania.e15.cz/samsung-hw-c77...maciho-kina-71

    Pripojil jsem jejich receiver pres HDMI (smerem od grafiky je tam ATI DVI->HDMI redukce umoznujici prenaset take zvuk) k PC a nastavil receiver na rezim "TV".

    Prehravani hudby funguje korektne a filmy az na problemy s prilis hlasitymi efekty oproti vyskam (snazim se ponizovat crossover frequency na 60 Hz a omezit subwoofer na -6) u kterych jeste uvidim snad taky. Repro jsou vsechny jako small, aby nebraly funkci SW uplne a vzdalenost je korektne nastavena. Jestli vsak nekdo mate radu i k tomuto budu vdecny.

    Pouze nevim jak i s nejnovejsimi ovladaci na grafiku a korektne detekovanym HDMI (AMD HDMI OUTPUT) presvedcit Windows + PowerDVD, ze mam pripojene na receiveru 7+1 repro (chci mit Dolby ProLogic IIz). U PowerDVD se sice zobrazi podobny Dolby ProLogic IIx, ale i kdyz na tento + 8 repro klepnu, tak pri dalsi navsteve menu se to vrati nazpet na stereo a 2 repro.

    Mozna resim zbytecnosti a tento bude fungovat i kdyz Windows detekuje repro pouze jako stereo (klasicky dalsi pripojeny "monitor" i v zobrazovacich zarizenich se mne to pta na rozsireni plochy a rozliseni). Jeste jsem to nemel moznost vyzkouset na HD blu-ray filmu. Mozna by pomohl nejaky testovaci soubor, ktery by se odnekud stahl.

    Diky moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Dolby ProLogic IIz v AVR len umelo "vymysla" zo sterea (pripadne 5.1 zdroja) dalsie 2 zadne kanaly.
    Nemyslim, ze je to vec nastavenia PC alebo grafiky ale len nastavenia AVR.

    co sa tyka nastaveni softwaru posielaj vzdy zasadne nedekodovany bitstream do AVR (DD / DTS) = ziadny DPLIIx v powerdvd a podobne.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 14-05-2011 v 15:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    257

    Hi, a ta Grafika umí pustit Dolby ProLogic IIz? u ní je napsany jen AC3 5.1 nebo jak to máš propojeny?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Precitaj si este raz, co som napisal

    Dolby IIz je len dopocitavanie zvuku v AVR na 7.1. Nejde o ziadany zvukovy standard co sa tyka zvukovych dat a teda zvukovka nemoze nic take posielat.

    Odporucam nastudovat manual k AVR, alebo priamo informacie od Dolby.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 14-05-2011 v 17:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    88

    co sa tyka nastaveni softwaru posielaj vzdy zasadne nedekodovany bitstream do AVR (DD / DTS) = ziadny DPLIIx v powerdvd a podobne.

    V KM Player posilam as it is, tzn. pocitam nekodovany bitstream, ale Cyberlink PowerDVD mi nabizi pouze dekodovany PCM, resp. nabizi i DD/DTS, ale pak se automaticky sam prepne do PCM = to je to, co jsem popisoval viz. vyse a take muj problem.

    Manual mam nastudovany krizem krazem, ale tohle prepinani jsem nevyresil. Nemuze to byt tim, ze se nepustil zdroj zvuku, ktery tohle obsahuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od Magicie Zobrazit příspěvek
    Cyberlink PowerDVD mi nabizi pouze dekodovany PCM, resp. nabizi i DD/DTS,
    v PowerDVD treba zaskrknut SPDIF. V opacnom pripade to bude vzdy dekodovat (= a to nechces).
    Alebo zmenit za iny soft, PowerDVD je v poslednych verziach naozan nanic. Velka kopa MB s nulou funkcii a minimalnou moznostou nastavenia.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    88

    Ja tam ale tohle vubec na vyber nikde v PowerDVD 11 nevidim. Muzu dat kdyz klepnu na nastaveni v prave horni liste budto PCM, a nebo nedekodovany DTS/DD zvuk do externiho zarizeni (mam). Pri kazdem opetovnem nahlednuti do menu se mi to ale samo meni na to PCM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Vykasli sa na powerDVD a pouzi nejaky iny - normalny prehravac.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 15m HDMI 1.3 kabel projektor-receiver
    Od peterk1975 v sekci Bastlení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 10:11
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  3. Poraďte AV receiver s HDMI...
    Od bugr v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 14:50
  4. Filtr pro zadní stopu ProLogic
    Od camel59 v sekci Editace audia
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-11-2005, 17:18
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-03-2004, 10:43